Hírmorzsák 2013-11-26 (11:45)

Derrick Williams - Mbah a Moute csere, egyelőre félhivatalosan. JR Smith az új Foot Locker reklámban magán kívül (videó). Kobe szerint nem is volt egyezkedés közte és a csapat között, a Lakers ajánlott, ő meg elfogadta. Aldridge 45k-t, Draymond Green és Matthews 20k-t fizet a ligának. Otto Porter újra edzett. A Bulls először 4 meccses vereségszériában, mióta Thibodeau az edző. Butler még csak rá sem tud állni a jobb lábára, annyira fáj neki. Reinsdorf szerint Rose nélkül is jó csapat a Bulls. A Chicago állítólag nem akar megválni Dengtől, keleti csapatoknak csak aranyáron eladó az angol. A Raptors irányítót és pontszerző magasembert keres. Michael Beasley a Morris-testvérekkel szórakozott.

Vége Derrick Williams minnesotai kálváriájának - a játékost a Timberwolves elcserélte a tegnap este folyamán a Sacramento Kingshez Luc Richard Mbah a Moutéért cserébe. A tranzakció egyelőre azért nem hivatalos, mert a Prince becenevű, ténylegesen is egy kameruni falu hercegi címét betöltő kiscsatárnak át kell esnie még az orvosi vizsgálatokon, ami térdproblémái miatt nem biztos, hogy olyan egyértelmű végeredménnyel zárul, mint azt gondolnánk. Williams új esélyt kap, bár azt egyelőre még mindig nem tudni, hogy a 2011-es draft 1/2-esének van-e egyáltalán posztja a ligában - annyi biztos, hogy kiscsatárnak nem jó, a négyes poszt viszont a Kings legtömöttebb posztja.

Kobe Bryant a Yahoo Sportsnak nyilatkozott tegnap új szerződéséről. Elmondása szerint nagyon egyszerű volt a helyzet, nem volt szó egyáltalán alkudozásról. A Los Angeles Lakers ajánlatot tett neki annak tudatában, hogy lesz sapka alatti helyük, és amellett, hogy egy nagyszerű csapatot próbálnak felépíteni, róla is gondoskodtak. Ő meg egyszerűen elfogadta azt, amit elétettek.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Warriors-Blazers meccsen történtek miatt Andrew Bogut és Mo Williams eltiltást kapott. A hét játékosának választott LaMarcus Aldridge 45.000 dolláros büntetésben részesült, míg Wesley Matthews és Draymond Green fejenként 20.000 dollárt kötelesek a ligának befizetni.

A sok sérülés között egy jó hír: Otto Porter tegnap újra a Washington Wizards-dzal edzett csípősérülését követően. Éppen tegnapelőtt nyilatkozta Randy Wittman vezetőedző, hogy fogalma sincs, mikor csatlakozhat hozzájuk Porter - úgy látszik, nem kellett sokáig várni erre.

Az új Foot Locker reklám szaraksztikus humoráért csillagos ötös jár. JR Smith az ágyban marad este 9 után, hiába hívják bulizni, mert másnap meccse van:

Érdekesség, hogy a ma hajnali, Utah Jazz elleni vereséggel először a Tom Thibodeau-éra történetében a Chicago Bulls négy meccses vereségsorozatban van. Kirk Hinrich elmondása szerint borzasztóan rosszul játszanak mostanában. Több energiát kell fektetniük a támadásokba, mert ha tartogatják a labdát, lassan kosárlabdáznak, akkor ez lesz a vége, mint az utóbbi pár mérkőzésen. Hogy még komolyabb legyenek a gondok: Jimmy Butler a csapathonlapon megírta, hogy egyelőre nem tudja a teljes súlyát a jobb lábára helyezni, még mindig fáj neki a járógipszben is.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Jerry Reinsdorf tulajdonos közleményt adott ki. "Ahogy minden Bulls-drukkernek, úgy nekem is megszakadt a szívem, mikor Derrick sérüléséről hallottam. Nagyon örülünk, hogy jól sikerült a műtétje, legalábbis az orvosok szerint. Teljes felépüléssel számolunk nála. Mindenki elsőkézből tudja a csapatnál, hogy mennyire keményen dolgozott, hogy visszatérhessen. Kétségem sincs afelől, hogy most is ugyanígy fog tenni. Derrick nélkül is jó csapatunk van, és tudom, hogy a játékosok és az edzők mindent meg fognak tenni azért, hogy a szurkolók büszkék lehessenek rájuk."

És még mindig Bulls: a USA Today csapat- és játékos közeli forrásoktól is úgy tudja, hogy bár az együttes nem tudott megegyezni Luol Denggel a hosszabbításról, mégis maradni fog az angol kiscsatár a Chicagónál, legalább a szezon végéig. Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy amennyiben cserélik Denget, akkor a keleti konferenciabeli csapathoz csak jó fiatal + jó pick kombinációért adják, más ligaforrások szerint pedig a cserehatáridőig el sem gondolkodnak azon, hogy mozdítani kellene az angolt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Toronto Raptors irányítót szeretne, és egy olyan magasembert, aki képes a festékben pontot szerezni.

Michael Beasley a volt csapattársakkal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus