Hírmorzsák 2013-11-12 (11:00)

Markieff Morris és Paul George a hét játékosai nyugaton és keleten. A Pelicans leigazolta Amundsont. Sanders hüvelykujját megműtötték, 6 hetet kell kihagynia. Rose combhajlítója megsérült, de állítólag nem komolyan. Nash hátában megint az idegekkel vannak gondok, legalább 2 hétig játékképtelen lesz. A Timberwolves nem akarja, hogy az újoncai a gyerekes hátitáskákat viseljék. A liga tárgyalásban áll egy korábbi ABA csapattulajdonossal, hogy visszaszerezzék a TV-s bevételek teljes részét. Cunninghamet a D-Ligába küldte a Hawks.

Markieff Morris és Paul George lettek az előző hét játékosai nyugaton és keleten. A Phoenix Suns erőcsatára 22.8 pontot átlagol idén 69.8%-os mezőnypontossággal - ez utóbbi statisztikában vezeti az egész ligát -, emellett pedig 8 pattanót és 2 szerzett labdát is berak a közösbe fellépésenként. A veretlen Pacers kiscsatára 24.8 ponttal ötödik keleten, emellett 7.5 pattanó, 3.8 gólpassz és 1.75 labdaszerzés is színesíti statisztikai lapját.

A New Orleans Pelicans megpróbált erősíteni a palánk alatt: leigazolták Lou Amundsont. Az erőcsatár több együttesnél is megfordult már, legutóbb a Clippers edzőtáborában volt, de az alapszakaszkeretbe már nem került be.

A Los Angeles Lakers irányítójának, Steve Nash-nek az idegvégződésével van problémája a hátában. A tegnapi orvosi vizsgálatok után úgy döntöttek, hogy injekciót fog kapni - olyat, amilyet tavaly már háromszor kapni -, de emiatt legalább két hétre kidőlt a forgalomból a játékmester.

A Milwaukee Bucks magasemberét, Larry Sanderst megműtötték tegnap - a kosaras jobb hüvelykujjában elszakadt egy ínszalag, ezt kellett rendbe tenni, és az első hírek szerint hat hetet kell, hogy kihagyjon. A probléma az, hogy a nyáron hosszabbítást kapó játékos a sérülést abban a verekedésben szenvedte el, ami egy nightclubban történt nagyjából egy hete.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose a jobb combhajlítóját húzta meg ma hajnalban, de az érintett úgy érzi, hogy csak kisebb sérülésről van szó - ma vizsgálják majd meg tüzetesebben. Rose elmondása szerint tud járni, úgy, ahogy ő akar, csak kis fájdalmai vannak. A Bulls következőleg csak szombat hajnalban lép pályára, akkor a Raptors ellen kell teljesíteniük, addigra azonban teljesen rendbe jöhet Rose, ha tényleg nincs komolyabb baja.

A Minnesota Timberwolves vezetősége közölte az újoncokkal, hogy nem szeretnék, ha gyerekes hátitáskákkal járnának. Shabazz Muhammad azt nyilatkozta, hogy azt mondták nekik, nem akarják, hogy ezeket hordozzák, de meg is érti a vezetőket a futball-botrány miatt. Teljesen el akarnak ettől szeparálódni, úgyhogy szerinte az újoncok "beavatása" nem létezik többé. Muhammadnak egyébként Jonas Brothers-ös táskát írtak elő a veteránok.

Az NBA tárgyalásban áll Ozzie és David Silnával, hogy kivásárolják őket azon jogukból, hogy mind a mai napig részesednek a liga TV-s bevételeiből. Silnáék a Spirits of St.Louis csapatot birtokolták, az ABA-NBA összeolvadásnál pedig belementek abba, hogy megszűnjön a franchise, cserébe viszont a négy ABA-ból az NBA-be csatlakozó együttes (Pacers, Spurs, Nuggets, Nets) TV-s bevételeinek 1/7-ére jogosultak, sőt, a bíróság szerint az internetes bevételekből is részesedniük kell. A liga már több mint 300 millió dollárt fizetett ki a Silna családnak, mióta 1976-ban megszületett köztük az egyezség.

Az Atlanta Hawks a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldte Jared Cunninghamet. A kosaras idén mindössze egy meccsen lépett pályára, a Denver Nuggets ellen 4 percet töltött a parketten.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus