Hírmorzsák 2013-11-20 (09:30)

MWP bal térdén végeztek egy kisebb beavatkozást. Curry enyhe agyrázkódást szenvedett, Tony Allent eltiltotta a liga egy meccsre, egyikük sem játszik holnap hajnalban. Kobe szerint még ebben a hónapban visszatérhet. Asik újra a Rockets-cel edz, csak a győzelmekre koncentrál. Sampson szerint Harden vagy jó védekezésben, vagy láthatatlan, nincs középút. JVG szerint Howard öregszik, ezért a kevesebb zsákolás egyéni akciók után. Egy játékosmegfigyelő úgy gondolja, Kidd semmit nem csinál, amit egy edzőnek csinálni kellene.

Mostanában semmi nem sikerül a New York Knicksnek - hétfőn Metta World Peace bal térdét műtötték meg, igaz, csak kisebb beavatkozásra volt szükség, hiszen az oda nem illő dolgokat szívták le a testrészből. A kiscsatár nem játszott ma hajnalban a Detroit Pistons ellen, és erősen kérdéses a játéka holnap hajnalban, az Indiana Pacers ellen is - visszatérése valamikor a hét vége felé várható. MWP-nek ugyanezt a térdét műtötték egyébként még márciusban, miután elszakadt a meniscusa.

A Memphis Grizzlies dobóhátvédjét, Tony Allent egy meccsre elmeszelte a liga, miután fejbe rúgta az előző, Los Angeles Clippers elleni találkozón Chris Pault.

A Golden State Warriors sztárjánál, Stephen Curry-nél enyhe agyrázkódást állapítottak meg, miután a Utah Jazz elleni mérkőzés negyedik negyedében beverte a fejét a parkettába - Marvin Williams esett rá Curry-re. Az egyedüli tünet most már csak a fejfájás, ami csökkent is az előző éjszaka alatt. A vajkezű irányító ettől függetlenül nem lép pályára a Memphis Grizzlies ellen, holnap hajnalban, úgyhogy Allen mellett ő is hiányozni fog arról a találkozóról - állapota day-to-day, tehát bármikor visszatérhet.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant kedden is együtt edzett társaival, a tréninget követően pedig elmondta, azt is el tudja képzelni, hogy még ebben a hónapban visszatér. Elmondása szerint nagyon keményen megnyomta az első, szombati edzését, és szerinte képes úgy alakítani a játékán, hogy már most is elég magas szinten tudjon kosarazni.

Kezd rendeződni a helyzet Ömer Asik és a Houston Rockets között. A török center Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy nagyon frusztrált volt, de túl van ezen az időszakon, és innentől csak arra koncentrál, hogy győzelmekhez segítse csapatát. Azzal kapcsolatban nem adott választ, hogy akarja-e még, hogy elcseréljék - azt nyilatkozta, hogy erről nem beszél, soha nem is beszélt, csak a ma hajnali, Celtics elleni meccsre koncentrál és arra, hogy minél jobban tudja segíteni csapatát.

A gárda egyik segédedzője, Kelvin Sampson James Hardenről beszélgetett Zach Lowe-val (Grantland). Sampson elmondta, hogy Harden védőoldali munkájában nincs középút: vagy nagyon jó, vagy teljesen láthatatlan. A tréner szerint a kosaras még csak tanulja azt, milyen első számú opciónak lenni támadásban, de ez hátul is kötelezettségekkel jár. Sampson szerint az általuk játszott sebesség sem könnyíti meg a hátvédek helyzetét, nehéz a pálya mindkét végében igazán jó teljesítményt nyújtani.

Centerüknek, Dwight Howardnak egyelőre nem megy annyira a játék a festékben - míg korábban saját magának megcsinálta a helyzeteket, és nagyon sokszor zsákolt ilyenkor, idén erre még nem volt példa. Jeff Van Gundy azt mondta a középjátékosról, hogy idősebb is lett és a hátsérülése is valószínűleg szerepet játszik ebben, ez pedig elveszi a gyorsasága és mozgékonysága egy részét.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Jason Kidd magára vállalta a felelősséget csapata kedd hajnali, Portland TrailBlazers elleni vereségét követően. A GM, Billy King továbbra is kiáll Kidd mellett, elmondása szerint tudták, hogy idő kell a franchise ikonjának, de a megérzései idővel felül fognak kerekedni ezen. Egy meg nem nevezett játékosmegfigyelő úgy gondolja, Kidd nem csinál semmit. Lawrence Franké a védekezés, John Welch-é a támadás, de hogy Kidd mit csinál, azt nem tudni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus