Hírmorzsák 2013-10-24 (10:00)

Matthews szíve rendszertelenül vert a szerdai edzésen és azt követően. Shaw nagyon ki volt akadva a ma hajnali, méretes zakójukat követően. Riley tudja, hogy folyamatosan foglalkoznia kell játékosok fejlesztésével is. Oden több mint 1400 nap után újra pályára lépett az NBA-ben, egy powerdunkkal tért vissza! Garnett: "Csapatjátékos vagyok!". Michael Malone édesapja már nem a Kings segédedzője. Tinsley-t leigazolta a Jazz. A Cavs pedig lehívta fiataljainak 2014/15-ös csapatopcióját.

A Portland TrailBlazersnél megint egészségügyi gondok merültek fel. Pár hónappal ezelőtt LaMarcus Aldridge-ről jöttek olyan hírek, hogy rendszertelenül ver a szíve, most pedig Wesley Matthews észlelte ugyanezt a tegnapi edzés közben. Megvizsgálták a játékost, és vissza is állt a normál kerékvágásba szívverése, de nem utazott el a csapattal Oaklandbe, így a ma esti, Golden State elleni találkozón biztosan nem lép majd pályára.

Ma hajnalban nagyon csúnyán, 98-79 arányban kikapott a Denver Nuggets a Phoenix Sunstól, ráadásul hazai pályán, Brian Shaw vezetőedzőnek pedig volt is egy két keresetlen szava ehhez a teljesítményhez. Shaw szerint a mai játékuk megbocsájthatatlan volt, mert tűz, energia nélkül kosárlabdáztak. A tréner szerint nem elég az, ha tudják, hogy előnyük van otthon a tengerszint feletti magasság miatt, tenni is kell a győzelemért. A közönségük nagyszerű, de tőlük sem várhatják el, hogy buzdítsák őket, ha a játékosok nem tesznek semmit ennek érdekében, és csak lötyögnek a pályán.

Pat Riley, a Miami Heat GM-je azt nyilatkozta, hogy bár harmadik egymást követő bajnoki címükre készülnek, de tudják, hogy közben játékosok fejlesztésével is foglalkozniuk kell. Riley a South Florida Sun-Sentinelnek azt mondta, hogy az új CBA miatt egyszerűen nincsenek olyan anyagi lehetőségeik, hogy a végtelenségig együtt tartsák a nagy hármast, és még igazoljanak melléjük, ezért ahhoz, hogy a következő 4-5 évben is bajnokesélyesek legyenek, tehetséges fiatalokat kell találniuk, akiket aztán folyamatosan jobb játékosokká fejlesztenek.

Ugyancsak a Heathez kapcsolódik, hogy Greg Oden több mint 1400 nap után visszatért a parkettre - utoljára 2009 decemberében játszott bármilyen NBA-hez köthető meccsen. A középjátékosnak bejátszották a labdát azonnal, amint pályára került, és be is zsákolta a játékszert az egykori 1/1-es, aki összesen 80 másodpercet töltött a parketten, emellett a két pontja mellett pedig volt két pattanója, egy eladott labdája és egy személyi hibája is.

A Brooklyn Nets új magasembere, Kevin Garnett az ESPN-nek elmondta, hogy csapatembernek tartja magát, akinek nincs egoja, egyáltalán nem önző. KG szerint a statisztikái és a játékstílusa árulkodik erről. Mindig is azoknak a csapattársainak próbált leginkább segíteni, akiknek nem ment a játék, vagy éppen valami komoly dolgon mentek keresztül a pályán kívül. Úgy érzi, hogy ez ő, ez az ő személyisége, és ha megkérdeznék a barátait, ők is ugyanezt mondanák.

A Utah Jazz ma hajnalban megegyezésre jutott Jamaal Tinsley-vel, hivatalosan is aláírták új szerződését, és a veterán irányító csatlakozik az együtteshez utolsó előszezonmeccsükön.

A Sacramento Kings stábja egy fős veszteséget szenvedett, miután a vezetőedző, Michael Malone édesapja, Brendan Malone bejelentette, hogy lemond segédedzői posztjáról. Mint ismeretes, mindketten a nyáron csatlakoztak a Kingshez, Pete D'Alessandro GM szerint pedig nem történt semmi különös, csak az idősebbik Malone-nak most lett elege az edzői szakma merevségéből. Michael köszönetet mondott édesapjának, hogy legalább az előszezonban segítette a munkáját, és elmondta, hogy kapcsolatuk természetesen így sem szakad meg, apja tanácsait mindig meg fogja hallgatni a kosárlabdával és más dolgokkal kapcsolatban is.

A Cleveland Cavaliers megtette, ami formálisan kötelező volt: lehívták Kyrie Irving és Tristan Thompson negyedéves, valamint Dion Waiters és Tyler Zeller harmadéves csapatopcióit - mindegyik a 2014/15-ös szezonra volt érvényes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus