Hírmorzsák 2013-11-01 (21:30)

Beverley másfél-két hétre kidőlt. Nelsont egy első körösért cserélné a Magic. A Raptorsnál mindenki eladó Valanciunast kivéve. Fredette iránt hat csapat érdeklődik. Carmelo New Yorkban akar visszavonulni. Evan Turner nem is beszélt a vezetőséggel a hosszabbításról, de nem is számított másra. Wall-t figyelmeztették flop miatt. Solomon Jones térdét műteni kell. Öt játékos szerződése garantálttá vált a mai napon. Barack Obama megnézte Bill Russell bostoni szobrát.

A Houston Rockets kezdő irányítója, Patrick Beverley 10-14 napos pihenőre kényszerül, mert részleges izomszakadás van a hasfalában. Ezzel biztossá vált, hogy a védekezőspecialista egyes nem lesz ott ma a Dallas elleni találkozón, illetve a Jazz, a Clippers és a Blazers elleni idegenbeli túrán sem. Helyét Jeremy Lin veszi át a kezdőben, Aaron Brooks pedig a kettes számú játékmester szerepébe kerül.

Az Orlando Magic magasemberének, Solomon Jonesnak nincs szerencséje - a játékos nem garantált szerződést kapott az edzőtáborra, bekerült az alapszakaszkeretbe, de a Minnesota elleni meccsen részlegesen elszakadt a bal térdében a meniscus, és meg is kell műteni a sérült testrészt. A beavatkozás után lehet majd tudni, hogy visszatérése mennyi időt is vesz igénybe pontosan.

Ugyancsak a Magichez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az Orlando hajlandó megválni irányítójától, Jameer Nelsontól, aki idén 8.6 millió dollárt keres, jövőre viszont csak 2 millió garantált számára. A hírek szerint a Magic nem adja olcsón a veterán kosarast, de egy első körös céduláért elcserélnék - valószínűleg ilyen áron azért nem lesz rá kereslet.

Szintén Stein jelentette, hogy a Toronto Raptors kész teljesen újjáépíteni keretét, az újságíró forrása szerint mindenki cserélhető Jonas Valanciunast kivéve. Bár Masai Ujiri GM azt nyilatkozta, hogy még csak ismerkedik a csapattal, valószínűleg hamar felmérte, hogy a litván centeren kívül nincs pótolhatatlan láncszem a jelenlegi keretben.

A Sacramento Kings nem hívta le Jimmer Fredette jövő évi csapatopcióját, így a játékos 3.1 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik. Bár eddig nem sokat mutatott a ligában, Sam Amick (USA Today) forrásai szerint nagyjából hat csapat már érdeklődött a Kingsnél Fredette áráról, szívesen cserélnének érte.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Frank Isolának (New York Daily News) egyértelműsítette, hogy New Yorkban akar visszavonulni. A kiscsatár szerint sokan ráugrottak a hírre, hogy szabadügynök akar lenni, de ennek több oka is lehet. Azt is megismételte megint, hogy szeretne a többi szabadügynök közül jó párat a Knickshez csábítani, azt szeretné, ha a játékosok New Yorkban akarnának játszani.

A Philadelphia Sixers swingmanje, Evan Turner elárulta, hogy nincs miről beszélni a hosszabbításával kapcsolatban, mert egyáltalán nem volt közte és a szakvezetés között szó erről. Úgy tűnik, hogy a kosaras is tudja, hogy nincs a GM, Sam Hinkie hosszútávú teveiben, mivel azt is hozzátette, hogy nem is számított semmire, mert Hinkie nem az ő GM-je, a szakvezetőnek megvannak a maga tervei az állomány felépítésére.

Megvolt az első figyelmeztetés flop-ügyben - John Wall a Detroit Pistons elleni meccs legvégén próbált meg eljátszani egy faultot, ezzel próbálta becsapni a játékvezetőket. Egyelőre csak írásos figyelmeztetést kapott, a következő esetnél 5.000 dollár lesz a büntetése.

Öt játékos fizetése teljesen garantálttá vált azzal, hogy a tegnapi napon nem tették őket szabadlistára: Quincy Miller (Nuggets), James Anderson (Sixers), Kyle O'Quinn (Magic), Chris Smith (Knicks) és Ryan Gomes (Thunder) az öt szerencsés.

Barack Obama elnök megnézte Bill Russell bostoni szobrát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus