Hírmorzsák 2013-10-26 (12:00)

Washington-Phoenix csere: Gortat a fővárosban, Okafor és egy védett első körös draftjog a Sunsnál. Dragic a következő arizonai távozó? Okafor kihagyhatja a teljes szezont. Bogut megegyezett a Warriorsszel, 3 éves szerződéshosszabbítást írt alá. Granger vádlija rossz állapotban van, valószínűleg nem játszik a szezonnyitón. Nash nem tudott még egy teljes edzést végigcsinálni. Phil Jackson fizikailag már nem alkalmas arra, hogy edző legyen. Jim Buss szerint semmi esetre sem engedik el Kobe-t, még nyerhetnek vele gyűrűt. A Spurs leigazolta Josh Howardot. Csapatopció-lehívások (Thunder, Magic, Warriors), játékos elküldések (Lakers, Magic, Hawks, Knicks, Warriors, Cavaliers, Thunder, Rockets).

Két nagyobb esemény is történt hajnalban.

Az elsőn a Washington Wizards és a Phoenix Suns cserélt - a fővárosba küldték Marcin Gortatot, Malcolm Lee-t, Shannon Brownt és Kendall Marshall-t, míg az arizonai alakulat Emeka Okafort és egy 2014-es első körös draftjogot kapott a Wizardstól - a draftjog jövőre top12 védett, utána 2019-ig top10 védett, utána lekerül róla minden védettség. A Phoenix ezzel szerencsés esetben négy első körös pickkel rendelkezik a jövő évi, várva várt 2014-es drafton, Okafor lejárója nem oszt, nem szoroz az újjáépítésben. A Wizards kapott egy egészséges, használható centert Gortat személyében, a másik három játékost pedig el fogják küldeni, mivel a lengyellel már megvan a 15-ös keretük.

Két hír szorosan kapcsolódik ehhez a cseréhez. Egyrészt liga szerte úgy tartják, egyre nagyobb az esélye annak, hogy még a szezon kezdete előtt elcseréli a Suns Goran Dragicot is egy hasonló tranzakció keretein belül. Másrészt bár hivatalos információ még nincs, Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint Okafor kihagyhatja a teljes szezont.

A hajnal másik komoly eseménye az volt, hogy Andrew Bogut megegyezett a Golden State Warriorsszel - az ausztrál center 3 évre 43 millió dollárért marad az oaklandieknél. A szerződés alapvetően csak 36 millió dolláros, a bónusz egy évre levetített összegét akkor kapja meg Bogut, ha All-Star, All-NBA, All-NBA védekező csapat tagja lesz, ő lesz az év védője, vagy 65 meccsen pályára tud lépni adott szezonban - ezek közül az egyiket kell elérnie.

A sérültek és a Lakers.

Az Indiana Pacersnél már kezdődik - Danny Granger vádlihúzódása súlyosabb, mint azt az orvosok először remélték, ezért Frank Vogel vezetőedző szerint ugyan van esély rá, hogy pályára léphet a kiscsatár a szezonnyitón, de sokkal valószínűbb, hogy nem lesz bevethető állapotban, nem számolnak vele. Helyén természetesen Lance Stephenson fog kezdeni.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash sincs túl jó állapotban - róla csapattársa, Pau Gasol mondta el az ESPN-nek, hogy a kanadai legenda egyelőre egyetlen edzést sem tudott végignyomni. A spanyol magasember elmondta, hogy aggódik, mert szeretné, ha csapattársa egészséges lenne, játszani tudna, jól játszana és segíteni tudna nekik. Nash saját elmondása szerint tudja, hogy karrierje egy másik szakaszába ért, mivel régen csak felment a pályára és fel-alá futkosott úgy, hogy úgy érezte, bárkit képes megverni. Most ez már nagyon nincs így, sokkal jobban karban kell tartani a testét, de a csapattársai inspirálják, ő pedig készen áll arra, hogy megtegye, amit meg kell, hogy a Lakersnek igazi segítségére legyen.

A gárda korábbi legendás trénere, Phil Jackson a The Seth Davis Show-ban azt mondta, fizikálisan valószínűleg már sosem lesz olyan állapotban, hogy edzősködni tudjon.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy a franchise egyik tulajdonosa, Jim Buss azt nyilatkozta Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles), hogy szeretne véget vetni a pletykáknak. Kobe Bryant megtartása a legfontosabb nyári feladatuk, nem fogják elengedni szabadügynökként, mivel egy Lakers-legendáról van szó. Azt is hozzátette Buss, hogy szerinte egyáltalán nem ért véget az a korszak, amelyben Kobe-val gyűrűt nyerhetnek.

A csapatopció-lehívások célegyenesébe érkeztünk.

Az Oklahoma City Thunder Reggie Jacksont, Jeremy Lambet és Perry Jones III-at is lekötötte a 2014/15-ös idényre. Az Orlando Magic Andrew Nicholsonnal, Nik Vucseviccsel, Mo Harkless-szel és Tobias Harrisszel kapcsolatban tette meg ugyanezt. A Golden State Warriors Harrison Barnes, Klay Thompson és Festus Ezeli opcióit hívta le.

A kereteket is muszáj csökkenteni az alapszakasz nyitányáig.

Ennek esett például áldozatul a Los Angeles Lakersnél Marcus Landry. Az Orlando Magicnél Mickell Gladnessnek, Romero Osby-nak, Manny Harrisnek és Kris Joseph-nek köszönte mega részvételt. Az Atlanta Hawks Royal Ivey-t tette ki a keretéből - tehát Shelvin Mack lesz a harmadik számú irányító. A New York Knicksnél elküldték Ike Diogut, CJ Leslie-t, Josh Powellt, Jeremy Tylert és Chris Douglas-Robertset - tehát maradt a keretben Toure Murry, Chris Smith, magas posztra pedig Cole Aldrich.

A Golden State Warriorsnél Seth Curry, Dewayne Dedmon és Joe Alexander szolgálataira nem tartottak igényt. A Cleveland Cavaliers úgy döntött, hogy DeSagana Diop, Kenny Kadji, Jermaine Taylor és Elliot Williams azok, akiknek most távozniuk kell. Az Oklahoma City Thunder Diante Garrettet és Rodney McGrudert tette ki keretéből. A Houston Rockets a hírek szerint ma elköszön Troy Danielstől.

Mások csökkentik a létszámot, a San Antonio Spurs azonban növeli - tegnap nem garantált szerződést kötöttek Josh Howarddal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus