Hírmorzsák 2013-11-18 (21:30)

James és Griffin lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. D'Antoni szerint korai még Bryant visszatérésről beszélni. Rondo elcseréléséről nem tárgyal a Celtics. Ujiri nagyon aktívan felméri a piacot, de terveit még nem fedte fel. Anthony azt mondja, senki ne aggódjon a jövője miatt. A Knicks a D-Ligába küldte Chris Smith-t. A Warriors állítólag Dewayne Dedmont fogja leigazolni O'Neal sérülése miatt, más források szerint viszont Scalabrine-t is reaktiválhatják.

LeBron James és Blake Griffin lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 34.0 pontot átlagolt a múlt héten és 3-0-ás mérleghez segítette a Miami Heatet, miközben mezőnyből 70.2, a triplavonalon túlról 62.5, a büntetővonalról pedig 81%-kal tüzelt. Griffin szintén 3-0-ás héten van túl a Clippersszel, miközben ő 25.7 pontot, 11.3 pattanót, 4.7 gólpasszt és 1.0 labdaszerzést átlagolt.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy bár mindenki izgatott amiatt, hogy Kobe Bryant edzésbe állt, de még egyelőre nagyon korai arról beszélni, mikor térhet vissza a sztár. Most még egyelőre azon aggódnak minden nap, hogy fáj-e valamije Bryantnek, lesz-e visszaesés állapotában. Megtette az első lépést a kosaras, de még nagyon sok ilyen lépést kell megtennie. Nagyon óvatosak, úgyhogy D'Antoni szerint jobb lenne, ha mindenki kicsit higgadna a témával kapcsolatban.

D'Antoni azt is elmondta, hogy Kobe jelenléte borzasztóan sokat jelent majd a Lakers számára, szükségük lesz rá, főleg a meccsek végjátékában. Azt is hozzátette viszont, hogy nagyon sok meccset kell nyerniük, és még sok mérkőzést kell megvívniuk Bryant nélkül, úgyhogy a mostani feladataikra kell koncentrálniuk. A tréner úgy gondolja, eleinte lesznek nehézségei a játékosnak, azt szinte lehetetlennek tartja, hogy ugyanúgy térjen vissza, amilyen állapotban volt sérülése előtt, de D'Antoni szerint Bryant 10%-osan is jobb, mint a legtöbb ember 100%-osan.

A Boston Herald információi szerint a Boston Celtics egyáltalán nem tárgyalt Rajon Rondo elcseréléséről senkivel - az információt Danny Ainge osztotta meg az újságírókkal. A GM azt is hozzátette, hogy arról viszont nagyon sokan érdeklődtek, hogy volt-e alapja annak a pletykának, hogy eladó lett a játékmester, Ainge pedig azt mondta, hogy ez nagyon zavarta őt.

Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy Masai Ujiri, a Toronto Raptors GM-je nagyon aktívan próbálja felmérni a piacot, de a kártyáit még nem terítette ki. Nem tudni azt sem, hogy a rájátszást próbálja megcélozni idén, vagy szétcseréli az értékelhető kosarasokat a minél jobb drafthely érdekében, erről is ellentmondó információkat hallott Ford a GM-ektől. Ford szerint Ujiri nagyon kedveli Wiggins játékát, de még a legrosszabb mérleg is csak 25%-os esélyt biztosítana nekik arra, hogy kihúzhatják az első helyen. Exumot is nagyra tartja Ujiri, de úgy gondolja, hogy őt, Jabari Parkert és Julius Randle-t csalódásként élnék meg a Raptors-drukkerek.

A New York Knicks sztárjánál, Carmelo Anthony-nál arra kérdeztek rá, hogy mit gondol az idei, elég gyenge szezonjukról, illetve arról érdeklődtek, mi lesz vele a 2014-es szabadügynökpiac után. Anthony röviden azt válaszolta, hogy senkinek nem kell aggódnia az ő jövője miatt.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy a D-Ligába, az Erie Bayhawkshoz küldték Chris Smith-t.

A Golden State Warriors a közeljövőben leigazolja Dewayne Dedmont, a D-Ligás Santa Cruz Warriors együttesénél játszó magasembert. A Golden State-nek szüksége van egy palánk alatti játékosra Jermaine O'Neal sérülése miatt. Az idén a USC-ről draftra jelentkező kosaras egyébként az utolsó keretszűkítésnél távozott, most új lehetőséget kaphat.

Más hírek szerint viszont nem igazolják le Dedmont, mert január 6-ig nem adhatnak ki 10 napos szerződést a csapatok. A Warriors vezetőségében még az is felmerült, hogy Brian Scalabrine-t reaktiválják - az egykori közönségkedvenc jelenleg segédedzőként dolgozik az együttesnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus