Hírmorzsák 2013-10-26 (21:00)

Turner nem GM, nem foglalkozik azzal, mi lehet a jövőben. Royce White-ot a Rockets fizeti. Howardot könnyű volt beépíteni McHale szerint. Lowry bal gyűrűsujján hat hétig kötés lesz, de játszhat. Beal opcióját lehívja a Wizards, Vesely-ét és Singletonét azonban nem, mindketten szabadügynökök lesznek a jövő nyáron. Freeland megelőzte Leonardot a rotációban, ő a Blazers második számú centere. Játékoselküldések (Clippers, Bulls, Bucks, Jazz, Timberwolves, Spurs, Celtics, Nets, Heat)

A Philadelphia Sixers egykori 1/2-ese, Evan Turner hosszabbíthatna október 31-e előtt, erre azonban szinte semmi esély nincs. A fiatal swingmant a jövőjéről kérdezte a Delaware County Times újságírója, amire annyit válaszolt a játékost, hogy ő nem GM, ő megkapja a pénzét, bármi történik.

Ugyancsak a Sixershez tartozik félig, hogy Royce White-ot nemrég tették ki keretükből. A játékosnak 1.7 millió dollár még ebben az idényben jár, akármi is történik vele a továbbiakban, ezt a pénzt azonban a Houston Rocketsnek kell kifizetnie majd.

Ha már szóba került a Rockets, akkor itt kell megemlíteni, hogy a csapat vezetőedzője, Kevin McHale szerint nagyon könnyű volt Dwight Howardot beépíteni az együttesbe ezen a nyáron. McHale a Houston Chronicle-nek úgy fogalmazott, hogy olyan volt ez, mintha egy Mercedeshez kellett volna hozzászoknia - márpedig a tréner szerint ha valaki tud vezetni, annak nem olyan rossz ez a forgatókönyv.

Szintén kapcsolódik a texasiakhoz némileg, hogy volt játékosuk, Kyle Lowry bal gyűrűsujja megsérült csütörtökön hajnalban, a Memphis Grizzlies elleni mérkőzésen. A Toronto Raptors irányítójának ujján hat hétig rögzítőkötés lesz, de ez idő alatt is képes lesz edzeni, és a meccseken is részt tud majd venni.

Michael Lee (Washington Post) forrásai szerint a Washington Wizards úgy döntött, hogy Bradley Beal csapatopcióját lehívják a 2014/15-ös szezonra, de Jan Vesely-ét és Chris Singletonét nem, így mindketten lejáró szerződésűek lesznek a most következő szezonban.

A Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts beismerte, hogy Joel Freeland megelőzte a rotációban Meyers Leonardöt, már az angol középjátékos a második számú center. Stotts szerint a védekezése miatt sokan szeretik a Freelandet a csapattársak közül is, nekik pedig ötös poszton pontosan arra van szükségük, amit az angol játékos adni tud, úgyhogy megérdemelte, hogy előrelépjen a rangsorban.

Játékoselküldések

Kevesebb mint 24 órával szerződtetését követően Josh Howardot már ki is tette keretéből a San Antonio Spurs - a hírek szerint a sérülékeny swingman a Spurs D-Ligás csapatánál, az Austin Torosnál próbálkozik majd az idény elején. A Boston Celtics Chris Babbet is elküldte, így 14 fős jelenleg játékosállományuk. A Chicago Bullsnál DJ White és Dexter Pittman sem maradhatott, a 13. helyet így Mike James szerezte meg. A Minnesota Timberwolves két hátvédnek, Lorenzo Brownnak és Othyus Jeffersnek, valamint Chris Johnsonnak is megköszönte eddigi munkáját.

A másik Chris Johnson is csapat nélkül van, ugyanis a Brooklyn Nets őt, Jorge Gutierrezt és Adonis Thomast is elküldte, ezzel 15 fős keretük. A Los Angeles Clippers úgy döntöttek, hogy nem marasztalják Lou Amundsont. A Milwaukee Bucks kitette keretéből Olek Czyzt, Stephen Grahamet és Trey McKinney Jonest is, így ők is 15 garantált szerződéssel rendelkeznek már csak. A Miami Heat Eric Griffintől vett búcsút. A Utah Jazznél is nagytakarítás volt: Brian Cook, Dominic McGuire, Justin Holiday, Lester Hudson és Scott Machado lábára is útilaput kötöttek, de még mindig 16-an vannak Jamaal Tinsley leigazolását követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus