Hírmorzsák 2013-12-02 (21:15)

Pierce keze is eltört, 2-4 hetet kell kihagynia. Matt Barnes szemének állapota nem javul, még legalább két hétig nem térhet vissza. Rondo újra a Celticsszel edzhet. Iguodala is egyre közelebb a visszatéréshez, Jackson dicsérte új játékosát. Carter-Williams ritka, de okos "befektetése". Woodson egyetért Melóval, hiányoznak a veteránok az öltözőből, de szerinte így is elég jó az állományuk. Melo szerint a jelenlegi játékukkal eleve vereségre vannak ítélve. Wall illusztris társaságban, Durant történelmet írt. Exum februárig dönt, hogy jelentkezik-e a 2014-es draftra. De Colót és Baynest visszahívta a Spurs a D-Ligából.

A Brooklyn Nets nyáron szerzett kiscsatárának, Paul Pierce-nek ugyanolyan törés van a jobb kezében, mint Anthony Davisnek a balban. A jelenlegi információk alapján 2-4 hetet kell kihagynia - ez alapján Davis is hasonló mértékű kényszerpihenőre lesz ítélve.

Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint Matt Barnes egyelőre közel sincs a visszatéréshez, további két hetet kihagy szemsérülése miatt.

A sok sérülés mellett visszatérők is lesznek szép lassan. A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo zöld utat kapott az orvosoktól, újra együtt edzhet a csapattal, és a mai napon már ott is volt a tréningen egy térdvédővel a jobb lábán. Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint Rondo döntése, hogy már edzésbe áll, saját választás volt, de azt a ligaforrások is megemlítik, hogy valószínűleg az orvosok igent mondtak erre.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Mark Jackson elmondta, hogy Andre Iguodala egyre közelebb van ahhoz, hogy teljesen felépüljön combhajlító-sérüléséből. Jackson szerint nem véletlenül akarták megszerezni a swingmant. Nélküle is jó csapatot alkotnak, de mégsem ugyanolyan szintűt, mint amikor ő is ott van velük a parketten.

Michael Carter-Williams mostanában nem túl jellemző elővigyázatosságról tett tanúbizonyságot: újoncfizetését egy olyan alapba fektette, amelyhez nem juthat hozzá három évig semmilyen körülmények között sem. A kosaras a Nike-val és Paninivel kötött szponzori szerződéséből él addig is.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson egyetért Carmelo Anthony-vel azzal kapcsolatban, hogy hiányoznak a tavalyi veteránok az öltözőből, de szerinte itt az ideje továbblépni. A tréner a Newsday-nek elmondta, el kell fogadniuk, hogy Jason Kidd, Kurt Thomas és Rasheed Wallace nincsenek idén velük és nem is lesznek, abból kell főzniük, amijük van, és szerinte az elég is a győzelemhez.

A gárda sztárja, Carmelo Anthony is megszólalt - ő az ESPN-nek a Pelicans elleni vereséget követően azt mondta, jelenleg úgy játszanak, hogy eleve bukásra vannak ítélve. Melo szerint ha valaki sok meccset veszít, ráadásul úgy, ahogyan azt ők teszik, egyre nagyobb lesz a feszültség, egyre idegesebbek lesznek a játékosok. Azt is hozzátette, fogalma sincs, mit kellene tenniük, hogy jobban összekovácsolódjon a társaság, de mindenesetre valamit bizonyosan csinálniuk kell.

Egy kis érdekesség: John Wall azon öt játékos egyike az NBA történetében, aki első 200 meccse alatt legalább 16 pontot, 8 gólpasszt és 4 lepattanót átlagolt. A másik négy ilyen kosaras Oscar Robertson, Magic Johnson, Damon Stoudamire és Chris Paul.

Szintén statisztikai különlegesség, hogy Kevin Durant lett az első játékos, aki legalább 30 pontot, 12 gólpasszt, 10 pattanót, 4 szerzett labdát és 4 blokkot jegyzett egy meccsen. 30,10,10, 4, 4-es számsort is csak egy ember, bizonyos Michael Jordan produkált.

A jövő évi draft egyik legjobban várt játékosa, az ausztrál Dante Exum saját elmondása szerint februárig eldönti, mit fog csinálni - jelentkezik a draftra vagy egyetemet választ, egy évet lehúz ott és csak a 2015-ös játékosbörzén méretteti meg magát. Bár a 2014-es draftot nagyon várják és nagyon sokra tartják, Exum még ebben a mezőnyben is a top5-ben szinte minden szakértő listáján.

A San Antonio Spurs visszahívta a D-Ligából, az Austin Torostól Nando De Colót és Aron Baynest is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus