Hírmorzsák 2013-11-22 (08:00)

Kidd vezetőedzői állása egyelőre nincs veszélyben, King szerint még van idejük, Garnett és Pierce szerint pedig a játékosoké a felelősség. Kirilenko egy hete injekciót kapott a hátába. A Suns a nyáron rámozdul Haywardra. Howardot 25.000 dollárra büntette a liga, Vince Carter szerint DH12 a liga legnagyobb rinyagépe. George Karl szerint jó esélye van a Bucksnak az 1/1-re. Woodson nem volt elégedett Shumpert Paul George elleni védekezésével, szerinte is fault volt. Fredette örül a megnövekedett játékidőnek. Gallinari addig akar az NBA-ben játszani, amíg csak tud. Bennett biztosan nem lesz D-Ligás - legalábbis egyelőre. D-Liga mozgások (Kelly, Harris, McCallum)

Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy Jason Kidd állása nincs veszélyben a Brooklyn Netsnél, hiába a gyenge idénykezdet, mivel túl sokat öltek abba, hogy majd Kidd lesz hosszútávon a megoldás számukra. Azt is érdemes azonban Bondy szerint megjegyezni, hogy a nem éppen a türelméről híres Mihail Prohorovtól egy szót nem hallottunk azóta, hogy a Nets november elsején megverte a Miami Heatet.

A GM, Billy King azt nyilatkozta, hogy még egyáltalán nem pánikolnak, hosszú még a szezon. Természetesen szeretnék, ha jobban játszanának, mindenki ezt szeretné a csapaton belül - és elmondása szerint itt nem csak a menedzsmentre gondol, hanem a tulajdonosi körre, az edzői stábra és a játékosokra is. Kevin Garnett és Paul Pierce a New York Postnak azt mondták, hogy a vereségeket nem csak Kidd nyakába kell varrni, jóval inkább a játékosokéba.

Andrej Kirilenko azt mondta Bondy-nak, hogy már évek óta küzd hátfájdalmakkal, de még soha nem hagyott ki ennyit emiatt, és hogy egy hete injekciót is kapott a hátába, ez tolta el visszatérését némileg.

Peter Vecsey újra lecsapott (az ő információit mindig kétkedve kell fogadni) - forrásai szerint a Phoenix Suns mindent megtesz annak érdekében idén nyáron, hogy olyan ajánlatot tegyen Gordon Haywardnak, amit a Utah Jazz nem fog meccselni.

A Houston Rockets centerét, Dwight Howardot 25.000 dollárra büntette a liga, amiért kidobta a labdát egy neki bekiabáló néző felé a Rockets Dallas Mavericks elleni, 123-120-as vereségekor. Az incidens a negyedik negyedben történt, akkor még öt ponttal a Houston állt jobban.

A találkozót követően Vince Carter nyilatkozott Howardról az ESPN-nek. Minden idők egyik legjobb zsákolója szerint a center állandóan sír a bíróknak. Carter szerint Howard mindig arról beszélt neki, hogy ő a legnagyobb rinyagép az egész ligában, Carter viszont közölte vele, hogy ő az, erre persze egyikőjük sem értette, miről beszél a másik. Ismeri Howardot, jó gyerek, de Carter szerint akkor is többet sír az elmaradt ítéletek miatt, mint bárki más. A swingman szerint a középjátékos nagyon sokat kap, ezt elismeri, de folyamatosan könyököl és a festékben kempel, nem nagyon érti, hogy mi baja van Howardnak.

A tavalyi év legjobb edzője, George Karl a Milwaukee Journal-Sentinelnek nyilatkozott. Szerinte a Milwaukee Bucksnak lesz a legnagyobb esélye az 1/1-re, mert egyszerűen nem tudnak elég tehetséget a pályára küldeni. A legjobb játékosaik sérülés miatt nem bevethetőek, és Karl úgy érzi, olyan helyzetbe kerülhetnek, olyan mély gödörbe áshatják magukat, ahol már az lesz a legjobb számukra, ha minél gyengébb szezon produkálnak.

Egy kis érdekesség: a tavalyi évben a liga egyik legjobb kezű csapatának tartott New York Knicks játékosai idén csak 19.6%-kal tüzelnek a saroktriplákat tekintve, amivel természetesen ligautolsók, és amit ha egész évben tartanának, az 15 éves negatív rekordot döntene meg.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Mike Woodson vezetőedző a Pacers elleni találkozó után nagyon nem volt elégedett Iman Shumpert rendes játékidő végén bemutatott védekezésével. Woodson szerint a legrosszabb eset az, ha bedobják a hármast és hosszabbítás lesz, ahogy végül lett is. Faultolni azonban ilyen helyzetben nem lehet és nem is szabad. Megnézte a tréner a felvételeket, szerinte eltalálta Shumpert Paul George könyökét, és Joey Crawford játékvezető helyes ítéletet hozott.

A Sacramento Kings kombóhátvédje, Jimmer Fredette az utolsó két meccsen komolyabb lehetőséget kapott, és úgy érzi, a csapat esélyt ad neki, hogy megmutassa, helye van a ligában. Fredette a Sacramento Bee-nek elmondta, hogy két meccsen játszott, mindkettőt megnyerték és nagyon jó érzés volt ezeknek a sikereknek a tevékeny részesének lenni. Úgy érzi, szerinte nem csak azért kapott lehetőséget, hogy feltornásszák az árát, hanem mert tényleg hasznára van az együttesnek.

A Denver Nuggets olasz swingmanje, Danilo Gallinari egy olasz napilapnak elmondta, hogy bár sokszor van honvágya, de esze ágában sincs visszatérni Itáliába egyelőre, addig akar az NBA-ben játszani, amíg lehetősége van rá, és ha vissza is tér Olaszországba levezetni, akkor azt csak az Olimpia Milano színeiben fogja megtenni.

A Los Angeles Lakers visszahívta a D-Ligából Ryan Kelly-t és Elias Harrist. Mindkét játékos bevethető lesz holnap hajnalban, a Golden State Warriors elleni találkozón. A Sacramento Kings ezzel szemben pont most küldte le a Reno Bighornshoz Ray McCallumot, aki a csapat eddigi 11 meccsén nem jutott szóhoz egyszer sem - az előszezonban is csak öt meccsen lépett pályára a második kör elején kiválasztott hátvéd.

Bár Mike Brown a hét elején azt mondta, hogy a Cleveland Cavaliers vezetőségétől kell megkérdezni, hogy Anthony Bennettet a D-Ligába küldik-e, a szakvezetés kizárta ezt az opciót, jelen állás szerint az 1/1-es nem lesz a Canton Charge játékosa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus