Hírmorzsák 2013-12-01 (20:30)

Redick eltörte a kezét, 1.5-2 hónapig nem játszhat. Nate Robinson szerint utálják őt a bírók, Shaw-ék próbálják féken tartani a játékosban dolgozó indulatokat. Mike James már Teague előtt a Bulls rotációjában, utóbbi könnyen csere sorsára juthat a közeljövőben. Jimmy Butler egyelőre még nincs kész a visszatérésre. Gibson szerint Rose erősebb lesz, mint valaha. JR Smith-nek fáj a műtött bal térde, de egy valamit nem fog megtenni: a dobást nem hagyja abba. Mike Woodsont leszidta a Knicks vezetősége, mert a tréner nyíltan kritizálta a cserélni kívánt Shumpertet. Jordannek újabb gyereke születik. A Spurs a D-Ligába küldte De Colót és Baynest.

Drágán megfizetett a ma hajnali, Sacramento Kings elleni hosszabbításos győzelemért a Los Angeles Clippers, ugyanis a gárda dobóhátvédjének, JJ Redicknek eltört egy csont a jobb kezében, illetve elszakadt egy szalagja is. A kosaras az előzetes várakozások alapján 6-8 hétig nem lesz bevethető, de holnap egy kézspecialista további vizsgálatokat végez el rajta, akkor lehet majd pontosabbat tudni, milyen ütemben gyógyulhat, mikor térhet vissza Redick.

A Denver Nuggets energikus cserehátvédje, Nate Robinson zsinórban második meccsén kapott technikait szombat hajnalban. Robinson a Denver Postnak elmondta, hogy szerinte utálják a bírók - azt ugyan nem tudja, miért, de ez a helyzet. Tudja, hogy ott a céltábla a hátán, de megpróbál nem foglalkozni vele, és így is a maximumot nyújtani, egyáltalán nem izgatja, hogyan viszonyulnak hozzá a játékvezetők. Ha megkapja a fújást, akkor megkapja, ha nem, akkor nem. Ha technikait kap, akkor abban reménykedik, hogy az nem a negyedik negyedben lesz. Azt is reméli, hogy nem kap többet, de tudja, hogy fog, ez nem újdonság számára.

A vezetőedző, Brian Shaw elmondta, hogy játékosa mindig úgy játszik, mintha fel lenne húzva, de már akkor tudták, hogy ilyen, mikor leigazolták. A szakmai stábnak az a feladata, hogy ezen dolgozzon vele, megpróbálják kicsit kordában tartani, illetve rábírni arra, hogy ő is próbálja meg viselhető keretek közé szorítani az érzelmi kitöréseit. Shaw azt szokta mondani Robinsonnak, hogy csak játsszon, a játékvezetőkkel majd foglalkozik ő, azt azonban ő is tudja, hogy ezt mondani könnyebb, mint megtenni.

Robinson ex-csapatánál, a Chicago Bullsnál úgy tűnik, változások lesznek - egyelőre kisebbek. A Cleveland Cavaliers elleni, ma hajnali vereségnél már Mike James volt a gárda második számú irányítója Kirk Hinrich mögött, és Tom Thibodeau vezetőedző elmondta, hogy a veterán egyes megelőzte Marquis Teague-t az aktív rotációban. Teague iránt több csapat is érdeklődött még a szezont megelőzően - Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint négy együttes, akik közül a Utah Jazz és a Minnesota Timberwolves volt név szerint is elmítve -, de nem tudni, kit mennyire izgat még a fiatal játékmester, aki idén nem tudott egy szintet javítani játékán.

Ugyancsak a Bullshoz tartozik, hogy Thibodeau elmondása szerint hiába utazott a csapattal Jimmy Butler, és végezte el a megfelelő rehabilitációt, még mindig két lépésre van attól, hogy visszatérhessen a pályára lábsérülését követően.

A Chicago erőcsatára, Taj Gibson a Chicago Tribune-nak nyilatkozott - elmondása szerint biztos abban, hogy Derrick Rose erősebben tér vissza, mint valaha. Gibson szerint Rose szereti a kihívásokat és a nehéz szituációkat, és még keményebben dolgozik ilyen esetekben.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith eddig mindössze 32.8%-kal dob ebben a szezonban. A tavalyi év legjobb hatodik embere a Newsday-nek elmondta, jobban kell játszania, de nagyon zavarja nyáron megműtött bal térde. Minden tőle telhetőt megpróbál kiadni magából, de ha nagyon fáj a lába, akkor lehet, hogy nem kellene játszania érzése szerint. A tempóját nagyon nem találja, de ebben a helyzetben a csapattársait kellene segítenie - jobbá tenni őket, megtalálni őket üres helyzetekben, illetve a betöréseket kellene erőltetnie folyamatosan. Amit viszont biztosan nem fog abbahagyni, az a dobás, ezt kategorikusan kijelentette Smith. Smith lőlapját ezen a linken megtaláljátok!

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a vezetőség erősen leszidta Mike Woodson vezetőedzőt amiatt, hogy nyilvánosan kritizálta Iman Shumpertet - ez nem tett jót a játékos csereértékének a hírek szerint.

A San Antonio Spurs a D-Ligába, az Austin Toroshoz küldte Nando De Colót és Aron Baynest.

És a végére egy kis bulvár: az 50 éves Michael Jordan újabb gyermek apja lesz, ugyanis idén elvett 34 éves feleségével, Ivette Prietóval első közös gyermeküket várják - a legendának három már van korábbi, 26 évig tartó házasságából.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus