Hírmorzsák 2013-11-21 (11:00)

Olajuwon szerint Howard versenyhelyzetben visszatér a régi, rossz szokásaihoz. Hardent beperelte egy Lakers-drukker. Anthony szerint Shumpert a Knicks jövőjének a része. Nowitzki Reggie Millert előzte a pontlistán, Paul megdöntötte Magic egyik rekordját. Aldridge szerint a Blazers nem gondolta volna anno, hogy ő lesz a csapat sztárja egyszer. Wallace-t 10.000 dollárra büntette a liga, Sullingert figyelmeztették. A Celtics jövőre is gyenge akar maradni? Átvennék Stoudemire-t Wallace-ért és Humphriesért cserébe. A Sixers kirakta Kwame Brownt és Darius Morrist, Elliot Williams és Lorenzo Brown érkezett a helyükre.

A Houston Rockets legendája, Hakeem Olajuwon Dwight Howardról mesélt az nba.com-nak. Olajuwon szerint nagyon jó munkát végeztek a nyáron együtt, de most azt látja, hogy ha Howard versenyhelyzetbe kerül, akkor mindig visszatér a régi szokásaihoz, ugyanúgy játszik, mint korábban, a régi hibáival együtt. Úgy érzi, hogy ha hosszabb ideig dolgoznak együtt, akkor képesek lesznek új szokásokat kialakítani, olyan dolgokat, amiket természetesen fog csinálni azt követően a pályán. Azt is hozzátette Olajuwon, hogy azt nem mondja, hogy rossz büntetőzőként nem lehet valaki bajnok, mert Shaq is megtette ezt négyszer is, de döntő lehet, úgyhogy meg kell próbálniuk kijavítani.

A Rocketshez tartozik az is, hogy James Hardent beperelték. A texasiak dobóhátvédje állítólag megütött egy Lakers-drukkert, amikor az azt kiabálta neki, hogy Kobe Bryant még mindig jobb játékos nála.

Iman Shumpertnek ma sem volt jó napja - hajnalban az ő faultját követően dobhatott három büntetőt Paul George, aminek köszönhetően az Indiana Pacers hosszabbításra mentette a New York Knicks elleni találkozót, a ráadásban pedig nyertek is. Carmelo Anthony-t a mérkőzést követően kérdezték, hogy szerinte Shumpert a Knicks jövőjének része-e tudva, hogy mennyi cserepletyka kering csapattársa körül, de a sztár szerint a swingmannel hosszútávon számolnak, és nagy dolgokat várnak tőle.

Két rekord is volt ma. Egyrészt Dirk Nowitzki lehagyta Reggie Millert a pontlistán, ezzel az NBA történetének 15. legtöbb pontját szerezte már a német klasszis. Másrészt Chris Paul a szezon 12. meccsén is pont-gólpassz dupla-duplát szállított, ezzel most már ő tartja egyedül a csúcsot.

A Portland TrailBlazers sztárja, LaMarcus Aldridge Ian Thomsennek (Sports Illustrated) adott interjút, amelyben elmondta, szerinte a franchise nem gondolta volna, hogy valaha ő lesz a csapat húzóembere. LMA úgy érzi, a csapat vezetői azért szerezték meg, mert úgy érezték, jól illik a rendszerbe, elzárások után képes volt kifelé is leválni, onnan pontokat szerezni, de azt nem gondolták volna, hogy mások segítsége nélkül is képes magának helyzetet teremteni. Egyszerűen csak Greg Oden, Brandon Roy és Andre Miller mellé is jól illett a játéka.

A Boston Celtics kiscsatárát, Gerald Wallace-t 10.000 dollárra büntette a liga, miután nem megfelelő nyelvezetet használt csapata Houston Rockets elleni, szerda hajnali vereségét követően. Ugyanezen a meccsen Jared Sullinger floppolt, ezért figyelmeztetésben részesült.

Ugyancsak a Celticshez tartozik, hogy Jared Zwerling (Bleacher Report) forrásai szerint hajlandóak lennének átvenni Amare Stoudemire egyáltalán nem biztosított, 2015-ig tartó szerződését Wallace-ért és Kris Humphriesért cserébe. Állítólag a Boston terve az, hogy jövőre is gyengék lesznek még, ezért Amare kontraktusa nem zavarja őket, Wallace-é viszont egy évvel hosszabb, ezért érné meg nekik a tranzakció.

A Philadelphia Sixers változtatott keretén: kirakták Darius Morrist és Kwame Brownt, helyükre pedig Elliot Williams és Lorenzo Brown érkezett. Morris 12 idei meccsen 6.9 pontot és 2.6 gólpasszt átlagolt, az egykori 1/1-esnek viszont sérült a combhajlítója, emiatt egyelőre még nem lépett pályára ebben a szezonban. Williams nagyon sok sérüléssel küzdött, mióta a ligába került (2010), míg Lorenzo Brownt a Minnesota idén választotta ki a második körben, de nem tartottak rá igényt az edzőtábor után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus