Hírmorzsák 2013-11-06 (10:00)

Tyson Chandler térdsérülést szenvedett ma hajnalban. Beverley 4 nap alatt felgyógyult, már ma hajnalban játszott. Tobias Harris még nagyon messze van top formájától. LeBron tényleg nem válaszol azokra a kérdésekre, amelyek a jövő nyári döntését firtatják. Hayward nem akart a Jazztől maximum közeli hosszabbítást. Favors nem akarta, hogy a szezonját zavarja a szabadügynökstátusza, kettős érzések kavarogtak benne, mikor elengedték Jeffersont és Millsapet. Ricky Ledo hamarosan a D-Ligában. Baron Davis edzésben, visszatérne.

Szegény embert még az ág is húzza - nem elég, hogy a New York Knicks elég gyengén, 1-3-as mérleggel kezdte a szezont a ma hajnali, Charlotte Bobcats elleni vereségükkel, a találkozó első negyedében még kezdő centerük, Tyson Chandler is lesérült. A betörő Kemba Walker vitte el a magasember jobb térdét, aki nem is tudott már visszaállni a meccsbe. A mai napon további vizsgálatokon esik majd át Chandler, akkor lehet állapotáról pontosabbat mondani, mivel a meccs utáni röntgenfelvételek nem voltak egyértelműek.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley csodás gyorsasággal gyógyult fel, hiszen múlt pénteken még arról szóltak a hírek, hogy 10-14 napot kell kihagynia, mivel részleges izomszakadás van a hasfalában. A védekezőspecialista egyes azonban ma hajnalban ott volt a csapatban a Portland TrailBlazers elleni, idegenben, 116-101-re megnyert találkozón, amihez 29 perc alatt 12 ponttal és 9 pattanóval járult hozzá. Beverley az összecsapást követően azt nyilatkozta, hogy nincsenek fájdalmai.

Ha már sérülés: pár napja mi is beszámoltunk róla, hogy az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris még elég messze van a visszatéréstől, legalább két hetet ki kell még hagynia. A játékos az Orlando Sentinelnek adott interjújában elmondta, hogy jól érzi magát, szerinte egyre jobb állapotban van, és mindent megtesz annak érdekében, hogy egészséges legyen - sem a betöréseket, sem az agresszív elindulásokat nem erőltette még sérült bal bokájával. Harris azt is elmondta, hogy tudja, idő kell még ahhoz, hogy top formába kerüljön, olyanba, amilyenben ő szeretne lenni.

Ma hajnalban a Miami Heat Kanadában játszott. A Toronto Raptors elleni mérkőzés előtt poénból megkérdezték LeBron Jamest, hogy megfordult-e a fejében, hogy a Raptorshoz igazoljon jövő nyáron. A sztár tartotta magát korábbi ígéretéhez, azt válaszolta, hogy nem foglalkozik a szabadügynökségét firtató kérdésekkel, de közben egy félmosolyt eleresztett.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Gordon Hayward nem akart maximum szerződést a Utah Jazztől azért, hogy idő előtt hosszabbítson. Stein azt is hozzátette, hogy információi szerint a 4 éves, több mint 60 millió dolláros maximum környékén kaphat kontraktust jövő nyáron a swingman, mivel többek között a Phoenix Sunsnak és a Boston Celticsnek is lesz rá sapka alatti helye.

A Jazz által hosszabbított Derrick Favors a New York Postnak elmondta, hogy egyáltalán nem szerette volna, ha az új szerződése körüli dolgok elhúzódnak a jövő nyárig, ezért megmondta az ügynökének, hogy szeretné, ha október 31-e előtt lezárulnának a tárgyalások. Azt is elmesélte Favorst, hogy kettős érzések kavarogtak benne, mikor elengedték nyáron Paul Millsapet és Al Jeffersont. Nem örült, mert nagyszerű csapattársakat és embereket ismert meg bennük, de valószínűleg itt volt az idő a változásra, és ez nagy izgalommal töltötte el.

A Dallas Mavericks újonca, Ricky Ledo nem sokáig lesz már az első keret tagja, ugyanis a hírek szerint Rick Carlisle úgy gondolja, hogy amint elkezdődik a D-Liga szezon, leküldik a kosarast a Texas Legendshez.

A sok visszavonuló mellett lehet egy nagy visszatérő is: Baron Davis edzésben van, és reménykedik benne, hogy a szezon későbbi pontján, egy bajnokesélyes csapatnak szüksége lehet rá. A hátvéd a 2012-es rájátszásban játszott utoljára, akkor a New York Knicks színeiben pattogtatott, de lábtörést szenvedett. Tavaly a Knicksnél tanácsadói szerepkört töltött be, de úgy néz ki, még érez magában annyit, hogy megpróbáljon újra játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus