Hírmorzsák 2013-11-04 (21:45)

Carter-Williams a hét játékosa keleten, ezzel Shaq nyomdokain a fiatal irányító - nyugaton Kevin Love a nyertes! Perkins oklahomai pályafutásának közeledik a vége? Stephenson biztos benne, hogy a Pacersnél folytatja pályafutását. Anthony szerint több hármast kellene vállalniuk csapatszinten. Al Jefferson biztosan nem játszik a Knicks ellen, szerda hajnalban. Kaman nehezen viseli a kevés játékpercet. A Lakers cserélné Nash-t, a Raptors pedig cserélne érte. Bynum Collins miatt nem akart a Sixersben játszani? Udoh felépült térdműtétjét követően, ma már edzett. Négyen figyelmeztetést kaptak flop miatt (Love, C.Brewer, Pachulia, Mills), Randy Wittmant pedig 20.000 dollára büntették csúnya beszédért. Kroenke az újjáépítésről beszélt, türelmet kért a Nuggets szurkolóitól. A Bulls által draftolt Mirotic volt az Euroliga legjobb játékosa októberben.

Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers újonc irányítója, Michael Carter-Williams lett a hét játékosa keleten, ezzel Shaquille O'Neal 1992-es bemutatkozása óta ő az első újonc, aki a nyitóhéten megkapta ezt az elismerést. MCW 20.7 pontot, 9.0 gólpasszt, 4.7 pattanót és 4.3 labdaszerzést átlagolt, ráadásul 47.1%-kal célzott a triplavonalon túlról és csak 2.3 eladott labdája volt találkozónként - utóbbi kettő volt a legnagyobb félelem vele kapcsolatban draftolása előtt. Nyugaton Kevin Love-ot választották a legjobbnak - a Minnesota Timberwolves erőcsatára átlag 29.7 ponttal és 14.7 pattanóval nyitotta az évet. Mindkét játékos csapata egyébként 3-0-ás mérleggel kezdte a szezont.

Úgy tűnik, hogy Lance Stephenson tényleg nem foglalkozik azzal, hogy lejáró szerződésű, és nyáron szabadügynök lesz - a kosaras eddig idei három meccsén 19 pontot átlagol majd 60%-kal a mezőnyből és 64%-kal a triplavonalon belülről. A dobóhátvéd a Pacers.com-nak azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem foglalkozik új szerződésével. Nagyon hosszú a szezon, de az Indianánál fog maradni, úgyhogy nem foglalkozik azzal, mi lesz nyáron. Mikor arról kérdezték, hajlandó-e zsírosabb ajánlatok helyett is a Pacerst választani, akkor ugyanazt felelte - Indianában fog kosarazni.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins azt írta twitteren, hogy csak ül és azon gondolkodik, hogy lehet, itt az ideje a váltásnak. Nem sokkal később törölte az üzenetet, de addira már természetesen többen lementették.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) adott interjújában elmondta, hogy jól érzi magát, csak egy igazán kiugró, nagy meccsre vár, onnantól szerinte teljesen rendben lesz teljesítménye. Anthony azt is hozzátette, hogy szerinte több hármast kellene vállaniuk, ha üres helyzetben vannak. Tavaly sokkal többször próbálkoztak kintről - idén szerinte hozzá kell szoktatniuk az új társakat pozícióikhoz, hogy könnyebben, magabiztosabban vállaljanak kintről. Itt egyébként kiemelte Andrea Bargnanit, aki szerinte korábban nem játszott ilyen pozcióban.

Annyi biztos, hogy szerda hajnalban egészen biztosan nem játszik majd a Knicks ellen Al Jefferson, a Charlotte Bobcats idén szerződtetett magasembere, jelentette Rick Bonnell (Charlotte Observer).

A Los Angeles Lakers centere, Chris Kaman Arash Markazival (ESPN) beszélgetett. Elmondása szerint nagyon nehezen szokja meg a kevés játékpercét, de türelmes Mike D'Antonival, mert a vezetőedző mindig egyenes volt vele. D'Antoni megmondta neki, hogy próbálja többször a pályára küldeni, és Kaman is tudja, hogy a tréner nincs könnyű helyzetben, mert mindenkinek a kedvére kell tennie úgy, hogy közben meccseket is kell nyernie. A német középjátékos egyébként 10 napot kihagyott, miután a csapat visszatért Kínából, mert szalmonellás lett, most próbálja meg utólérni magát.

Bár Alex Kennedy-től (Hoopsworld) számazó info, de állítólag a Los Angeles Lakers el akarja cserélni Steve Nash-t, a Toronto Raptors pedig érdeklődik is a kanadai legenda iránt.

Október elején műtötték meg a Milwaukee Bucks magasemberének, Ekpe Udoh-nak a térdét, a kosaras viszont a mai napon újra edzésbe állt. Csütörtök hajnalban a Cleveland Cavaliersszel játszik csapata, játéka kérdéses még.

Az NBA négy játékost is figyelmezetett flop miatt, mindenki az első intését kapta. Patty Mills és Zaza Pachulia még csapatuk szombat hajnali meccsén próbálta meg becsapni a bírókat, míg Kevin Love és Corey Brewer ma hajnalban, a New York Knicks elleni meccsen történtek miatt kapta az intőt a ligától. A Washington Wizards edzőjét, Randy Wittmant 20.000 dollárra büntették, mert csúnya szavakat használt a Philadelphia Sixers elleni találkozót követő sajtótájékoztatón.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Doug Collins lehetett az oka annak, hogy Andrew Bynum soha nem akart a Philadelphia Sixers tagja lenni.

A Denver Nuggets elnöke, Josh Kroenke a Denver Postnak nyilatkozott, miután a csapat kifejezetten gyengén kezdte az idényt. Kroenke szerint a profi sportokban a legnehezebb türelmesnek lenni, nekik viszont most időre van szükségük ahhoz, hogy felmérjék, milyen értékekkel is rendelkeznek pontosan. Azt is hozzátette, hogy szurkolóként ő is azonnali eredményeket akarna, de neki hosszútávon is kell gondolkodnia.

Reméli, hogy ezt bizonyos mértékig a drukkereik is megértik, hogy kivívták a múltban a bizalmukat, és hogy tudják, nem direkt akarnak rosszak lenni. Kipróbáltak valamit, és most szeretnének valami mást. Az elnök elmondta, hogy nagyon könnyen a senki földjére kerülhet egy csapat, ami az eredményességet és a potenciált illeti - vannak olyan együttesek, amelyek csak egy jó közepes szintet akarnak tartani folyamatosan, ők azonban nem ezek közé a csapatok közé tartoznak.

Bár a Chicago Bulls nem kezdte túl jól a szezont, a nagyon távoli jövő igencsak fényesnek ígérkezik - a csapat 2011-es draftoltja, Nikola Mirotic lett október hónap játékosa az Euroligában. A montenegrói származású erőcsatár 16.3 pontot, 6.3 pattanót, 1.6 labdalopást és 1 blokkot átlagolt, vezetésével a Real Madrid 3-0-ával nyitotta Európa legrangosabb kupasorozatát. Mirotic egészen elképesztő dobóstatisztikákat produkált - 71.4%-kal dobta a ketteseket, 85.7%-kal dobta a hármasokat és 91.7%-kal a büntetőket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus