Hírmorzsák 2013-11-18 (12:00)

Shumpert térdét megint megműtötték a nyáron, Rondóért és Asikért is felajánlotta őt a Knicks. Anthony szerint nem szakadnak meg eléggé a pályán, jelenleg semmit nem ér a játékuk. Irving egyelőre csak tanulja, hogyan kell jó vezetőnek lenni, kritikát megfogalmazni és fogadni azt. Odom csak a Clippershez ír alá, Rivers szerint jó formában van. Rivers úgy érzi, mázlija volt, hogy Garnett és Pierce számára csak a győzelem volt a fontos Bostonban, folyamatosan tartja mindkettejükkel a kapcsolatot. A Heat örül Beasley teljesítményének. Al Jefferson szerint nem volt szórakoztató a szabadügynöki státusz, elképzelhetőnek tartja, hogy a Bobcatstől vonuljon vissza.

Újabb fejezetek nyílnak az idei Iman Shumpert-sztoriban. Egyrészt kiderült, hogy idén júliusban újabb műtétet hajtottak végre a kosaras bal térdén - eredetileg a 2012-es PO-ban szakadt el Shumpert ACL térdszalagja, most pedig artroszkópiás beavatkozáson esett át a játékos, amit a Knicks nem kommunikált a nyár folyamán (sem). Közben arra is fény derül Frank Isola (New York Daily News) forrásai alapján, hogy Shumpertet a Knicks már felajánlotta Rajon Rondóért és Ömer Asikért is cserébe a Bostonnak, illetve a Houstonnak.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony a vasárnap hajnali, Atlanta Hawks ellen elszenvedett 110-90-es vereséget követően nyilatkozott - ez volt egyébként zsinórban az ötödik bukója a New Yorknak a Madison Square Gardenben. "Jelenleg sz*rt sem ér a játékunk" - fogalmazott a kiscsatár. Szerinte nem azzal van a gond, amit Mike Woodson vezetőedző elmond vagy nem mond el, nem a taktika a probléma, hanem hogy nem küzdenek eléggé, nem raknak a játékukba elég energiát, nem próbálkoznak eleget. Azt is hozzátette, hogy több kell, de nem csak tőle, mindenkitől. Ő nem fogja egyedül megoldani a gondokat és nem is akarja, ezt csapatként kell megtenniük. Úgy érzi, hogy egyre mélyebbre ássák magukat, és nem is nagyon találja a szavakat.

A minap komoly összetűzés volt a Cleveland Cavaliers öltözőjén belül. Kyrie Irving csapattársai úgy gondolják, az irányító még csak tanulja, hogy legyen vezér a pályán és azon kívül is, hogyan fogalmazzon meg kritikát a többiekkel szemben anélkül, hogy megsértené őket. Az egyik csapattársa szerint még csak keresi azt a határt, amit nem léphet majd túl hosszútávon, egy másik játékos pedig azt mondta, az a kulcs, hogy Irving ugyanúgy elfogadja a kritikát visszafelé is, ha valaki megjegyez dolgokat számára.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a Los Angeles Timesszal beszélgetett a pénteki, Lamar Odommal történő meetinggel kapcsolatban. Rivers azt mondta, csak látni akarta, milyen állapotban van a kosaras, mert már régóta nem találkoztak. A tréner elárulta, hogy mindig is kedvelte Odomot, mert a csapatok, ahol játszott, illetve az edzők is jóban voltak vele. Rivers állítása szerint a kosaras jó formában van, legalábbis úgy néz ki, lefogyott, de ez még sokat nem jelent. A ligában az a hír járja, hogy Odom csak a Clippersnél akar játszani, más csapatnál nem.

Mivel a Clippers vasárnap hajnalban a Brooklyn Nets-cel játszott, így Riverst természetesen megkérdezték a Kevin Garnetthez és Paul Pierce-hez fűződő kapcsolatáról is. A vezetőedző az ESPN-nek elárulta, hogy könnyű dolga volt, mert karrierjük olyan fázisában kapta meg a két kosarast, amikor már csak a győzelem érdekelte őket. Egyénileg már kitűnő statisztikákat és elismeréseket tudhattak maguk mögött, győzni viszont még nem tudtak, ezért minden meccsen csak azt kellett kitalálnia, mi a nyerő taktika, nagyon ritkán voltak gondok a motivációval vagy a hozzáállással.

Rivers azt is elárulta, hogy nagyon sokat beszélnek telefonon vagy írnak egymásnak. Amikor a játékosai voltak, akkor nyáron hagyta őket, hiszen 9 hónapig együtt dolgoztak, úgy érezte, kell a szabadság nekik, de most, hogy már nem egy csapatban vannak, ha lát valami vicceset, azonnal megírja nekik. Ezt csinálja egyébként más, korábbi játékosaival, például Tony Allennel vagy Kendrick Perkinsszel is. Rivers szerint Mike Fratellónak igaza volt, aki azt mondta, hogy az edzői szakma legjobb része az, mikor már nem edzel valakit, és elkezd kialakulni egy tényleges kapcsolat.

A Miami Heatnél nagyon elégedettek azzal, ahogy Michael Beasley teljesít az utóbbi időben - a kosaras vasárnap hajnalban 15 pontot szerzett 23 perc alatt. Dwyane Wade szerint ez az igazi Beasley, egy született pontszerző, aki megtalálja a módját, hogy kosarat szerezzen, és nagy szükségük van rá. LeBron James azt mondta, hogy nagyon szeretné, ha csapattársa jól teljesítene. Ő megpróbál mindenben segíteni neki, megpróbálja átadni a tapasztalatait, és szerinte is a csapat hasznára lesz Beasley.

A Charlotte Bobcats magasembere, Al Jefferson a Boston Globe-nak nyilatkozott. Elmondása szerint a szabadügynöki státusz egyáltalán nem olyan szórakoztató, mint azt először gondolná az ember. A Charlotte volt a csapat, amely érdeklődést mutatott iránta, és mivel a szakmai stábot is jónak tartja és a keretet is nagyon fiatalnak, fejlődőképesnek és tehetségesnek, így meghozta a döntését. Azt is hozzátette, el tudja képzelni, hogy a Bobcatsnél fejezze be a pályafutását, mivel a franchise jó irányba halad, azt pedig már tudatták vele, hogy szeretnék, ha ennek a csapatnak hosszútávon is a része lenne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus