Hírmorzsák 2013-11-17 (10:00)

Súlyos gondok a szomszédváraknál: a Nets és a Knicks is sérülésektől sújtott. Visszatért a liga egyik legjobb hatodik embere, illetve a Pelicans vajkezű erőcsatára - utóbbinak Houstonban is örülhetnek? Greg Smith sérülése nem súlyos. Kobe Bryant állapotáról: ha playoff lenne, játszana. Jermaine O'Neal megsérült. A Cavs öltözője nem túl nyugalmas mostanában. Tim Duncan elárulta a Spurs sikerének "titkát". 

Deron Williams és Brook Lopez is bokasérülést szenvedett, a Brooklyn Netsnek így két abszolút alapembere nélkül kell játszania egy ideig. Lopez sérülése a hírek szerint nem annyira súlyos, Williamsre viszont további vizsgálatok várnak. 

Az újraformált Atlanta Hawks nem kezdte rosszul a szezont, de a kispad nem tűnt annyira erősnek, hogy komolyan lehessen számolni velük – eddig. A tavaly térdszalagszakadást szenvedett hátvéd, Louis Williams ugyanis játékra jelentkezett. Lou-Will évekig a liga egyik legjobb hatodik embere volt sérülése előtt, és éppen volt csapata, a Philadelphia ellen tért vissza a parkettre szombat hajnalban. Ma értelemszerűen még nem kockáztatták meg a játékát back-to-back meccsen a Knicks ellen, azonban az Atlanta így is egy húszassal intézte el idegenben Anthony-ékat. 

Még egy nagy visszatérő volt ma hajnalban, méghozzá Ryan Anderson. A Pelicans triplavető nagyembere hat betermelt hárompontossal, összesen 26 egységgel zárt, csapata pedig 135 pontot szórt. Anderson jó szereplése azért is érdekes, mert a zuhanyhíradó szerint ő a legesélyesebb arra, hogy a Rocketstól elvágyódó center, Ömer Asik csereértéke legyen. 

Tegnap este hírül adtuk, hogy Kobe Bryant edzésbe állt a Lakersnél. A sztárhátvéd olyan állapotban van, hogy kijelentette: ha holnap playoff-meccs lenne, pályára tudna lépni. Közben megjelent Pau Gasol életrajzi könyve, amelyben Bryantről azt írja: olyan, mintha a testvére lenne, nagyon jó barátságban vannak évek óta, és Bryant amiben csak tudja, támogatja. Gasolnak szüksége is lesz Bryant támogatására a pályán és azon kívül is, mert a nyáron lejár a szerződése.

Sajnos egy másik veteránnak nem volt jó napja. Ma hajnalban a Warriors-Jazz meccsen a hazaiak erőcsatár-centerét, Jermaine O’Nealt kellett letámogatni a parkettről. A Rockets cserecentere, Greg Smith súlyosnak tűnő sérülése viszont nem az, csak kisebb térdszalaghúzódást szenvedett, és 10 nap múlva edzésbe állhat.


Metta World Peace sincs jól, a Knicks rutinos kiscsatára térdgondokkal küszködik, ezért pihenőt kapott Mike Woodsontól. Csapattársa, Amar’e Stoudemire ezzel párhuzamosan egyre több percet kap majd: az idén három térdműtéten áteső erőcsatár eddig átlagosan 10 percet kapott, jellemzően minden meccsen két ötperces részletben, most viszont ezt meg fogják duplázni. STAT elmondta, hogy nagyon nehezen tudott felpörögni, mert mire belerázódott volna a játékba, mindig le kellett ülnie – reményei szerint a növekvő játékpercekkel hatékonysága is ugrásszerűen javulni fog. 

A Clevelandnél játékosmegbeszélést tartottak a szerdai Minnesota elleni, 29 pontos zakó után, ahol az ESPN információi szerint a játékosok nem finomkodtak, elég komoly viták zajlottak le. Kyrie Irving és Mike Brown vezetőedző viszonya sem túl ideális, különösen azok után, hogy a hét eleji, Bulls elleni vereség során Brown lecserélte Irvinget a végjátékban. Erre egyébként megvolt minden oka, ugyanis az irányító 38%-kal dob eddig mezőnyből, és 32-vel a triplavonal mögül. A Wolves elleni meccsen Irving orra eltört, így a Bobcats elleni, szombat hajnali meccsen nem volt 100%-os, ki is kapott a Cavaliers. Ma viszont úgy tűnik, hogy összekapta magát mind a csapat, mind Irving, és nyerni tudtak a Wizards otthonában – többek között Irving 41 pontjával. 

Tim Duncan elárulta a "titkot", hogy miért nyernek ennyi meccset. A San Antonio legendája szerint az első három negyedben szinte mindig képesek kiismerni az ellenfelek játékának gyenge pontjait, és megérteni, hogy mit kell tenniük a győzelemért – majd az esetek döntő többségében megtalálják az alkalmas csapatösszetételt, és meg is teszik. Mit lehet erre mondani? Egyszerű ez a játék, ha értesz hozzá...

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus