Hírmorzsák 2013-12-06 (21:00)

Asikot december 19-éig szeretné elcserélni a Rockets. A Heat dobóhátvédet keres Wade folyamatos sérülései miatt. Nate Robinsont 25.000 dollárra büntette a liga. Carmelo megpróbálja meggyőzni Rondót, hogy igazoljon a Knickshez 2015-ben. Kiddet figyelmeztette a Nets, nagy felelőssége van a franchise megítélésének alakulásában is. Bryant jó eséllyel játszik már a Raptors ellen, beszélt az edzéseiről és az új szerződéséről is. Harris elküldésével 1 milliót spórolt a Lakers. Westbrook szerint jó esélyük van a bajnoki címre, de még nincsenek készen. D-Liga mozgások (Jenkins, Cunningham, N'Diaye, Ryan Kelly)

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets elkezdett egyre komolyabb tárgyalásokat folytatni Ömer Asik elcserélésével kapcsolatban. A hírek szerint a texasi együttes szeretné december 15. és december 19. között elcserélni a török középjátékost. A két dátum azért fontos, mert 15-e után lehet cserélni a nyáron kötött szerződések nagy részét, és ha 19-e előtt cserélik el Asikot, akkor a kapott ellenértéket még a február 20-ai cserehatáridő lejárta előtt még egyszer elcserélhetik - még időben jár le a 3 hónap. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint ha nem kapnak két első köröst vagy idei lottery picket, akkor egy nagyon jó négyes posztos játékost várnak Asikért cserébe.

A Miami Heat is megoldást próbál találni - Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a kétszeres címvédő dobóhátvédet keres, mivel Dwyane Wade eléggé limitált mennyiséget játszhat, ma hajnalban már az ötödik meccsét hagyta ki idén. Tavaly Mike Millerrel megoldott volt a probléma, a nyáron azonban amnesztiával kivásárolták a vajkezű swingmant. A hírek szerint a Heat Joel Anthony-t szeretné elcserélni - kérdés, őt mennyien szeretnék a csapatukban látni.

Carmelo Anthony nem aprózza el, ő már a 2015-ös nyarat próbálja előkészíteni. Rajon Rondo középiskolai edzője, Steve Smith szerint a két játékos már beszélt egymással a témáról, és Melo elég erősen próbálja győzködni a Boston Celtics irányítóját, hogy igazoljon a New York Knickshez másfél év múlva. Smith szerint Anthony úgy gondolja, hogy Rondo oda is fog igazolni.

Ian O'Connor (ESPN New York) forrásai szerint a Brooklyn Nets vezetősége figyelmeztette Jason Kiddet, hogy minden általa hozott döntés, így Lawrence Frank menesztésének következménye az egész franchise-ra és annak megítélésére is hatással van, úgyhogy innentől a nyomás szinte teljes egészében az újonc vezetőedzőn van.

A Denver Nuggets hátvédjét, Nate Robinsont 25.000 dollárra büntette a liga, mivel nyilvánosa kritizálta a játékvezetőket. Robinson nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte őt utálják a bírók.

Mint arról már tegnap este beszámoltunk, Kobe Bryant holnap hajnalban nem, de hétfőn hajnalban akár pályára is léphet - Mike D'Antoni vezetőedző ma esti nyilatkozata szerint elég jó rá az esély. A kosaras azt nyilatkozta tegnap, hogy hogyan reagál a lába éjszaka, aztán ma megpróbál két kemény edzést végignyomni, és megint megvárják, hogy milyen állapotba kerül ettől Achillese. Azt is hozzátette, hogy nem fog kiugrani a stadionból, szóval régi atletikusságából valószínűleg veszített némileg, de nem is kell olyan játékot produkálnia, hogy még mindig nagyszerű kosaras legyen.

Bryant Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles) több mindenről is mesélt. Elmondása szerint egyáltalán nem szabályozott, mikor tud vagy kell edzenie. Reggel tréningezik egy kicsit, aztán miután a gyerekeket elvitte az iskolába, további edzéseket végez.

Az új szerződéséről, illetve annak megítéléséről azt mondta, mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, de azt érdekesnek tartja, hogy a szurkolók úgy gondolják, hogy jobban értenek a fizetések menedzseléséhez, mint a Lakers vezetősége. Leült, megbeszélte a vezetőkkel, mi jó pénzügyi és versenyképességi szempontból is, mert neki mindkettőre gondolni kell. Átvettek pár lehetőséget, és ez lett a vége. Azt is hozzátette, hogy bajnoki címet terveznek a csapatnál, sem ő, sem a vezetők nem vakon cselekednek.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Elias Harris elküldésével több mint egy millió dollárt spóroltak, mivel pont akkor küldték el a nem garantált, fél millió dolláros kontraktussal rendelkező játékost, mielőtt garantálttá vált volna szerződése.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook a korábban már említett Sam Amicknek (USA Today) nyilatkozott. Elmondása szerint úgy érzi, hogy még mindig nagyon jó csapatuk van, jó helyzetben vannak a bajnoki cím megszerzésének szempontjából. Westbrook szerint még mindenki próbál rájönni, mi is pontosan a szerepe a csapatban, mit kell tennie annak érdekében, hogy a végén győztesek legyenek, de ha ezeket a dolgokat rendbe teszik, akkor szerint megint ott lehetnek, ahol két éve - a bajnoki döntőben.

Az Atlanta Hawks visszahívta a D-Ligából, a Bakersfield Jamtől Jared Cunninghamet, de leküldték helyette John Jenkinst. A Sacramento Kings Hamadi N'Diaye-t küldte a Reno Beghornshoz. A Los Angeles Lakers a Los Angeles D-Fendershez küldte Ryan Kelly-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus