Hírmorzsák 2013-10-31 (21:30)

Dolan szerint a Knicks elég jó ahhoz, hogy gyűrűt nyerjen 2014-ben, közölte ezt Woodsonnal is. Carmelóval nem tárgyalnak a szezon közben. Bargnanit már kifütyülték, Chandler szerint csak időre van szüksége az olasznak. Rose nyaka fáj, de játszik hajnalban a New York ellen. Wade decemberig az összes back-to-back második meccsét kihagyhatja. Ryan Anderson 1-3 hétig harcképtelen. Asik nem eladó, amíg jók Howarddal együtt a pályán. Harden és Parsons szerint készen állnak a nagyobb elvárásokra. Ginobili mérges volt, mikor Hillt elcserélték Leonardre. Kirilenko számára Kobe-t és Durantet nehezebb fogni, mint LeBront. Ujiri még ismerkedik a Raptors keretével. Dumars pozíciója biztos a Pistonsnál. Csapatopciólehívások (Jazz, Bulls, Nuggets, Celtics)

A New York Knicks tulajdonosa, James Dolan nem kertelt, október elején találkozott Mike Woodson vezetőedzővel és közölte vele, hogy szerinte elég tehetséges a keret ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjenek 2014-ben - burkoltan tehát ultimátumot kapott a tréner, vagy gyűrűt nyernek, vagy komoly esély van arra, hogy megköszönik a munkáját.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Steve Mills, a gárda GM-je, illetve Carmelo Anthony megegyeztek egymással, hogy nem beszélnek a kiscsatár új szerződéséről a szezon közben, csak annak befejezését követően kezdenek el tárgyalni a közös jövőről. Mint ismeretes, Millst leginkább azért nevezték ki, hogy nagyobb eséllyel maradjon a csapatnál Melo, mivel Millst szoros szálik fűzik a játékost képviselő CAA ügynökséghez.

Megtörtént Andrea Bargnani bemutatkozása a Madison Square Gardenben, és mivel nem volt túl jó az olasz erőcsatár - 9 pontot szerzett, 3-szor talált be 9 mezőnykísérletből -, így megvolt az első pár füttyszó is irányába. Csapattársa, Tyson Chandler szerint ez New York és ez a Garden, hozzá kell szoknia Bargnaninak ehhez, és akkor jó lesz. A csapaton belül kedvelik őt, és szerintük kulcsjátékos lesz a sikerekben.

A Knicks egyébként a Chicago Bullsszal csap össze ma hajnalban, a chicagóiak sztárja, Derrick Rose pedig újabb problémával küzd - a nyaka fáj, emiatt kihagyta a szerdai videózást és könnyített edzést, és nem volt ott a csütörtök reggeli dobóedzésen sem. Az irányító azt nyilatkozta, hogy egészen biztosan játszani fog a New York ellen, egyszerűen annyit kellett lazítania a nyakát, amennyit csak tudta.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade kiülte csapata ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni meccsét, és a jelenlegi tervek szerint decemberig minden back-to-back második meccsét kihagyja a játékos. Erik Spoelstra vezetőedző azt mondta, hogy egyelőre így terveznek, de minden kiderül a maga idejében, most fájt kicsit Wade térde, ezért óvatosak voltak, bármennyire nem volt szó komoly fájdalmakról.

Ryan Anderson jobb lábának egyik ujja eltört, emiatt 1-3 hétre játékképtelen lesz a New Orleans Pelicans erőcsatára.

A Houston Rockets a nála érdeklődő csapatoknak elárulta, hogy eszük ágában sincs elcserélni Ömer Asikot, amíg a török center és Dwight Howard hatékonyan tudnak egymás mellett játszani. Ma hajnalban egyébként 40 pattanót szedtek, míg az egész Bobcats megállt 37-nél.

Szintén a texasiakhoz tartozik, hogy játékosaik szerint készen állnak a megnövekedett elvárásokra. James Harden azt mondta, hogy egyénileg mindenki fejlődött, és készen a nagyobb nyomást is elviselni. Chandler Parsons annyit tett ehhez hozzá, hogy tudják, minden vereségüknél meg fogják kapni, hogy mennyire nem készek még bajnoki címet nyerni, de fel vannak erre készülve, de tudják, mit kell tenniük.

A San Antonio Spurs argentin csillaga, Manu Ginobili bevallotta, hogy mérges volt, mikor elcserélték George Hillt egy újoncért. Nem ismerte Kawhi Leonardöt, de Hill-lel szeretett együtt játszani, ezért volt frusztrált. A lockout által megrövidített szezonban már bontogatta szárnyait új csapattársa, itt kezdett ismerkedni Leonard játékával, az előző szezon második felében pedig Ginobili szerint fantasztikus volt a kiscsatár.

A Brooklyn Nets új cseréje, Andrej Kirilenko az ESPN-nek nyilatkozott, és ebben az interjúban elmondta, hogy számára Kobe Bryantet és Kevin Durantet nehezebb fogni, mint LeBron Jamest. Utóbbit sem akarta megsérteni, mivel kiemelte, hogy a regnáló MVP passzolási képessége kiemelkedő.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri szeretett volna több cserét is végrehajtani a nyáron, de Andrea Bargnani elboltolásán kívül semmilyen olyan helyzet nem adódott, amivel jól járt volna a Raptors. Ujiri azt nyilatkozta, hogy még ismerkedik a csapatával, hiszen nem régen vannak együtt, de csak a jövőbe tekint, és azt fogja tenni, ami a franchise szempontjából a legjobb.

A Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores azt nyilatkozta, hogy bár Joe Dumars szerződésének utolsó évében van, egyáltalán nincs veszélyben állása. Nem meglepő ez az állítás, tekintve hogy Gores minden nap beszél a GM-mel, ráadásul az összes nyári húzásról közösen konzultáltak, és a tulaj szerint Dumars mindent megtett, amit kértek tőle.

Október legvége egyrészt a hosszabbítások, másrészt az opciólehívások határideje, ez utóbbi miatt több csapat is cselekedett. A Utah Jazz Enes Kantert és Alec Burksöt kötötte le a 2014/15-ös szezonra. Ugyanerre az idényre hívta le az opcióját a Chicago Bulls Jimmy Butler és Marquis Teague esetében. A Denver Nuggets Kenneth Fariedet és Evan Fourniert láncolta magához még egy esztendőre. A Boston Celtics Jared Sullinger opcióját hívta le.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus