Hírmorzsák 2013-12-04 (21:45)

Carmelo szerint rajtuk és a Netsen röhög az egész liga. Jeff Van Gundy nem fogadná el Woodson pozícióját. A Nets-játékosok Kidd mellett állnak a Frankkel való vitájában. Garnett szerint még több változás várható náluk. Kirilenko állapota nem javul, már azt sem tudni, nagyjából mikor térhet vissza. Rondo 1.5-2 hét múlva kivizsgálásra utazik Floridába. Mike James MCL-húzódás miatt 1-2 hétet kihagyni kényszerül. Mozgov lehetőséget kapott és él is vele, Shaw szerint az orosz tisztában van vele, mit várnak tőle. Schrödert a D-Ligába küldte a Hawks. Keon Clarkra pedig 8 évnyi börtön vár.

A Brooklyn Nets és a New York Knicks egymás ellen játszanak majd pénteken hajnalban, Carmelo Anthony pedig nem fogalmazott finoman a meccsel kapcsolatban: szerinte az egész liga ezen a két csapaton szórakozik most, nevetségesek.

Jeff Van Gundy egyébként az ESPN egyik rádióadásában cáfolta, hogy elfogadná Mike Woodson vezetőedzői pozícióját, amennyiben a trénert menesztenék, mivel úgy gondolja, hogy a csapat problémái a játékosállományból adódnak, és nem abból, ahogyan Woodson irányítja őket.

Még mindig Knicks: Jeremy Tyler az Erie Bayhawksnál visszatért sérüléséből, és Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a New York erősen figyeli a fiatal center teljesítményét.

Marc Stein és Ohm Youngmisuk (ESPN) forrásai szerint a Brooklynnál akkor kezdődtek a gondok, amikor nem Lawrence Frank, hanem Joe Prunty lett az ideiglenes vezetőedző a szezon első két meccsén. Az ESPN-es duó forrásai szerint a játékosok többnyire Jason Kidd pártján állnak, és többen úgy érezték, hogy Frank túl sok mindenbe folyt bele a szezon első felében.

A gárda erőcsatára, Kevin Garnett a Newsday-nek elmondta, szerinte nem ez az utolsó változás a keretben vagy/és a szakmai stábban, főleg akkor nem, ha továbbra is folytatják gyenge szereplésüket. Garnett úgy fogalmazott, hogy szerinte a menedzsment mindent meg fog tenni, amit jónak lát, és ezt mindenkinek meg kell értenie, ez a liga üzleti oldala. A játékosoknak ezt is számításba kell venniük, és nem tehetnek úgy, mintha nem történhetne olyan, hogy elküldik vagy elcserélik őket.

Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy Andrej Kirilenko sérülése nem igazán javul, a csapat és ő sem jelölt ki visszatérési időt. Már két injekciót kapott a gerincébe, és állapota többször is visszaesett, úgyhogy nem tudni, mikor léphet újra pályára.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo a következő 1.5-2 hétben Floridába utazik, hogy Dr. James Andrews megvizsgálja a térdét. Danny Ainge GM elmondása szerint ez semmilyen plusz tartalommal nem bír, nem ez lesz a végső szó Rondo visszatérésében, illetve visszaesés sem történt a játékos állapotában, ez egy előre megtervezett találkozó volt. Ainge azt is elmondta, hogy egyelőre Rondo csak 1-1-eket és 2-2-ket csinálhat edzésen, teljes kontaktos tréningen még nem vehet részt - a végső szót a csapat orvosai Andrews-zal konzultálva mondják majd ki.

Mint arról reggel már beszámoltunk, Marquis Teague-t visszahívta a Chicago Bulls a D-Ligából, mert Mike James sérülést szenvedett. Mint azóta kiderült, Jamesnek MCL-húzódása van, és 1-2 hetre kiesett a játékból - ennyi ideje van Teague-nek bizonyítani.

A Denver Nuggets centere, Tyimofej Mozgov a legutóbbi két meccsen borzasztóan jó számokat hozott. A játékos elmondása szerint annyi a lényeg, hogy Brian Shaw vezetőedző bízik benne, ad neki lehetőséget, ilyen egyszerű az egész.

Shaw elmondása szerint az orosz elég hamar rájött, hogy mit várnak tőle, és azt is csinálja. Jó elzárásokat kell adnia, gyorsan, dinamikusan leválnia, menni a támadópattanóért, és ha azt nem sikerül megszereznie, akkor az elsők között visszaérkezni a saját palánk alá. Támadásban Shaw szerint jól helyezkedik Mozgov ahhoz, hogy meg tudják játszani labdával, védekezésben pedig a termete miatt nagy segítség.

Az Atlanta Hawks leküldte a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez Dennis Schrödert. Az irányító 11 meccsen 3.7 pontot, 2.5 gólpasszt, 1.1 pattanót átlagolt idén, találkozónként 13.9 perc alatt.

A korábbi NBA-játékost, Keon Clarkot 8 évnyi börtönre ítélték tiltott fegyverhasználat, drog és egyéb ügyek miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus