Hírmorzsák 2013-11-13 (21:30)

Egyre intenzívebbek a beszélgetések a Nuggets és a Knicks között a Shumpert-Faried csere kapcsán. Lacob szerint Iguodaláék már a PO alatt tudatták velük, szívesen játszanának a Warriorsnél, de más sztárok ügynökei is keresték őket emiatt. Josh Smith padoztatása nem volt üzenet a játékosnak Mo Cheeks szerint. Bosh beismerte, odafigyelnek a Pacersre, de bíznak magukban és abban, hogy idén is nyerni tudnak. A Heat 1 millió dollárt ajánlott a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak családjainak. D'Antoniék nem akarnak folyamatosan Nash-sel és az állapotával foglalkozni.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint az utóbbi napokban egyre inkább beindultak a tárgyalások a New York Knicks és a Denver Nuggets között Iman Shumpert és Kenneth Faried elcseréléséről. A beszélgetések egyáltalán nem kerültek még megegyezés közelébe - a Nuggets Marc Stein (ESPN) információi szerint még draftjogot is akar a swingman mellett -, de állítólag a Knicks egyre inkább biztos abban, hogy meg kell erősíteniük a palánk alatti részlegüket. Shumpert a hírek szerint nem csak James Dolannél, hanem Mike Woodson szakmai stábjánál is kegyvesztett lett, JR Smith fog holnap hajnalban kezdeni a helyén. Mint ismeretes, Tyson Chandler még legalább egy hónapot kihagy lábtörése miatt, Amare Stoudemire és Kenyon Martin pedig perclimiten vannak.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob a San Francisco Chroniclesnek mesélt egy érdekes történetet. A tavalyi rájátszás első meccsén úgy adódott, hogy Andre Iguodala egyik unokatestvére mögötte ült, meccs előtt bemutatták őket egymásnak és beszélgettek egymással. Mikor a második meccsre mentek, már nem kertelt a rokon, elmondta, hogy a védekezőspecialista swingmannek nagyon tetszik a Warriors. Akkor még nem beszélhetett semmi ilyesmiről, de mikor Iguodala szabadügynök lett, nem nagyon kellett győzködnie, ő akart a Golden State-hez menni.

Lacob szerint a játékos látta, hogyan végzik a munkájukat, és nagyon gyorsan terjednek a hírek a kosarasok között. Nagyon sok játékosügynök kereste meg őket a nyáron, hogy tudassák, ha ügyfeleik szerződése lejár, nagyon szívesen játszanának a Warriorsnél, mert úgy gondolják, hogy a jó irányba halad a franchise, és jól végzik a dolgokat a vezetők - Lacob szerint ráadásul komoly nevek, sztárok is szóba kerültek. Természetesen velük sem beszélhetnek még erről, mert ezt tiltja a liga szabályzata, de az látszik, hogy a jövőt építik és ezt mások is észrevették már.

A Detroit Pistons csatára, Josh Smith csak 18 percet játszott ma hajnalban, de Mo Cheeks vezetőedző szerint ez egyáltalán nem akart jelzés lenni a játékos felé, egyszerűen próbálgatják a különböző felállásokat, hogy mi működik a legjobban. Smith azt nyilatkozta, hogy nem aggódhat amiatt, milyen döntést hoznak a fölötte állók, mert erre nincs behatása. Annyit tud tenni, hogy alkalmazkodik a helyzetekhez, ezt csinálja, mióta a ligába került. A kosaras nem tartja magát önzőnek, úgyhogy nem fog különböző figurákat követelni magának. Felméri, hogy mit enged az ellenfél, miben tudja segíteni csapatát. Úgy érzi, támadásban tud hasznos lenni, de van olyan este, mikor más jobban teljesít.

A Miami Heat nagyon is odafigyel az Indiana Pacersre - köszönhetően a tavalyi keleti döntőnek, illetve a kihívó 8-0-ás szezonkezdetének. Chris Bosh a South Florida Sun-Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy igen, figyelnek az Indianára, akik magabiztosan, jól játszanak, de úgy érzik a Heatnél, hogy még mindig ők a bajnokok, és idén is meg tudják nyerni a bajnoki címet. Bosh szerint hamarosan megint róluk is nagyon sokat fognak beszélni, mint esélyesekről, csak el kell végezniük a megfelelő mennyiségű munkát ehhez. A magasember szerint a Pacers most éhesebb, mint ők, mivel tavaly és tavaly előtt is nyerni tudtak. Találniuk kell új motivációt, és folyamatosan új kihívások elé kell állítaniuk magukat.

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy 1 millió dollárt segítik a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak családjait, illetve a helyreállítási munkálatok költségének fedezését.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy biztosan nagyon sokan fognak cikkezni arról, mi lesz Steve Nash-sel, ők azonban nem akarnak folyamatosan e körül a téma körül forogni. D'Antoni szerint az irányító megpróbál minél előbb visszatérni, játszani, ők pedig megpróbálnak minél több meccset nyerni, ilyen egyszerű a helyzet most számukra. Azt is hozzátette a tréner, hogy Nash-nek annyit kell tennie, hogy minél előbb teljesen felépüljön, aztán majd meglátják, hol tartanak akkor csapatként.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak cáfolta, hogy bárkit is igazolnának, amíg Nash sérült - a szakvezető szerint maradnak ezzel az állománnyal és megvárják, mi lesz a játékmesterrel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus