Hírmorzsák 2013-10-27 (15:00)

Hayward és a Jazz egyelőre a megegyezés közelében sincsenek. Részletek a Wizards-Suns cseréről. Nate Robinsonnak hiányzik a Bulls. Mike Miller bepereli a Heatet? Carmelo Anthony és JR Smith személyi edzője felel mostantól a játékosok fejlesztéséért a Knicksnél. A Timberwolves Rubio és Derrick Williams, a Suns pedig a Morris testvérek, illetve Miles Plumlee 2014/15-ös csapatopcióját hívta le. Játékoselküldések (Grizzlies, Hawks, Raptors, Pacers, Sixers, Rockets, Mavericks, Nuggets, Heat), D-Ligások.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint hiába tárgyal már egy ideje Gordon Hayward és a Utah Jazz a közös folytatásról, és hiába jöttek ki olyan hírek, hogy a swingman új szerződése még Derrick Favors 47 milliós hosszabbításánál is nagyobb összeget érhet, a két oldal jelenleg nagyon nem áll közel egymáshoz. Bár azt minden szakértő hozzátette, hogy ez az állapot pillanatok alatt megváltozhat, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem jutnak dűlőre egymással a csütörtöki határidő előtt, és Hayward nyáron korlátozott szabadügynök lesz - márpedig a hírek szerint elég sokan érdeklődnek iránta, nagyon komoly szinten.

Michael Lee (Washington Post) forrásai szerint hetek óta tartottak már a tárgyalások a Washington Wizards és a Phoenix Suns között, és a legnagyobb dilemma azzal kapcsolatban volt, hogy milyen védettséget kapjon a fővárosból Arizónába kerülő első körös draftjog. J. Michael (CSN Washington) azt is hozzátette, hogy az utóbbi napokban felgyorsultak az események, miután kiderült, hogy Emeka Okafor nagyon sok időt fog kihagyni idén, arra is komoly sansz van, hogy ki kell hagynia a teljes szezont.

Az idén már a Denver Nuggetsnél játszó Nate Robinsonnak hiányzik a Chicago Bulls. Az energikus hátvéd KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy ez a liga üzleti része. Mindenki tudta, hogy szeretne maradni a Bullsnál, de a vezetőségnek más tervei voltak: igazoltak egy jó kinti dobót (Mike Dunleavy) és draftoltak egy jó újoncot (Tony Snell). Robinson szerint nagyszerű az idei Bulls is, és ha őszinte akar lenni, akkor hiányzik neki a csapat, tavaly egy nagyon szép évet töltött Chicagóban.

A Miami Heat volt játékosa, az idén nyáron amnesztiával kivásárolt Mike Miller az ügyvédje szerint be fogja perelni a bajnokot, mert a csapat vezetői mutattak be neki egy szélhámost, aki később ellopta azt a pénzt, amit Miller befektetésre szánt. A kosaras annyival módosította a megjelenteket, hogy nem adott arra engedélyt képviselőjének, hogy ezt az információt nyilvánosságra hozza, és nagyon hálás a franchise-nak azért, ahogyan vele és családjával bántak, amíg ott játszott.

A New York Knicks új, játékosok fejlesztésével foglalkozó edzője az az Idan Ravin, aki egyébként Carmelo Anthony és JR Smith személyi edzője. Természetesen azonnal szárnyra keltek azok a pletykák, miszerint a kinevezéssel csak jó pontot akart szerezni a vezetőség a tavalyi év pontkirályánál.

Csapatopciók lehívása

A Phoenix Suns Miles Plumlee harmadéves, Markieff és Marcus Morris negyedéves csapatopcióját a 2014/15-ös idényre.

A Minnesota Timberwolves Ricky Rubio és Derrick Williams esetében tette meg ugyanezt, ugyanerre a szezonra.

Játékoselküldések

A Memphis Grizzlies még tegnap este megszabadult Andre Barrett-től, Melvin Ely-től, Tony Gaffney-től és Willie Reedtől, így 13 játékossal rendelkeznek. Az Atlanta Hawks Eric Dawsontól köszönt el, így nekik 15 kosarasuk van még a keretben, igaz, ebből csak 12-nek van garantált szerződése. Az Indiana Pacersnél Hilton Armstrongtól vettek búcsút, így nekik 14 emberük van, de Rasual Butler kontraktusa nem garantált, és Frank Vogel szerint valószínűleg csak 13 emberrel vágnak neki a szezonnak.

A Philadelphia Sixers Gani Lawalt és Rodney Williamset küldte el, így ők 14 szerződéssel rendelkező kosarassal vághatnak neki az idénynek jelen állás szerint. Amint arról már tegnap szó volt, Troy Danielsre nem tartott igényt a Houston Rockets. A Toronto Raptors Carlos Moraisszal és Chris Wrighttal "szakított", így 15 embere van a keretben, akik közül csak Julyan Stone nem garantált már. A Dallas Mavericks Mickey McConnelltől vett búcsút, nekik is 15 emberük van így.

A Denver Nuggetsnél Damion James került szabadlistára, ezzel 15 embere van a coloradóiaknak is. A Miami Heatnél Justin Hamiltonnak is megköszönték a részvételt, így a bajnoknál is 15-en vannak a keretben.

Elküldött játékosok a D-Ligában

Bár nagyon sok kosarastól köszöntek el az elmúlt napokban, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kikerültek a látókörből. Ott van például Josh Howard, akit csak azért igazolt le kevesebb mint egy nap erejéig a Spurs, hogy a játékjoga a D-Ligában az Austin Torosnál legyen. Ugyancsak a Torosnál fog játszani a most az Atlantától kipakolt Eric Dawson is. Devin Ebankstől a Dallas Mavericks búcsúzott nemrég, de a Texas Legendsnél ott lesz azért tartalékban.

Kenny Kadji a Cleveland Cavaliersbe egyelőre nem fért be, de a Canton Charge-nál így is igényt tartanak rá. A Sixerstől elküldtött Rodney Williams az új D-Ligás csapatnál, a Delaware 87ersnél bontogathatja szárnyait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus