Hírmorzsák 2013-11-19 (11:15)

Kobe teljes intenzitással, megkötések nélkül edzhet már. Nash háta olyan rossz állapotban van, hogy komolyan gondolkodik a visszavonuláson. Paul történelmet ír. Wittman egyelőre élvezi a Wizards vezetőségének bizalmát. Feltonnak a combhajlítójával és a derekával is vannak gondok. JR Smith-szel felezett rajongója. A Kings érdeklődik Derrick Williams iránt. Gordon szívesen térne vissza Chicagóba, bajnoki címet akar nyerni. Josh Smith-t meg sem kereste az Atlanta új szerződéssel, de nincsenek negatív érzései a franchise-zal kapcsolatban. Fisher jó példát akar mutatni a fiataloknak pályafutása utolsó szezonjában. Jermaine O'Neal térdével és lágyékával vannak gondok, Dedmont leigazolták a helyére.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant új szakaszába lépett tegnap este a rehabilitációjának, ugyanis az orvosoktól teljes zöld utat kapott, megkötések nélkül edzhet ezentúl a kosaras. Mint ismeretes, Bryant szombaton tréningezett először a gárdával hét hónappal ezelőtti Achilles-ín szakadását követően, azt viszont tegnap mi is megírtuk már, hogy Mike D'Antoni szerint azért még jópár meccs el fog telni, mire Kobe visszatérhet.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Peter Vecsey forrásai szerint Steve Nash nagyon komolyan gondolkodik a visszavonuláson, olyan hátfájdalmai vannak. Amennyiben ez megtörténne, akkor egy liga által kijelölt orvos is megvizsgálja Nash állapotát, és ha ő is azt mondja, hogy fizikailag képtelen a kosárlabdára, akkor Nash utolsó két éve kiíródik a Lakers fizetési listájáról - az irányító ettől függetlenül megkapja az előírt összeg teljes részét.

A másik Los Angeles-i csapatnál, a Clippersnél Chris Paul éppen történelmet ír - a szezon 11. meccsén is pont-gólpassz dupla-duplát jegyzett ma hajnalban, ezzel beérte Magic Johnsont a vonatkozó statisztikában. Amennyiben a következő, Minnesota elleni derbin is sikerül legalább 10-ig eljutnia ebben a két statisztikai mutatóban, akkor övé az új rekord.

Bár a Washington Wizards tulajdonosai világosan fogalmaztak, rájátszást akarnak idén, a csapat 2-7-es szezonkezdése ellenére is kap még időt Randy Wittman vezetőedző arra, hogy változtasson a dolgokon. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a vezetőség úgy gondolja, a rossz kezdést az is befolyásolta, hogy az első 8 meccsből 6-ot idegenben kellett játszania a fővárosiaknak, ezért kap még lehetőséget a tréner.

A New York Knicksnél sem fenékig tejfel az élet - most Raymond Feltonról derült ki, hogy a combhajlítója meghúzódott, ráadásul egy ideg is becsípődött a derekánál, emiatt éles fájdalmai vannak a lábában. Felton azt nyilatkozta, hogy nem szeret kifogásokat keresni, ezért senki nem tudott ezekről a dolgokról, de nagyon reméli, hogy a gyógyszeres kezelés segít majd neki, és akkor jobb állapotba kerülhet. Felton dobóedzője is azt nyilatkozta, hogy nincs jó állapotban az irányító, mivel inkább pihent külön edzés helyett, ő pedig egyáltalán nem így ismerte meg.

Ha már Knicks, akkor egy kis színes - JR Smith egyik rajongója fogadott a barátjával, hogy az 2k13-ban több pontot tud dobni Smith-szel, mint a barát az egész Miami Heattel. A fogadást megnyerte a srác, a pénz felét pedig elküldte a kosarasnak a jó munkáért cserébe. Ezen a linken találhattok fotót a levélről.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings erősen érdeklődik Derrick Williams iránt. A lehetséges ellenértékek között Chuck Hayest és Jason Thompsont említi meg Ford.

A Charlotte Bobcatsnél mellőzött Ben Gordon KC Johnsonnak (Chicago Tribune) adott interjújában elmondta, hogy szívesen játszana újra Chicagóban, ha a Bulls megkeresné őt. Gordon azt mondta, hogy nagyon jó időszakot töltött a Chicagónál, és karrierje olyan pontján van, ahol nem is igazán válogathat, kihez ír alá és kihez nem. Azt is hozzátette, hogy most már szeretne bajnoki címet nyerni. Megtette ezt a középiskolában és az egyetemen is, úgyhogy olyan együttesnél szeretne játszani, ahol erre van esélye, mert ez tenné teljessé pályafutását.

A Detroit Pistons csatára, Josh Smith a 92.9 FM Atlanta rádióműsorában elárulta, egyáltalán nem kereste őt a nyáron korábbi csapata, az Atlanta Hawks. Smith szerint nagyon sokan voltak Los Angelesben, ott fogadták a csapatokat, ő is ott edzett nyáron. Egyszer találkozott mindössze a Hawks vezetőivel, akkor is csak beköszöntek neki, mert Dwight Howardhoz mentek tárgyalni, de ennyi volt az összes kontaktus köztük, egyszer sem ültek le tárgyalni, és szerződést sem ajánlottak számára.

Smith azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül semmilyen rossz, negatív érzés nincs benne a Hawksszal kapcsolatban. Azt mondta, hogy ha valaki félreteszi a személyes érzéseit, akkor rájön, hogy ez a liga üzlet, és inkább üzlet, mint bármi más, emiatt egy idő után az ember már felkészíti magát a csalódásokra. Az Atlanta más irányba akart elindulni szerinte, és ezt meg is érti. Ő is és a franchise is azt csinálta, ami szerintük a legjobb volt a saját szempontjukból.

Az Oklahoma City Thunder veterán irányítója, Derek Fisher Shams Charaniával (RealGM) beszélgetett. Fisher elmondta, hogy mivel ez az utolsó szezonja játékosként, így nem tartalékol sehova, megpróbál mindent kiadni magából, és minden este azt nyújtani, amire éppen szüksége van a csapatnak. Megpróbál jó vezetőként viselkedni, megmutatni a fiataloknak, hogy a legfontosabb az, hogy bármit megtegyél a csapat sikerének érdekében, nem csak olyan dolgokat, amik a statisztikai lapon is megjelennek.

A Golden State Warriors döntött - leigazolták DeWayne Dedmont a sérült Jermaine O'Neal helyére. O'Neal-ról egyébként a csapat közleményt adott ki - a jobb térde zúzódott meg, illetve lágyékhúzódása van. Állapota day-to-day, de egyelőre nem tudni, mikor játszhat, ez állapotának javulásától függ.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus