Hírmorzsák 2013-10-25 (10:00)

Jim Buss abban bízik, hogy Kobe majd annyiért ír alá, amennyi marad neki. Bryant és Howard másképpen képzelték el a csapat vezetését. A héten kevesebbet edz Kobe, fájt az Achillese. Bryant szerint drogtesztre kell küldeni, aki szerint ő a 25. legjobb játékos a ligában. James szerint Wade-re szükségük van, ha újra bajnokok akarnak lenni. Ainge Rondo köré akar építkezni, tárgyalnak Bradley-vel a hosszabbításról. Rivers megvédte Garnettet és Pierce-t LeBron támadásával szemben. JR Smith szerint öccsének a saját tehetsége miatt kellene keretbe kerülni, nem azért, mert rokonok. A Raptors lehívta Valanciunas és Ross 14/15-ös opcióját. Rostermozgások (Sixers, Wizards, Kings)

A Los Angeles Lakers ikonjáról, Kobe Bryantről több hír is napvilágot látott. TJ Simers (OC Register) forrásai szerint Jim Buss úgy gondolja, hogy egyetértés van közte és Kobe között abban, hogy Buss hagyja majd, hogy a sztár szabadügynök legyen, megpróbálja megszerezni a nagy neveket, Bryant pedig aláír annyiért, amennyi marad számára. A játékos bizonytalanul reagált a felvetésre, elmondása szerint ugyanis valószínűleg beszélgettek erről már a tulajdonossal, de egyelőre a jövő nyárral kapcsolatos kérdéseket félreteszi.

Mike Bresnahannel (LA Times) is váltott pár szót Kobe - vele arról, miért nem tudott kijönni tavaly Dwight Howarddal. A dobóhátvéd szerint másképpen gondolkodtak arról, hogy kell ezt a csapatot vezetni. A centernek volt egy elképzelése, amiről azt gondolta, hatékony, és neki is megvolt a saját útja, amit járni akart, emiatt pedig az év második felében már folyamatosan feszültség volt kettejük között.

Bryant Mark Medinának (insidesocal.com) elmondta, hogy visszavett egy kicsit az edzésből a héten, mivel a múlt heti tréningeket követően nyomást érzett az Achillesében, és szeretné, ha rendesen meggyógyulna. Az aranysárga-lilák Kínában jártak az elmúlt héten, Kobe programja pedig könnyed joggingolás és egy kis dobálás volt, de úgy néz ki, egyelőre ez is sok szervezetének.

A twitteren aztán ezeknél pikánsabb kijelentést is tett. Mint ismeretes, az ESPN pár nappal ezelőtt a 25. legjobb játékosnak jelölte a ligában, a Lakerst pedig 12. helyre rakták. Avatarját meg is változtatta 1225-re, bár állítólag a háziállatok születésnapja miatt... Azt is hozzátette azonban, hogy aki szerint ő a 25. legjobb játékos, azon azonnal drogtesztet kell végrehajtani.

A Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni is megszólalt - a tréner szerint tavaly nagyon nehéz helyzetben volt, nem tudott egyértelmű, jól definiálható szerepeket kiosztani a játékosoknak, mert mindenki azt gondolta, hogy ő az első vagy nagyon maximum a második számú opció támadásban.

A Miami Heat sztárját, LeBron Jamest megint megkérdezték, mi lesz jövő nyáron, amire megint megadta a sablon választ - majd ha eljön az idő, dönt. Most csak a gyűrűre koncentrál, arra, hogy megnyerje a harmadikat, segítsen megnyerni az elsőt azoknak, akik eddig nem voltak velük, Udonis Haslemnek és Dwyane Wade-nek pedig a negyediket. Utóbbiról elmondta, hogy nélküle nem haladnának semerre sem, nem tudnának bajnoki címet nyerni, és nagyon reméli, hogy ezt csapattársa is tudja.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson alig több mint egy napja nyilatkozta, hogy Chris Smith csapatba kerülésének esélyét növeli, hogy ő JR Smith öccse. JR most Adam Zagoriának (SNY.tv) adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem szeretné, ha ez tényleg így lenne, mert az kifogásokat gyárthatna testvérének. Az idősebbik Smith elmondta, hogy félre ne értsék, szereti az öccsét, de a rokoni kapcsolatukat szét kellene tudni választani Chris tehetségétől, és ez alapján kellene bekerülnie az alapszakaszkeretbe.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Baxter Holmesnak (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy Rajon Rondo az, aki köré el szeretnék kezdeni az újjáépülést, tehát az irányítót várhatóan nem cserélik el Bostonból. Ainge azt is elárulta, hogy 14 fős keretet akarnak kialakítani az idei szezonra, mert el akarják kerülni a luxusadót. Chris Forsbergnek (ESPN) adott interjújában annyit tett még ehhez hozzá a szakvezető, hogy Avery Bradley-vel tárgyalásban állnak, hogy esetleg október 31-e előtt megegyezzenek a hosszabbításról, de azt nem monta Ainge, milyen stádiumban vannak a beszélgetések.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers megvédte volt játékosait, Kevin Garntettet és Paul Pierce-t LeBron James kommentárjaival szemben. A tréner hangsúlyozta, hogy a két embert elcserélték, és bár az erőcsatárnak rá kellett erre bólintania, lényegében már "elboltolták", mire a véleménye számított. Rivers azt is hozzátette, hogy őt inkább kell elővenni ebben a témakörben, mint akár Pierce-t, akár Garnettet.

A Toronto Raptorsnál túl vannak a formalitásokon, lehívták Jonas Valanciunas és Terrence Ross 2014/15-ös opcióját is - mindkettejüknek az lesz a harmadik szezonja a ligában.

Voltak természetesen elküldések, hiszen elég sok csapatnak kell még maximum 15 fősre szűkíteni keretét. A Washington Wizards Josh Childressnek, Pops Mensah-Bonsunak és Xavier Silasnek köszönte meg az eddigi munkát, de egyikőjük sem maradhat a fővárosiaknál az alapszakaszra, így a Wizards 15 aláírt szerződésű kosarassal rendelkezik jelenleg.

A Philadelphia Sixersnél is megkezdték a keretszűkítést: Khalif Wyatt, Mac Koshwal, Vander Blue és Royce White kerültek szabadlistára, de a Sixers még nélkülük is 16 emberrel rendelkezik. A Sacramento Kings a dobóhátvéd Trent Lockett-től búcsúzott, így 15 fősre csökkent játékosállományuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus