Hírmorzsák 2013-11-01 (10:15)

Duncan mellkas sérülést szenvedett, játéka erősen kérdéses a Lakers ellen. Pondexterrel hosszabbított a Memphis, Bledsoe és Hayward viszont korlátozott szabadügynökök lesznek a nyáron. Paul: "A Clippers és a Warriors utálják egymást, ilyen egyszerű a helyzet". Fredette csapatopcióját nem hívta le a Kings, jövő nyáron szabadügynök lesz, ahogy a Bostonnál Marshon Brooks is. D-Ligás igazolások (Bulls, Heat), csapatopció-lehívások (Bobcats, Hawks, Sixers).

Tegnap volt a határideje az opciólehívásoknak és az idő előtti hosszabbításoknak.

Új szerződése egyetlen új játékosnak lett az elmúlt 24 órában - a Memphis Grizzlies 4 évre 14 millió dollárért hosszabbított védekezésért és triplákért felelős kiscsatárával, Quincy Pondexterrel. A nagyobb nevek közül nem sikerült dűlőre jutnia a Utah Jazznek és Gordon Haywardnak, valamint a Phoenix Sunsnak és Eric Bledsoe-nak sem, így mindkét játékos korlátozott szabadügynök lesz jövő nyáron.

A Charlotte Bobcats lehívta Kemba Walker, Bismack Biyombo és Michael Kidd-Gilchrist 2014/15-re szóló opcióját. Az Atlanta Hawks a jelenleg második profi évét kezdő John Jenkins esetében tette meg ugyanezt. A Philadelphia Sixers Arnett Moultrie-t és Tony Wrotent kötötte le még egy évre.

A Sacramento Kingsnél viszont egyértelműen nem Jimmer Fredette-tel képzelik el a jövőt, a hátvéd szerződésének 3.1 millió dollárt érő negyedik évét nem hívták le, ő UFA lesz a nyáron. Ugyanígy nem élt a Boston Celtics Marshon Brooks opciójával, ő is bárhova igazolhat a nyáron, megkötések nélkül.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan CT-vizsgálatokon esett át, amik megerősítették, hogy mellkaszúzódása van - a sérülést a Memphis Grizzlies elleni találkozó harmadik negyedében szenvedte el Duncan. Állapota day-to-day, erősen kérdőjeles a játéka a holnap hajnali, Los Angeles Lakers elleni összecsapáson, de a csapattal utazott, ugyanis három meccses idegenbeli túrát kezd meg a Spurs.

Ahogyan azt hajnalban is láthatták a nézők, elég forró hangulatú mérkőzést játszott egymással a Los Angeles Clippers és a Golden State Warriors. A Clippers irányítója, Chris Paul szűkszavúan nyilatkozott a pályán uralkodó hangulatról a mérkőzést követően: "Egyik csapat sem kedveli a másikat. Ez van."

A D-Liga kereteket is kezdik feltölteni most, hogy az előszezon végeztével sok játékost elküldtek a csapatok. A Chicago Bullsnál Kalin Lucas és Patrick Christopher nem fértek be az alapszakaszkeretbe, de az Iowa Energy-nél, a Bulls D-Ligás fiókcsapatánál edződhetnek tovább. A Miami Heathez tartozó Sioux Falls Skyforce-nál játszik majd előreláthatólag Jarvis Varnado, Justin Hamilton és Larry Drew II is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus