Hírmorzsák 2013-12-03 (21:00)

Kezdi elveszíteni a hitét Dolan Woodsonban, Jeff Van Gundy lehet az utódja. Carmelo aggódik Woodson helyzete miatt. Teletovic cserét kért, ügynöke szerint az NBA egyik legjobbja lehet. LeBronnak csak az számít, hogy a csapat jól játszik, az átlagai nem. Sergio Rodriguez iránt érdeklődik a Bulls, a Celtics és a Cavs. Brett Brown nem akar változtatni a Sixers up-tempo stílusán. Duncan, Parker és Ginobili már a dobogón. Marquis Teague és Roberson a D-Ligában.

Marc Berman (New York Post) információi szerint James Dolan tulajdonos kezdi elveszíteni bizalmát Mike Woodsonban, és hamarosan edzőváltás történhet a New York Knicksnél, akik 9 mérkőzést vesztettek zsinórban. A hírek szerint Jeff Van Gundy lenne az egyik jelölt Woodson posztjára, de szinte teljesen valószínűtlen, hogy év közben vegyen át egy csapatot JVG. Érdekesség, hogy a most televíziós szakértőként dolgozó ex-tréner évekig beszélőviszonyban sem volt Dolannel, miután 2001-02-ben önként mondott le.

Van Gundy korábbi megnyilvánulásai alapján sokan úgy gondolják, hogy az edzőt érdekelné újra a Knicks kispadja, mivel korábban elmondta, hogy megbánta döntését, amivel minden nap együtt kell élnie. Akkor állítólag hirtelen, indulatból döntött úgy, hogy lemond. Rosszul választott, kilépett, pedig nagyon jó helye volt a csapatnál saját elmondása szerint. Érdekesség, hogy Van Gundy két évig együtt dolgozott a nemrég GM-i pozícióba kinevezett Steve Millsszel, és állítólag komoly befolyást szeretne a keret kialakításával kapcsolatos döntésekbe.

Több forrás is megerősítette, hogy Woodson sorsát az eheti, Brooklyn Nets elleni találkozó billentheti egyik vagy másik irányba, Dolan ugyanis nagyon szeretné látni, hogy megverik a másik New York-i csapatot, és ha ez nem történik meg, akkor könnyen a váltás mellett dönthet. Woodson azt mondta, hogy nincs itt az ideje a pániknak, de meg kell találniuk a módját, hogy legyőzzék a Netset. Adam Zagoriának (SNY.tv) azt nyilatkozta Carmelo Anthony, hogy nagyon aggódik amiatt a pletyka miatt, hogy Woodsont meneszthetik.

New York másik részén is kezd fokozódni a helyzet - Mirza Teletovic ügynökén, Misko Raznatovicon keresztül cserét kért a Brooklyn Netstől, mert úgy érzi, nem kap elég játékidőt. Raznatovic a Sarajevo Newsnak azt mondta, hogy jelenleg jobb a helyzet, de alapvetően egyáltalán nem küldték pályára ügyfelét, ezért megpróbálnak egy, mindkét fél számára megfelelő csapatot keresni, ahol többet játszhat Teletovic. Raznatovic azt is hozzátette, hogy szerinte Teletovic a liga egyik legjobb játékosa lehet, mert olyan dobása van, ami más top játékosoknak nincs.

A Miami Heat sztárja, LeBron James a News-Heraldnak elmondta, hogy természetesen nem szeretné karrierje legalacsonyabb számait átlagolni, nagyon szívesen játszana ő többet is, de jelenleg csapatként jól játszanak, és csak ez számít most számára.

Egy spanyol internetes honlap, az El Contraataque szerint a Chicago Bulls, a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers is élénken érdeklődik a Real Madrid játékmestere, Sergio Rodriguez iránt. A játékmester járt már az NBA-ben a Portland, a New York és a Sacramento színeiben, de akkor kevés lehetőséget kapott, most azonban Európa egyik legjobb egyesének számít már.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown elmondta, hogy továbbra is az up-tempo játékot szeretné erőltetni csapatával, amellett, hogy a védekezést természetesen javítaniuk kell. Brown a Philadelphia Inquierernek azt nyilatkozta, hogy ilyen tehetségű és tapasztalatú csapattal, mint amilyen nekik van, csak ilyen stílusban tudnak nyerni az ellenfelek ellen, úgyhogy ezen semmi esetre sem akar változtatni. A Sixers egyébként 17.8 labdaeladást átlagol idén, ami sok könnyen kapott kosárhoz vezetett, így merült fel a kérdés.

Napi érdekes stat: a Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili "Big3" 469. alapszakasz-győzelmét szerezte ma hajnalban, ezzel az örökranglista harmadik helyén állnak. A Lakers triója, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és Michael Cooper 490, míg a bostoni Larry Bird, Kevin McHale, Robbert Parrish hármas 540 győzelmet jegyzett.

A Chicago Bulls és az Oklahoma City Thunder is a D-Ligába küldte egy játékosát - előbbi Marquis Teague-t az Iowa Energy-hez, utóbbi pedig Andre Robersont a Tulsa 66ershez. A Bullsnál Teague abszolút teret vesztett, Mike James is megelőzi már az aktív rotációban, leküldése pedig akkor főleg sokat jelenthet, ha tudjuk, a Bullsnál többször is kijelentették, hogy a "nagycsapattal" edzeni többet ér, mint a D-Ligás csapattal játszani - nem is nagyon szoktak leküldeni saját draftoltat -, ráadásul már csak 10 egészséges játékosa van ezzel a Chicagónak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus