Hírmorzsák 2013-11-04 (13:45)

Zach Randolph a Memphistől vonulna vissza, hajlandó ezért áldozatokat is hozni. Westbrook visszatért, nagyon örült, hogy egyáltalán pályára léphet. A Celtics érdeklődik Kendall Marshall iránt. Bennettnek nagyon nem megy egyelőre, de szerinte idővel formába fog lendülni. Carter-Williams úgy érzi, van esélye az Év Újonca címre. Tobias Harris még legalább két hétig nem léphet pályára. Henry megérdemelten a Lakers kezdőjében. A Warriors új, San Francisco-i csarnoka ellen továbbra is sokan szólalnak fel. Teletovic utálja a hazug embereket.

A Memphis Grizzlies erőcsatára, Zach Randolph Marc Steinnek (ESPN) elárulta, szeretne a memphisi franchise-tól visszavonulni. A játékos azt nyilatkozta, hogy ha áldozatokat kell hoznia ezért, akkor megteszi. Bajnoki címet akar nyerni - mivel már nagyon sok pénzt keresett, ezért csak a siker érdekli. Nem tudja még, hogy kilép-e szerződésének utolsó évéből jövő nyáron, vagy sem, vagy hogy elcseréli-e őt a Grizzlies, de most vett házat Memphisben, a lányai is ott járnak iskolába, egyértelműen Memphist tekinti otthonának.

Mint ismeretes, Russell Westbrook ma hajnalban visszatért, miután április 24-én, a Houston Rockets elleni rájátszás-párharc első meccsén elszakadt a meniscus a jobb térdében. Mindig Kevin Durantet mutatják be utoljára az Oklahoma City Thunder meccsein, most azonban a visszatérő hátvédet szólították végsőként. A kosaras a The Oklahomannek azt mondta, hogy áldásként éli meg, hogy már játszhat, az ilyen dolgokat egyáltalán nem veheti biztosra. Az, hogy a nevét mondták és hogy kosarazhatott, nagyszerű érzés volt számára.

A hajnali Thunder-Sunshoz tartozik, hogy a vendégek szlovén hátvédje, Goran Dragic a harmadik negyedben lesérült, kificamodott a bal bokája, és nem is tért vissza a pályára. Dragic ugyanezen testrésze már megsérült az előszezon során is, a játékos elmondása szerint azonban ez most rosszabb volt. Azt nem tudja, van-e köze ezeknek az eseteknek ahhoz, hogy a nyarat végigjátszotta a szlovén válogatottal, az is lehet, hogy csak simán nem volt szerencséje. Mindenesetre mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb és minél jobb állapotban visszatérhessen.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint a Boston Celtics erősen érdeklődik Kendall Marshall iránt, akit a Phoenix Suns nemrég cserélt el a Washington Wizardshoz, a fővárosiak pedig szabadlistára tették. Marshall első évében, tavaly nagyon szenvedett Arizonában, de igazi pass-first játékmester, a Celticsnek pedig ez a legnagyobb hiányposztja Rajon Rondo távollétében. Az is igaz viszont, hogy nem akarnak a luxusadó-határ fölé kerülni, ezért hezitálnak még, mit is tegyenek.

Nincs könnyű újoncszezonja eddig Anthony Bennettnek sem - a Cleveland Cavaliers 1/1-ese eddig 0/12 a mzőnyből és 0/6 a triplavonal mögül. A játékos a The Plain Dealernek azt mondta, hogy olyan érzése van, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, egyetlen dobása sem megy be, de tovább kell dolgoznia és próbálkoznia. Azt is elmondta Bennett, hogy soha nem volt ilyen sorozata, de műtéten is átesett a nyáron. A beavatkozást követően az előző volt mindössze a 11. meccse, egész nyáron nem dolgozott, úgyhogy idővel rendben lesz a játéka és teljesítménye is.

Akinek borzasztóan jó éve van eddig, az Michael Carter-Williams. A Philadelphia Sixers játékmestere Alex Kennedy-nek (Hoopsworld) egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy úgy érzi, elég jó esélye van az Év Újonca cím elnyerésére, csak a saját játékát kell játszania, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Három meccs kellett Mike D'Antoninak és máris változtatott kezdőcsapatán - Nick Young helyét Xavier Henry vette át, aki mai 18 pontos meccsének köszönhetően Pau Gasol mögött a második helyen áll a csapat házi pontlistáján 14.3-es átlaggal, és az egész gárda sokkal jobban fest vele a pályán, mint Younggal. A vezetőedző azt nyilakozta erről, hogy igen, ennek a lépésnek konkrét oka volt, játszik úgy Henry most, mint bárki más a csapatból, ha nem jobban, úgyhogy nem volt ellenérv azzal szemben, hogy ezt a lépést megtegyék.

Az Orlando Magic kiscsatárának, Tobias Harrisnek két hete ment ki a jobb bokája, és elég komolynak tűnik a dolog, ugyanis a játékos még el sem kezdett edzeni, így legalább két hétig még harcképtelen lesz.

A Brooklyn Nets bosnyák játékosa, Mirza Teletovic twitteren közölte, hogy utálja a hazug embereket. Azt nem tudni pontosan, mire is gondolt - egyesek szerint arra, hogy szerinte több játékidőt kellene kapnia -, de amellett, hogy az alapgondolattal minden bizonnyal mindenki egyetért, a Brooklyn Nets edzői stábja valószínűleg hasonlóan vélekedik a homály dobásokkal kapcsolatban...

Még mindig nagy a zúgolódás a Golden State Warriors új, San Franciscóban felépítendő csarnoka ellen. A csapat változtatott is kicsit a terveken, ezentúl pavilonnak, sport-klubháznak fogják nevezni a projektet, nem arénának - előbbit jóval kellemesebbnek, hívogatóbbnak gondolják, mint utóbbit. A korábbi polgármester, Art Agnos szerint az új építmény egy trójai faló - egy olyan vállalkozás, beruházás, amely a multimilliárdosok számára jövedelmező lesz, ugyanakkor teljesen elnyomja majd a város déli partvidékét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus