Hírmorzsák 2013-12-01 (11:30)

Lin térde kificamodott, két hetet legalább kihagy. Asikért túl sokat kér a Rockets. Bryant újra edzett, jövő héten visszatérhet. Wesley Johnson jobb ajánlatokat mondott vissza Mike D'Antoni rendszere miatt. A Lakers elküldte Elias Harrist. George soha nem felejti el a Clippersnek, hogy nem őt választották a 2010-es drafton. Stuckey állítólag nem eladó. Carmelo szerint hiányoznak a csapatból a veteránok, nem is foglalkozott azzal, hogy a Nuggets ellen játszottak. Parker szerint elképzelhető, hogy 20 évig játszik a Spursnél. Westbrook még rozsdás. Még mindig nem tudni, mennyit hagyhat ki Harris újabb bokasérülése miatt. Brandon Rush kész a visszatérésre. D-Liga hírek (Ledo, Ohlbrecht)

A Houston Rockets idén kiválóan játszó irányítója, Jeremy Lin még csütörtökön hajnalban ütközött Paul Millsappel - a vizsgálatok alapján kificamodott a térde. A játékos legalább két hét kihagyásra kényszerül, utána vizsgálják meg, hogy visszatérhet-e.

A texasiakhoz kapcsolódik, hogy nehezen találnak maguknak cserepartnert Ömer Asik esetében. A török center csak 8.4 millió dollárral terheli a sapkát, de 15 milliót kell neki fizetni jövőre, ezt pedig nem sokan akarják bevállalni. Az egyik GM Ken Bergernek (CBS Sports) azt mondta, hogy az az ár, amit Asikért kér a Rockets, a valóságtól teljesen elrugaszkodott.

Még mindig Rocketshez kapcsolódó hír, hogy D-Ligás csapatuk, a Rio Grande Valley Vipers játékosa lesz a hírek szerint Tim Ohlbrecht. A német kosaras a Houston játékosa volt, de júliusban kitették keretükből, hogy helyet csináljanak Dwight Howardnak. A Philadelphia Sixersnél kötött ki, de októberben ők is megváltak tőle.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant tegnap edzett, és bár a ma esti, Portland TrailBlazers elleni találkozón biztosan nem játszik, reális esély van arra, hogy szombaton hajnalban, a Sacramento Kings ellen visszatérhet Achilles-ín szakadását követően.

A Los Angeles-i gárda egyik nyári szerzeménye, Wesley Johnson Ramona Shelburne-nek (ESPN) elárulta, pénzügyileg jobb ajánlatokra mondott nemet a Lakers kedvéért, amiben nagy szerepe volt Mike D'Antoninak és az általa használt rendszernek. Johnson elmondása szerint a Milwaukee Bucks és az Atlanta Hawks próbálta meg leigazolni.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy kitették keretükből Elias Harrist.

Az Indiana Pacers kiválósága, Paul George az Indianapolis Star újságírójának elárulta, hogy a Los Angeles Clippers volt a kedvenc csapata gyerekkorában, de soha nem felejti el az együttesnek, hogy helyette Al-Farouq Aminut választották a 2010-es drafton. George elmondása szerint nagyon boldog ott, ahol most van, de a Clippers átnézett rajta, ez pedig mindig motiválni fogja, ha ellenük játszik.

A korábban már említett Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint Rodney Stuckey nem eladó. A Detroit Pistons dobóhátvédje idén kitűnő teljesítményt nyújt, ami talán nem is véletlen - szerződésének utolsó évét tölti.

A New York Knicks sztárja és a tavalyi év pontkirálya, Carmelo Anthony Frank Isolával (New York Daily News) készített interjújában beismerte, nagyon hiányoznak a csapatból a veterán játékosok, mint Jason Kidd, Rasheed Wallace vagy Kurt Thomas. A Knicks a nyáron úgy döntött, más irányba indul és inkább fiatalabb játékosokat próbáltak szerződtetni a kispadra.

Szintén Melóhoz tartozik, hogy olyan helyzetben van csapata, hogy el is felejtette a Los Angeles Clippers elleni zakót követően, hogy a Denver Nuggets-cel játszanak utána. A sztár azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik, mint ha már nagyon régen történt volna elcserélése - pedig csak 2011 februárjában -, és jelenleg olyan szituban vannak, hogy oda sem figyelt erre.

A San Antonio Spurs játékmestere, Tony Parker a San Antonio Express-Newsnak elárulta, hogy szerinte képes lesz 20 évig játszani a Spursnél, ahogy Kobe Bryant a Lakersnél, mivel úgy gondoja, a játékának stílusa megengedi majd ezt. Parker azt mondta, hogy látta Nash-t 38 évesen All-Star szinten játszani, és szerinte kettejüknek hasonló a játékuk. Nem ugrálnak annyit, inkább a ziccereket értékesítik és az elzárás-leválás játékokat erőltetik. A törekvést segítheti, hogy Parker már a csapatnak is megmondta, hogy a 2016-os riói olimpia lesz az utolsó világesemény, ahol a francia válogatottban szereplni fog, utána visszavonul a nemzeti együttestől.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook egyelőre még elég rozsdás, hiszen 10 meccs alatt csak 38.8%-kal tüzelt eddig a mezőnyből - igaz, legutóbb győztes kosarat dobott. A kosaras a The Oklahomannek azt mondta, hogy időbe telik, míg fizikailag összeszedi magát. Erősítenie kell a lábait, az egész testét, az összes izmát, hogy bírja az iramot, és az elvégzendő munkát. Nem véletlen, hogy nincs top formában Westbrook, hiszen meniscus-szakadását követően jó ideig semmit nem csinálhatott.

Az Orlando Magic kiscsatárának, Tobias Harrisnek rögtön kiment a bokája, miután visszatért a parkettre, így most újabb MRI-n esett át, és egy második szakvéleményt is kérni fog sérülésével kapcsolatban - egyelőre tehát még mindig nem tudni pontosan, mennyi időt fog kihagyni.

A Utah Jazz swingmanje, Brandon Rush tavaly ACL-szakadást szenvedett, de elvileg már szombat hajnalban játszhatott volna - a Jazz idegenben verte egyébként a Phoenix Sunst. A játékos visszatérése gyakorlatilag most már csak napok kérdése.

A Dallas Mavericks a D-Ligába, a Texas Legendshez küldte Ricky Ledót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus