Hírmorzsák 2013-11-03 (10:00)

Pau Gasol tudja, hogy nincs már sok hátra karrierjéből, jól át akarja gondolni nyári döntését. Jordan-interjú a tankolásról, a pénzköltésről, az új kollektív szerződésről és Josh McRobertsről. Prince megdöbbent, mikor hallotta, hogy Billups visszatér Detroitba, Cheeks pedig megkereste Lionel Hollinst, hogy legyen a segédedzője. Jason Collins úgy gondolja, még mindig elég jó az NBA-hez. Willie Green ügynököt váltott. Alakul a Knicks (Leslie, Brownlee, Davis) és a Spurs (Josh Howard, Fells, Kabongo) D-Ligás csapatának kerete is. Elhunyt a Hall of Famer Walt Bellamy.

A Los Angeles Lakers spanyol magasembere, Pau Gasol a szabadügynöki státuszáról beszélt Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports). A kosaras elmondta, hogy jövő nyáron pályafutása során először kerül ilyen helyzetbe majd, először nézheti meg, hogy ki mit ajánl neki, és dönthet, mi számára a legjobb. Tudja, hogy karrierjéből nincs már túl sok szezon hátra, úgyhogy nagyon okosan kell választania, hogy maximalizálja lehetőségeit és a hátralévő idejében rejlő potenciált. Azt is hozzátette most is, hogy ugyanakkor szeretne a Lakersnél maradni, mert nagyon sokat tett érte a franchise, sok mindenen mentek keresztül.

A másik Los Angeles-i gárda hátvédjéhez, Willie Greenhez tartozik, hogy a játékos ügynököt váltott, ezentúl a Goodwin Sport Management képviseli majd érdekeit, akiknek olyan ügyfeleik vannak csapattársán, Matt Barneson kívül, mint DeMar DeRozan, Nate Robinson vagy a tavalyi év újonca, Damian Lillard.

A Detroit Pistons volt játékosa, Tayshaun Prince megdöbbent, amikor hallotta, hogy ex-csapattársa, Chauncey Billups visszatér az autóvárosba, viszont azt is hozzátette, hogy a Pistons szerinte a jó irányba mozdult, a nyáron olyan húzásaik voltak, amikkel egyértelműen jobb lesz az együttes. A csapat vezetőedzője, Maurice Cheeks a Detroit Newsnak elárulta, hogy beszélgetett a Grizzlies volt trénerével, Lionel Hollinsszal arról, hogy csatlakozzon segédedzőként hozzá a Pistons kispadján.

Az ESPN egy Jason Collinshoz közel álló forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy a center kizárta annak a lehetőségét, hogy a D-Ligában vagy Amerikán kívül játsszon, mert úgy gondolja, hogy még mindig elég jó játékos ahhoz, hogy az NBA-ben kapjon szerződést és szerepet. Collins a Los Angelestől nem messze lévő otthonában edz, és készül arra, hátha valamelyik együttes lát még benne fantáziát és szüksége van rá.

A Charlotte Bobcats tulajdonosa, Michael Jordan a The Associated Pressnek és a Charlotte Observernek adott interjút. A liga történetének legjobb játékosa azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, mi a többi csapat célja, de ők nem tankolnak. Ha az lenne a célja, hogy minél rosszabb legyen idén a Bobcats, akkor nem fizetett volna évi 13 millió dollár Al Jeffersonnak. Jordan szerint még ha valaki ki is tudja húzni azt a játékost a drafton, akit szeretne, az nem garantálja azt, hogy az a sztár válik belőle, akit belelátnak ilyenkor. Tyrus Thomas kivásárlására mutatott rá akkor, amikor azt taglalta, hogy nem félnek költeni a javulás érdekében - még mindig fizetik az erőcsatárt, de a capspace miatt tudták leigazolni Jeffersont és hosszabbítani Gerald Hendersont.

Azt is elmondta Jordan, hogy eredetileg nem volt meggyőződve arról, hogy az új kollektív szerződés kiegyenlíti majd az erőviszonyokat, de kezdi látni az előnyeit. Szerinte még mindig csak kialakulóban van az új liga, az új CBA minden hatását még nem érzékelik, de ha egy csapatot rendesen vezetnek, akkor pénzügyileg legalább nullszaldósra ki lehet hozni, ráadásul ha valaki kinevel egy tehetséget, akkor az új szabályok miatt nehezebben tudják lerabolni később a nagycsapatok. Josh McRobertset a jelenlegi keret egyik kulcsjátékosaként említette, és reményét fejezte ki, hogy a magasember nem lép ki jövő nyáron szerződéséből.

Mint ismeretes, az NBA szabályzata úgy szól, hogy három edzőtábormeghívott D-Ligás játékjogát lefoglalhatja az adott csapat. Ennek köszönhetően került most a New York Knicks fiókcsapatához, az Erie Bayhawkshoz CJ Leslie és Justin Brownlee. Leslie továbbra is tetszik a Knicks szakmai stábjának, de Chris Smith maradt a keretben - egyelőre -, nem ő. A Bayhawks hatodik körös választása, Ricky Davis Ian Begley (New York Daily News) információi szerint a nyári, Knicksnél töltött próbajátékán a védekezésével tűnt ki, ami meglepő, tekintve hogy a veterán kosaras soha nem erről volt híres.

A San Antonio Spurs fiókcsapatának, az Austin Torosnak a keretében is van egy nagy név, Josh Howard. Őt csak azért igazolta le kevesebb mint egy napra a texasi együttes, hogy a Torosnál legyen a D-Ligás játékjoga. A nagyobb nevek közül Courtney Fells és Myck Kabongo is Austinban kezdi meg a szezont - főleg utóbbi számított nagy tehetségnek még 1-1.5 éve, de azóta játékban nem sokat mutatott, botrányban annál inkább.

Elhunyt Walt Bellamy. A Chicago Packers 1961-es 1/1-ese 14 szezont plusz 1 meccset töltött a ligában, ezalatt 12-szer átlagolt dupla-duplát az egész idényre nézve, és végül 20.1 pontos és 13.7 pattanós karrierátlaggal fejezte be pályafutását. Első idényében 31.6 pontot és 19 pontot rakott be a közösbe meccsenként, ezzel az év újonca lett, és első négy idényében az All-Star gálára is elvitték. 1993-ban a Hírességek Csarnokába választották. 74 esztendős volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus