Hírmorzsák 2013-11-28 (10:00)

Waiterst árulja a Cavs, a dobóhátvéd nekiment Tristan Thompsonnak, nincs jóban Irvinggel sem. A Bulls (Deng), a Knicks (Shumpert) és a Sixers (Turner) a kiszemelt célpontok. A csapat és a játékos is cáfol. Deng maradna a Bullsnál, de tudja, hogy a körülötte lévő pletykák az egész csapatra hatással vannak. Cuban szerint könnyen meg fog egyezni Nowitzkivel, a német nem a pénzre fog menni. Saunders Derrick Williams elcseréléséről beszélt. Kendall Marshall és Arinze Onuaku a D-Ligában folytatja, McCallumot visszahívta a Kings Renóból. Kiddnek nem volt időkérése, új taktikához folyamodott (videó).

A tegnap este legnagyobb híre volt, hogy Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers elkezdte elég aktívan árulni Dion Waiterst, és ez ellen a játékos sem nagyon tiltakozott. A múlt héten már lehetett arról hallani, hogy a Cavs öltözőjében gondok vannak, nem igazán jönnek ki egymással a játékosok. Az eredeti hírek még arról szóltak, hogy Waiters és a gárda sztárja, Kyrie Irving mentek egymásnak, de Broussard információi szerint ez a pletyka nem igaz - Waiters és Tristan Thompson került heves szócsatába, és szét is kellett választani a két játékost, mielőtt tettlegességig fajult volna a dolog.

Waiters viselkedése komoly probléma lett a csapaton belül, mert a hírek szerint Irvinggel sincs túl jóban a dobóhátvéd - úgy érzi, hogy más mércével mérik őket. Múlt héten találkozott is Mike Brown vezetőedzővel és Chris Granttel, és bár a meetingen nem kért cserét, ennek a lehetőségét is felhozta.

Három csapatot keresett meg állítólag a Cleveland. Az egyik a Chicago Bulls, akiktől Luol Denget szeretnék, a másik a New York Knicks, akiktől Iman Shumpert a kiszemelt, a harmadik pedig a Philadelphia Sixers, akiknél Evan Turner miatt próbálkoztak be. Az eredményekről egyelőre semmit nem tudni, de állítólag a Knicks nem érdekelt egy ilyen cserében.

A Cavaliers természetesen cáfolta, hogy aktívan árulnák a kosarast, de azt elmondták, hogy meghallgattak ajánlatokat az utóbbi napokban Waitersért. Nem meglepő, hogy nem mondták meg, hogy szeretnék elcserélni, ez nagyban rontaná ugyanis alkupozíciójukat. A játékos a Plain Dealernek és több újságírónak is azt mondta, hogy nem kért cserét, és hogy az sem igaz, hogy egy hosszú beszélgetése volt Granttel. Waiters saját elmondása szerint Clevelandben szeretne maradni és tudja, hogy csak rajta és Irvingen áll, hogy működőképes legyen a párosuk. Azzal zárta mondandóját, hogy a vereségeknek nem örül, de boldog, hogy Clevelandben.

Dengtől egyébként megkérdezték, akar-e maradni Chicagóban most, hogy a csapat elvesztette reális esélyét a bajnoki címre. Az angol kiscsatár azt mondta, hogy nem is kell erre a kérdésre válaszolnia. Ha valaki azt gondolja, hogy ő szíve szerint menne, akkor ezt gondolja, ha meg úgy hiszi, hogy maradna, akkor úgy hiszi. Azt is hozzátette azonban, hogy szerinte az emberek tudják, hova húz a szíve. Azt is elmondta Deng, hogy a körülötte lévő cserepletykák hatással lehetnek az egész csapatra, feszültséget kelthet, ennek pedig nagyon nem örül.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban arra számít, hogy nem lesz túl nehéz dolga Dirk Nowitzki hosszabbításánál, könnyen meg fognak tudni egyezni. Cuban szerint mindig tartotta a szavát, úgyhogy nagyon jó kapcsolatban vannak - leülnek majd és megegyeznek, ennyi lesz a történet. Úgy gondolja, hogy a német nem a lehető legtöbb pénzre fog menni, mert már így is 100 millió dollár fölött keresett pályafutása során.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders Derrick Williams elcseréléséről nyilatkozott Jerry Zgodának (Star Tribune). Saunders szerint azt kell nézni, hogy mennyi volt az értéke Williamsnek, mennyi lett volna két hónap múlva, a cserehatáridő lejárta előtt vagy jövőre. A szakember úgy gondolta, hogy Williams nem játszott volna túl sokat náluk, így pedig egyértelműen nem nőtt volna a csereértéke később sem, így most váltotta értékre, amíg tudta.

A Phoenix Suns és a North Carolina Egyetem egykori irányítója, Kendall Marshall bejelentkezett a D-Ligába, miután elutasított kínai és európai ajánlatokat is. Jövő héten szabadlistán lesz a kosaras, ekkor dől majd el, hol játszhat. Marshall egyébként még az egy évvel ezelőtti draft 13. választottja volt.

A korábban a New Orleans Pelicansnél megforduló erőcsatár, Arinze Onuaku is a D-Ligában, a Canton Charge-nál folytatja. A Sacramento Kings hátvédje, Ray McCallum 22 pontot átlagolt az első három meccsén a Reno Bighornsnál, rögtön vissza is hívta a Kings.

Jason Kidd időt akart nyerni, de időkérése már nem volt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus