Hírmorzsák 2013-11-11 (22:00)

Delfinót újra meg kell műteni, 4-6 hónapra kiesett a játékból. Egyelőre nem tudni, Ryan Anderson mikor térhet vissza. Alex Len még legalább egy hetet kihagy bal bokája miatt. Ma Wilson Chandler és Al Jefferson is játékra kész. Harden az első, akinek fizetnie is kell a flopok miatt. Michael Malone a Kings teljes vezetőségének bizalmát élvezi. Bennett minden idők legrosszabb 1/1-ese az első hét meccs alapján. Exum valószínűleg nem lesz NCAA-s, jövőre jelentkezik a draftra. Shengeliát és Taylort visszahívta a Nets.

A Milwaukee Bucks a teljes szezonra elveszítheti argentin swingmanjét, Carlos Delfinót, miután ma hajnalban kiderült, hogy műtött jobb lábfejében nem úgy nőtt vissza a csont, ahogyan azt várták. A kosaras májusban feküdt kés alá, augusztusban visszaesés történt a játékos állapotában, most pedig úgy döntöttek, újabb műtét szükséges, ami miatt 4-6 hónapig lesz harcképtelen Delfino.

A New Orleans Pelicans erőcsatáráról, Ryan Andersonról sem tudni, hogy mikor térhet vissza, legalábbis Monty Williams vezetőedző elmondása szerint. A tréner azt mondta, hogy lehet egy nap, de egy hét is, amíg várniuk kell a vajkezű kosarasra, az mindenesetre biztos, hogy holnap hajnalban nem játszik még. Anderson azt mondta, hogy megpróbálja kicsit lazábban felfogni a dolgot most már, mert a rehabja alatt az egyik nap túlerőltette magát, utána pedig sokáig fájt törött nagylábujja.

A Phoenix Suns centere, Alex Len még legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni bal bokasérülése miatt. A középjátékos azt nyilatkozta, hogy a november elsejei, Utah elleni meccs után nagyon fájt a lába, és nem lett jobb állapota ezt követően sem. Sok mindent nem tud csinálni, megpróbál még erősebben visszatérni. Ha erőltették volna, akkor pár meccs után úgyis újra a sérültlistára került volna, ezért úgy döntöttek, hogy hagyják gyógyulni, így a szezon hátralévő részében jobb eséllyel tud majd játszani.

Ketten pályára lépnek ma este. Egyrészt Wilson Chandler, a Denver Nuggets csatára, aki első meccsét játszaná idén. Azt nem tudni, mennyit fogják játszatni, de az orvosi stáb nagyon óvatos lenne vele, úgyhogy valószínűleg Brian Shaw sem fogja erőltetni a Utah Jazz ellen, ha nem muszáj. A másik Al Jefferson, aki az Atlanta Hawks ellen öt kihagyott mérkőzést követően tér majd vissza. Jefferson edzője, Steve Clifford is újra harcra kész, ő már vasárnap a csapattal volt szívműtétjét követően.

A Houston Rockets sztárját, James Hardent megbüntették flop miatt - mivel idén másodjára fordult ez elő vele, 5.000 dollárt kell befizetnie a ligának.

Victor Contreras (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy Michael Malone a Sacramento Kings teljes tulajdonosi körének és vezetőségének támogatását élvezi, és ha valamelyik játékos nem tud vele együttműködni, akkor inkább a kosarast fogják lecserélni, mint a vezetőedzőt, ekkora a bizalom az irányába.

A Cleveland Cavaliers 1/1-ese, Anthony Bennett 5 pontot szerzett első 7 mérkőzésén, 1/21-es mezőnymutatóval - ez a legkisebb ponttermés a liga történetében egy 1/1-en kihúzott játékos első hét meccsét tekintve.

Ha már draft, akkor a jövő évihez tartozik: Chad Ford (ESPN) forrásai szerint az ausztrál Dante Exum és családja egyre inkább hajlik arra, hogy kihagyják az NCAA-t, és 2014-ben az irányító is jelentkezzen a draftra - még ezen az agyonhype-olt játékosbörzén is top5-be várják, nem akármekkora tehetségről van szó.

Nem áll le a Brooklyn Nets vasútja - újra felhívták a D-Ligából Tornike Shengeliát, ezúttal Tyshawn Taylorral együtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus