Hírmorzsák 2013-10-23 (22:00)

Változott a döntők lebonyolítása, ezentúl a finálét is 2-2-1-1-1-es formációban játsszák. Silvert jobban érdekelné a pénz, mint a liga feddhetetlensége? DeAndre Jordan sokkal többet beszél, sokkal aktívabb védőoldalon Rivers érkezése óta. Brett Brown: "Hat NBA játékosom van.". Woodson bevallotta, Chris Smith csapatba kerülésének esélyét jócskán növeli a tény, hogy JR Smith öccse. Jason Collins azért nem kap szerződést, mert egyik GM sem akarja magának és csapatának a vele járó médiafelhajtást egész szezonban.

Az NBA tulajdonosai ellenszavazat nélkül határoztak: a döntő formációja 2-2-1-1-1 lesz a továbbiakban a 2-3-2 helyett. Ez azt is jelenti, hogy többet kell utazniuk a csapatoknak, amennyiben hosszú párharc lesz a finálé, emiatt 1-gyel több szünnap lesz a hatodik és a hetedik meccs között. A döntés egyébként azonnal érvénybe lép, tehát a 2014-es döntőt is így játsszák majd.

Ugyancsak magához a liga vezetőségéhez tartozik, hogy Adam Silver februárban veszi majd át a komisszári széket David Sterntől. Az egyik meg nem nevezett GM úgy gondolja, hogy Silver sokkal inkább fog azzal foglalkozni, hogy a lehető legtöbb dologból pénzt csináljon, mint azzal, hogy megőrizze az NBA feddhetetlenségét, becsületességét.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai által úgy értesült, hogy DeAndre Jordan jóval aktívabb lett idén nyáron védőoldalon. A mindig is tehetséges védőnek tartott kosaras sokszor küzdött azzal, hogy nem tudott folyamatosan koncentrálni, és alapvető dolgokat is elhibázott emiatt, ám a forrás szerint mióta Doc Rivers az edző a Clippersnél, Jordan sokkal többet beszél, ezáltal jóval aktívabb és kiegyensúlyozottabb is teljesítménye saját palánkja alatt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown tudja, hogy nem vágta könnyű fába fejszéjét - a tréner a minap azt nyilatkozta a Philadelphia Inquirernek, hogy van hat NBA játékosa, a többiek pedig olyan kosarasok, akik próbálnak bekerülni a keretbe, próbálják megmutatni magukat. Brown azt is elmondta, hogy két hasonló tehetségű játékos között az emberi értékek fognak dönteni, mivel a szezon során és még évekig egy tanulási görbét kell leírniuk, aminek az elején súlyos vereségeket is fognak szenvedni, nem is keveset.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy Chris Smith keretbe kerülésének esélyeit nagyban növeli az, hogy ő JR Smith öccse. A fiatalabbik Smith már tavaly is tagja volt a Knicks edzőtáborkeretének, de megsérült, meg kellett műteni a térdét, emiatt az egész szezont kihagyta.

Pár GM úgy gondolja, hogy Jason Collinsszal azért nem írt még alá egyetlen NBA-csapat sem, mert óriási médiaérdeklődés lenne ez iránt egész évben. Az egyik meg nem nevezett szakvezető azt mondta, hogy ha ez egy egyszeri dolog lenne, ami majd idővel leülepedik, azzal nem lenne gond, de ha valaki leigazolja Collinst, annak számolnia kellene azzal, hogy egész szezonban mindenhol erről kérdeznék őket, csapatársakat, vezetőket, amerre csak járnak. Ha valaki csak kicsit is olyat mondana, ami nem helyes, azonnal robbanna a bomba. A GM szerint még mindig elég jó ahhoz Collins, hogy a ligában játsszon, de a médiafelhajtás miatt a legtöbb csapat úgy dönt, hogy nem éri meg leigazolni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus