Hírmorzsák 2013-11-02 (16:00)

Nowitzki elégedett, hogy nem vártak megint nagy nevű szabadügynökre. Brett Brown szerint nem lesz gond Turnerrel, beszélt a játékossal. Ainge-ék hosszútávon terveznek Bradley-vel annak ellenére is, hogy nem sikerült a hosszabbításról megegyezniük. Ugyanez a terve a Utah-nak Haywarddal, mindenki bizakodó a közös folytatással kapcsolatban. Bledsoe egyelőre nem kötelezte el magát a Suns mellett, de erre nem is számított a csapat vezetősége. Wiggins bajnok és 1/1-es akar lenni. Ricky Davis a D-Liga draftjának hatodik körében kelt el. Nunally a Suns D-Ligás csapatánál.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Tim MacMahonnal (ESPN Dallas) beszélgetett - a német klasszis az interjú során elmondta, hogy szerinte a franchise továbblépett már, nem akartak a legnagyobb nevű szabadügynökökre várni, miután tavaly után idén nyáron sem sikerült őket a csapathoz csábítani. Nem akarták megint maximalizálni a sapka alatti helyet, nem ez volt a lényeges a mostani keret kialakításánál, ez pedig nagyon tetszett neki.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Philadelphia Sixersnél Evan Turner és a GM, Sam Hinkie között nincs túl jó viszony, ha van egyáltalán bármilyen is. A vezetőedző, Brett Brown le is ült beszélgetni játékosával, nehogy úgy érezze, nincs rá szükségük, és a tréner szerint nem lesz problémájuk idén abból, ami a hosszabbítási időszak előtt történt, vagyis éppenhogy nem történt.

Ugyanígy nem tudott megegyezni egyelőre a Boston Celtics és Avery Bradley sem a közös jövőről, de sem a játékos, sem az együttes GM-je, Danny Ainge nem aggódnak. A szakvezető a Boston Heraldnak azt mondta, hogy ez semmi mást nem jelent, csak azt, hogy jövő nyáron újrakezdik a tárgyalásokat, és Bradley-nek komoly szerepet szánnak a csapat jövőjében.

Ugyancsak a Celticshez tartozik, hogy gyakorlatilag az egész liga azt várja, hogy a jövő nyáron korlátozott szabadügynök státuszba kerülő Gordon Hayward egyik legkomolyabb kérői lesznek, tekintve hogy Brad Stevens vezetőedző alatt játszott egykor a swingman a Butler egyetemen.

Haywardról nyiltkozott a Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey is, aki attól függetlenül, hogy nem sikerült most megegyezni a kosarassal, simán el tudja képzelni, hogy Hayward a Jazz-től vonul majd vissza, és egész pályafutását ott tölti majd. A szakvezető azt is hozzátette, hogy a nyári játékosmozgások leginkább Hayward miatt történtek úgy, ahogy történtek. A játékos is megerősítette, hogy semmilyen rossz érzés nincs benne az egyelőre meghiúsult hosszabbítás miatt, szeret Utah-ban lenni, ott játszani, és reméli, hogy jövő nyáron egyezségre jutnak.

Szintén a nem hosszabbítók társaságát erősíti Eric Bledsoe. A Phoenix Suns elnöke, Lon Babby úgy fogalmazott a Suns.com-nak, hogy nem mondhatná, hogy a játékos világosan kijelentette, Phoenix-ben képzeli el a jövőjét, de erre számítottak is. Még csak nagyon kis ideje csatlakozott hozzájuk a hátvéd, de azt is kijelentette Babby, hogy soha nem panaszkodott a kosaras. A szakvezető szerint Bledsoe nagyon boldog náluk, és mindent megtesznek azért, hogy ez így is maradjon, a csapat nagyon fontos részeként tekintenek rá a következő évekre.

Ricky Davis elkelt - de csak a D-Liga draftjának hatodik körében. Az NBA-ben 12 szezont lehúzó veterán az Erie Bayhawks választotta ki, amely a New York Knicks fiókcsapata. Ez utóbbi azért lehet érdekes, mert Davis nyáron a Knicksnél járt próbajátékon, most tovább figyelhetik, hogy esetleg bevethető állapotba kerül-e.

A Phoenix Sunstól az alapszakasz kezdete előtt kitett James Nunnally mégis marad az együttes tág kötelékében, ugyanis D-Ligás csapatuk, a Bakersfield Jam játékosa lesz. A tripladobásáról híres kiscsatár a Miami Heat nyári ligás együttesében is megfordult, ezután került Phoenix-be az előszezonra, ők azonban három mérkőzés után megköszönték szolgálatait. Voltak külföldi ajánlatai, de úgy döntött, hogy idén is a Jamnél próbálkozik.

A jövő évi draft legjobban várt játékosa, Andrew Wiggins az ESPN-nek adott interjút, amelyben elmondta, hogy megpróbálja élvezni utolsó évét iskolásként, emellett szeretne bajnoki címet nyerni a Kansas-szel, és megpróbál Anthony Bennett nyomdokaiba lépni, és 1/1-esként elkelni a drafton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus