Hírmorzsák 2013-12-06 (11:15)

Kiddnek jelentést kell írnia saját munkájáról a Knicks elleni zakót követően, a meccs előtt pedig beszélt arról, miért menesztette Franket. Egy játékosmegfigyelő szerint nincs támadójátéka a Netsnek, Garnett pedig időt és türelmet kért még. Woodson bízott abban, hogy Kidd marad náluk játékosként még egy évet. JR Smith védelmébe vette a Nets vezetőedzőjét, volt csapattársát. Noah: "nem szeretjük a Heatet". Thibodeau olvasatában Rose idén nem játszik, nem akar az irányító esetleges visszatérésével foglalkozni. Rose szerint nem törte meg a sérülés. Gortat szerint Porternek fel kell szednie pár kilót. Carter-Williams jobb bokasérülést szenvedett. Cuban a tankolásról beszélt. Aldridge és Earl Watson dicsérte a Blazers önzetlenségét, csapatjátékát. Sims és Felix a D-Ligában.

Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint a ma hajnali, New York Knicks ellen elszenvedett, kínos, 113-83-as vereséget követően a Brooklyn Nets vezetősége megkérte Jason Kiddet, hogy értékelje önmagát, saját eddigi, kispadon végzett munkáját. A dolog azért érdekes, mivel a napokban küldte el Kidd egyik segédedzőjét, Lawrence Franket, aki innentől csak napi jelentéseket ír majd a csapatról, illetve annak munkájáról.

Kiddről a mérkőzés közben volt egy bejátszás, amelyben a Frankkel kapcsolatos "válásról" beszélt. A vezetőedző szerint néha nem működnek a dolgok, ez van, el kell fogadnia ezt mindenkinek, ő is megtette. Az edzőknél ugyanúgy elfordulhat, mint a játékosoknál, hogy nem értenek egyet, vagy rájönnek, hogy nem tudnak együtt dolgozni. Mindemellett van egy csapat, a Brooklyn Nets, amit folyamatosan jobbá kell tennie, ez a dolga. Azt kell tennie, ami a Netsnek a legjobb, és úgy döntött, hogy az a legjobb, ha nem dolgozik együtt tovább Frankkel.

Az egyik NBA játékosmegfigyelő szerint egyébként pocsék a Nets támadójátéka, a spacing legkisebb jele sem fedezhető fel, és olyan, mintha lassított felvételben mozognának a játékosok. Kevin Garnett nyilatkozott a mérkőzést követően, és elmondta, hogy nagyon sok új játékosuk van, új rendszerben játszanak, és Kidd sok új dolgot ültetett a játékba, mióta nincs velük Frank.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy az előző idényt követő utolsó, szezonzáró interjúk után úgy gondolta, hogy Kidd kitölti szerződésének utolsó évét, és marad a Knicksnél. Meglepte az ex-játékos döntése, mert teljes mértékben abban a hitben élt, hogy az irányító marad náluk még egy évet. Azt is hozzátette Woodson, hogy Kidd sok időt töltött a ligában, és minden joga megvolt, hogy visszavonuljon és továbblépjen. Nagyon szerették volna, ha lehúz náluk még egy évadot a játékmester, de más lehetőséget kapott, és most már vezetőedzőként tevékenykedik.

A tavalyi év legjobb hatodik embere, JR Smith védelmébe vette Kiddet. A dobóhátvéd a Newsday-nek azt nyilatkozta, hogy a kritika mindig is jelen lesz, de ezzel nem kell foglalkoznia Kiddnek. Szerinte volt csapattársa nagyon ért a kosárlabdához, de első éves edző, és nem mindenkinek jön azonnal a siker - sajnos, ő is nagyon szenved edzői karrierje elején. Smith szerint Kidd volt a legmegfelelőbb a posztra, és szerinte a tréner tudja, hogyan jöjjön ki a gödörből. Nagyon sok jó, tapasztalt játékosa van, úgyhogy nem lesz gondja.

A Chicago Bulls és a Miami Heat is ma hajnalban ütköztek meg egymással, és a chicagóiak francia centere, Joakim Noah megint nem kertelt: "Nem szeretjük a Miami Heatet, mindig jó érzés megverni őket". A miértre is megvolt Noah válasza: sok nagy csatát vívott egymással a két együttes, nagyon sok sebet gyűjtöttek be, nagyon sok fájó vereséget szenvedtek tőlük, és több szezonjuk is a Heat miatt ért véget.

Napi stat: a ligában mindössze három játékos, név szerint Luol Deng, Kevin Durant és Kevin Love átlagolnak legalább 19 pontot, 7 pattanót és 4 gólpasszt.

Bár tegnap Derrick Rose a média nyilvánossága előtt azt mondta, hogy akár még az idei rájátszásban is visszatérhet, vezetőedzője, Tom Thibodeau nem így gondolja. A tréner azt mondta, hogy az ő olvasatában Rose kihagyja a teljes szezont, mert azt akarják, hogy teljesen felépüljön, és nem akarnak állandóan azzal foglalkozni, hogy akkor most visszatérhet-e vagy sem.

Rose egyébként válaszolt arra a kérdésre is, miszerint a Bullsnak tovább kellene-e lépnie, és új alapokra helyezkedni helyette. Szerinte teljesen rendbe fog jönni, ugyanaz vagy még jobb játékos lesz, mint volt. A sérülése egy szerencsétlen eset volt, csak fordult és megtörtént a dolog. Minden beleadott, hogy minél jobb állapotban térjen vissza, de ha még 10-szer megtörténik ez vele, azt is el tudja fogadni, és ugyanennyiszer dolgozni fog a minél sikeresebb visszatérése érdekében.

A Washington Wizards kiscsatára, Otto Porter még nem léphetett pályára az NBA-ben csípősérülése miatt, de új csapattársának, Marcin Gortatnak már van egy-két jó tanácsa felé: szedjen fel pár kilót. A fővárosiak lengyel centere a CSN Washingtonnak azt nyilatkozta, hogy Porter vádlija nagyjából fele olyan vastag, mint az ő csuklója, úgyhogy jelenleg még sokszor kineveti emiatt csapattársát. Gortat szerint komolyan fel kell szednie pár kilót az idei 1/3-asnak, különben össze fogják törni a pályán, olyan vékony.

A Philadelphia Sixers újonc irányítója, Michael Carter-Williams nem utazott el csapatával Charlotte-ba, nem játszik holnap hajnalban a Bobcats ellen, és státusza day-to-day jobb bokasérülés miatt.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) mesélt a tankolásról. Cuban szerint a dolgok jelen állása szerint gyengébb csapatok kerülnek majd keleten rájátszásba, így az egyébként is jobb nyugati csapatokhoz jobb fiatalok kerülnek majd. Azt is hozzátette, hogy szerinte nagyon sok keleti csapat nem a lehető legjobb felállásával játszik, de mivel egymás ellen is meccselnek, így valakinek nyerni kell. Lesz, aki bekerül a PO-ba ezek közül a keleti csapatok közül, így nekik nem lesz lottery pickjük sem, így gyakorlatilag a lehető legrosszabb helyzetben lesznek.

A nyugatot vezető Portland TrailBlazers játékosa, LaMarcus Aldridge sokadjára dicséri az idei csapatot. Elmondása szerint mindenki nagyon önzetlenül játszik. A nagy dolog LMA szerint az, hogy Terry Stotts vezetőedző szabad kezet ad nekik támadásban, de ezzel senki nem él vissza. Csapattársa, Earl Watson ehhez annyit tett hozzá, hogy mindenki tudja, mi a szerepe úgy is, hogy soha nem lett ez konkrétan definiálva. Ez az igazi arca a csapatuknak, és a különböző játékosok tökéletesen illenek egymáshoz.

A Cleveland Cavaliers a D-Ligába, a Canton Charge együtteséhez küldte Henry Simset és Carrick Felixet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus