Hírmorzsák 2013-11-06 (21:15)

Chandler 4-6 hétre esett ki szárkapocscsont-sérülése miatt. Nené ma este visszatérhet. Butlert 15.000 dollárra büntette a liga, de megrovásra számíthat Dennis Schröder is, ha tényleg behúzott egyet DeMarcus Cousinsnak. A Rose által használt "nyak-szalag" tilos az NBA szerint, nem használhatja az irányító játék közben. Drummond örül a több játéklehetőségnek, bírja az iramot. Bemutatták Larry Bird szobrát az Indiana State Egyetemen.

A reggeli híreket is Tyson Chandler sérülésével kezdtük, és az estit is azzal kell - az MRI vizsgálatok elvégzését követően kiderült, hogy eltört a New York Knicks centerének jobb szárkapocscsontja, emiatt 4-6 hétig nem léphet majd pályára. Műteni nem kell a játékost, és ideg- vagy szalagsérülést sem szenvedett, de így is hatalmas veszteség lesz az ő kiesése a Knicks számára a következő 1-1.5 hónapban.

A Washington Wizards magasembere, Nené ma visszatérhet - a fővárosiak a Philadelphia Sixers ellen játszanak majd. A brazil játékos azt mondta, hogy minden az orvosi stáb és a vezetőedző, Randy Wittman kezében van, ők döntenek. Úgy érzi, tudna segíteni a csapatnak. Meg fogja nézni a bemelegítésnél, hogy mit bír, de ha éles fájdalmai vannak, akkor le kell állnia, ezt mondta neki az orvos.

A liga 15.000 dollárra büntette Caron Butlert egy obszcén kifejezés miatt, amely még a szombat hajnali Milwaukee Bucks - Boston Celtics összecsapáson történt.

Kaphat büntetést Dennis Schröder is - az Atlanta Hawks irányítója állítólag bevitt egy övön aluli ütést a Sacramento Kings játékosának, DeMarcus Cousinsnak, állítja legalábbis Cousins. A magasember a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy szerinte nem nagyon foglalkoztak az esettel a bírók, mert róla van szó, bezzeg ha ő csinált volna hasonlót, azonnal visszanézték volna az esetet a videóbíró segítségével.

A liga egyelőre csak figyelmeztette Derrick Rose-t, hogy jó lenne, ha nem használna "kötést" a nyakán. Rose a Chicago Tribune-nak azt nyilatkozta, hogy a ragasztás, ami látható volt rajta az elmúlt meccsen is, segít stabilan tartani a nyakát. Nehezen fordítja el a nyakát jobbra-balra a sérülés miatt, ez pedig segít neki abban, hogy a csigolyái biztonságban legyenek. Rose azt is hozzátette, hogy egészen addig fogja ezt a ragasztást viselni, amíg a liga meg nem tiltja neki, sőt, ha ebben lesz az első igazán jó meccse, akkor talán egész évben hordani fogja.

Az NBA szóvívője azt nyilazkozta ma este, hogy nem megengedett az ún. Kinesio szalag használata, úgyhogy elvileg búcsút kell mondania Rose-nak is.

A Detroit Pistons magasembere, Andre Drummond idén jóval többet játszik, mint tette azt tavaly - eddig 37 percet átlagol, és a Memphis Grizzlies elleni hosszabbításos meccsen 48 percet töltött a parketten. Drummond az MLive.com-nak azt nyilatkozta, hogy jó kondiban van, úgyhogy nagyon örül neki, hogy ennyi percet játszhat. Hozzá kell szoknia, de nagyon jó ennyit a pályán lenni a társaival. Ha fáradt, akkor szól, hogy szüksége van pár perc pihenőre, de ilyen nem nagyon szokott előfordulni, csak akkor, ha folyamatosan fel-le kell futni egy meccsen hosszabb időn keresztül. Ezeket az eseteket leszámítva remek kondíciónak örvend és jól is érzi magát nagyon.

Larry Bird szobrát bemutatták az Indiana State Egyetem campusán:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus