Hírmorzsák 2013-11-09 (21:45)

Anthony Davis, Kevin Love és az Indiana Pacers történelmi rekorddöntései. Bledsoe hosszútávon maradna a Sunsnál. Kanternek nagyon nem ízlik, hogy folyamatosan kikapnak. Garnett tudja, hogy van dolguk bőven még. Mayo nem foglalkozik azzal, hogy mi volt tavaly, de nagyon várja a mai, Mavericks elleni meccset. Sanders elnézést kért mindenkitől, hogy botrányba keveredett. Kobe, Duncan, Nowitzki és Garnett rendelkeznek szerződésben foglalt no-trade-del.

Anthony Davis lett ma hajnalban az NBA történetének legfiatalabb játékosa, aki 30 pontot, 10 pattanót és 5 blokkot jegyzett egy mérkőzésen - a Pelicans erőcsatára 32/10/6-tal zárt a Lakers ellen. Az eddigi rekordot Shaquille O'Neal és Chris Webber tartották - mindketten 20 évesek és 309 naposak voltak, amikor túlszárnyalták ezt a határt, Davis pedig csak márciusban lesz 21 esztendős. Shaq a Pacers ellen, 1993-ban tolt egy 30/20/8-at, míg Webber 1994-ben, még Warriors játékosként a Kingsnek pakolt oda egy 36/13/6-ot.

Kevésbé ütős, de ez is kiemelkedő statisztika, hogy Davis mindössze a harmadik olyan 21 év alatti játékos a liga történetében, aki 30 pontot és 10 pattanót jegyzett egy Los Angeles Lakers elleni győzelem alkalmával. John Drew 1974-ben, még a Kareem Abdul-Jabbar előtti Lakers ellen jegyzett egy 40/25-ös estét, Shaq pedig 1993-ben egy 31/14-gyel jelentkezett a Magic színeiben.

Újabb statisztikák: Kevin Love ennek az évezrednek az első NBA-játékosa, aki az első hat meccsén elért legalább 160 pontig és legalább 80 pattanóig - a Minnesota Timberwolves erőcsatára 163 pontot és 88 lepattanót jegyzett idáig. A teljes liga történetében ő az első, aki az első hat meccsén 160 pont, 80 pattanó és 30 gólpassz fölé jutott. Az Indiana Pacers mindössze a harmadik együttes 1954, azaz a támadóidő bevezetése óta, amelyik úgy nyerte meg első hat meccsét, hogy mindegyiken 40%-on vagy az alatt tartotta ellenfeleit mezőnyből.

Az Arizona Sports Page információi alapján bár Eric Bledsoe nem hosszabbított október 31-e előtt a Phoenix Sunsszal, a játékos szeretne hosszútávon is az együttesnél maradni.

Kevésbé jó élményei vannak eddig Enes Kanternek, akivel még nem is lehetett hosszabbítani idén - kérdés, hogy mi lesz vele a későbbiekben. A török magasember elmondása szerint élete során először veszít ennyi meccset - a Jazz zsinórban hat buktánál jár -, és nagyon rossz érzés ez számára, nagyon messze van a szórakoztatótól, nagyon nem élvezi.

A Brooklyn Nets erőcsatára, Kevin Garnett szerint van megoldandó gondjuk bőven, miután 2-3-mal kezdték a szezont. A megoldás nem lesz olyan egyszerű, mintha csak egy gombot kellene megnyomniuk, vagy azt mondhatnák, hogy ez vagy az az oka a gyengélkedésnek. Garnett azt is hozzátette, hogy egy jó csapattal játszottak, akik ráadásul jó formában is vannak. Kikaptak, ez van, de dolgoznak tovább.

Ma este a Dallas Mavericks a Milwaukee Bucksszal csap össze, két olyan együttes mérkőzik tehát meg, akik gyakorlatilag dobóhátvédet cseréltek a nyáron. OJ Mayo, a wisconsiniak játékosa a Journal Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy nem foglalkozik azzal, mi volt tavaly. Ilyenkor nagyon rövidre vált a memóriája, nem is emlékszik, mi történt az előző szezonban, de nagyon várja a mérkőzést.

Ugyancsak a Journal Sentinelnek nyilatkozott Larry Sanders, aki mindenkitől elnézést kért azért, hogy botrányba keveredett - állítólag széttört egy üveget egy férfi fején egy nightclubban. Elmondta, hogy tudja, szégyent hozott mindenkire maga körül, de nem fog többet ilyen előfordulni, tanulni fog a hibáiból, javulni fog a pályán nyújtott teljesítménye is, és beszélni fog külön Herb Kohl tulajdonossal is.

Idén is csak Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Kevin Garnett és Tim Duncan rendelkezik no-trade klauzulával a szerződésében - ez azt jelenti, hogy bármilyen cserét megvétózhatnak, amibe belekerül a nevük. Az opcióról csak akkor tárgyalhatnak a felek, ha legalább 8 évet a ligában töltött a játékos, és legalább négy évet az adott együttesnél. Garnett no-trade-je megmaradt attól függetlenül is, hogy engedte, hogy Brooklynba cseréljék. Ugyanilyen vétójoga van egyébként minden játékosnak, akivel egy éves szerződést köt a klubja - ők szintén rendelkeznek ezzel a no-trade lehetőséggel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus