Hírmorzsák 2013-10-24 (21:45)

Rondo egyre jobb állapotban van, ha fel tud ugrani a jobb lábáról és zsákol, akkor vissza akar térni. Jennings november elején várható vissza. Bledsoe-val megpróbál megegyezni a hosszabbításról a Suns a következő egy hétben. Dwight Howard boldog, már maga mögött hagyta a Los Angeles-i évét. T-Mac végleg befejezte játékospályafutását, edző nem akar lenni, GM viszont igen. Terry babonáiról mesélt - az ellenfél nadrágjában alszik a meccsek előtti este. Játékoselküldések (Celtics, Suns, Bobcats)

A Boston Celtics sérült irányítója, Rajon Rondo az ESPN-nek nyilatkozott. A játékmester elmondása szerint egyre több munkát tud elvégezni, és nem érzi, hogy lenne bármiféle visszaesés állapotában. Azt mondta, hogy szeretne pályára lépni jövő pénteken, a Toronto Raptors elleni szezonnyitón, ám erre igen kevés az esély, viszont amikor a jobb lábáról teljes erővel tud elrugaszkodni, és képes zsákolni, szerinte akkor újra játékra jelentkezik majd. Azt is hozzátette, hogy akkor akar játszani, ha semmiféle megkötést nem kell majd alkalmazni nála, annyit játszik, amennyit akar és képes a régi gyorsaságát elérni.

A Detroit Piston új irányítója, Brandon Jennings valamikor november elején térhet vissza a parkettre a hírek szerint. Mint ismeretes, pár hete megműtötték a játékost a bölcsességfoga miatt. Egyelőre még nem futhat, de már dobál - azt is védőmaszkban -, és a videózásokon ott van.

A Phoenix Suns a nyáron szerezte meg Eric Bledsoe-t, és még az október 31-ei határidő előtt megpróbálnak vele hosszabbítani a hírek szerint. A GM, Ryan McDonough azt nyilatkozta az Arizona Republicnak, hogy ha ez nem sikerül, akkor a tárgyalásokat újrakezdik majd nyáron, amikor Bledsoe korlátozott szabadügynök lesz, de nagyon reménykednek benne, hogy még most sikerül hosszútávra lekötni a fiatal hátvédet. A szakvezető azt is hozzátette, hogy sokak szerint nagy a kockázat Bledsoe-ban, viszont szerinte a tehetsége is óriási. Elképesztően atletikus játékosnak, és a liga legjobban blokkoló hátvédjének tartja, ráadásul szerinte akár meg is nyerheti idén a labdalopási kategóriát is a kosaras.

Dwight Howard boldog. A center a Philadelphia Inquirernek azt nyilatkozta, hogy most már teljesen maga mögött hagyta a tavalyi, csalódást keltő, és különböző mellékzöngékkel telített Los Angeles-i szezonját, megpróbálja a fiatal Rocketset bajnoki címhez segíteni, és szeretne újra a liga legdominánsabb magasembere lenni. Howard úgy fogalmazott, hogy szerinte mentálisan, fizikálisan és spirituálisan is jobb helyzetben van most, mint volt egy éve.

Az NBA-től nemrég visszavonult Tracy McGrady Alex Kennedy-vel (Hoopsworld) beszélgetett, és elmondása szerint végleg befejezte a kosárlabdát, nincs szándékában újra játszani. T-Mac azt is elmondta, hogy nem igazán akar edzősködni, viszont GM-ként kipróbálná magát, olyan szerepben el tudja képzelni magát.

A Brooklyn Nets új dobóhátvédje, Jason Terry a New York Timesnek adott nyilatkozatában elárulta babonáit, amelyik közül az egyik, hogy a meccsek előtti este az ellenfelek gatyájában alszik. 1997-ből, az Arizonáról datálódik ez a szokása, amikor Mike Bibby-vel olyan izgatottak voltak a Kentucky elleni egyetemi döntő előtti este, hogy úgy döntöttek, hogy beöltöznek az ő szerelésükbe, és így aludtak. Megnyerték ezt követően a meccset, Terry pedig részben megtartotta ezt a szokást azzal, hogy a mezt ugyan elhagyta, de az ellenfél nadrágja maradt. Emellett meccsnapon olyan ételt eszik, amiben van csirke. A fejpánt és a magasszárú zokni a középsuli óta kötelező kellékek nála. Ha pedig az első negyedben kihagy két dobást egymás után, cipőt cserél a második negyed előtti szünetben.

A Boston Celtics három játékost rakott ki a keretéből: DeShawn Simsnek, Damen Bell-Holternek és Kammron Taylornak köszönték meg eddigi munkájukat. A Charlotte Bobcats is döntött, ők Patrick O'Bryantre nem tartanak igényt az alapszakaszban. A Phoenix Suns James Nunnally-tól vett búcsút.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus