Hírmorzsák 2013-12-09 (10:00)

Gay-t Sacramentóba cserélte a Raptors! Kobe Bryant nagyon kritikus volt önmagával szemben a ma hajnali, visszatérő meccsét követően, de örült, hogy egyáltalán újra játszott. Stephen Jacksont akarja a Clippers. A Memphis három játékost is próbajátékra hívott (Seth Curry, Reggie Williams, Darius Morris). Felemás reakciók a Knicks-játékosoktól a Celtics elleni súlyos zakó után - Felton és Shumpert pozitívan állt a dologhoz, Anthony ennél kritikusabb volt. Stuckey bal térdsérüléssel küszködik. Andersen még 3-4 évet játszana az NBA-ben.

A Toronto Raptors elcserélte Rudy Gay-t! Masai Ujiri a Sacramento Kingsszel kötött megállapodást, amelynek értelmében a kanadaiak Quincy Acy-t és Aaron Gray-t is odaadják a Sacramentónak, a Kings pedig John Salmonst, Chuck Hayest, Greivis Vasquezt és Patrick Pattersont adta a kiscsatárért cserébe. Gay a hírek szerint amerikai idő szerint ma reggel repül Sacramentóba és magyar idő szerint csütörtökön hajnalban mutatkozhat be új csapatában.

A Kanadába érkezők közül Vasquez és Patterson nem kapott QO-t, így mindketten szabadon igazolhatóak lesznek a nyáron, Salmons jövő évi, 7 millió dolláros szerződése mindössze 1 millió dollárig garantált, úgyhogy gyakorlatilag ő is lejárónak tekinthető, Hayes 6 milliója pedig ugyanúgy jövőre jár le, mint Gay 19 milliója, így tehát borzasztóan sokat spórolt a Raptors egy csapásra. A Kings nem sok értéket adott fel, de kérdés, hogy az egyébként sem a csapatjátékáról híres együttes mennyire fog elviselni még egy, szinte csak az 1-1-et erőltető, már-már önző játékost.

Megvolt Kobe Bryant első meccse, de nem sikerült túl jól - a Los Angeles Lakers sztárja 9 ponttal, 8 pattanóval, 4 gólpasszal, 2 szerzett és 8 eladott labdával zárt. A mérkőzés után az ESPN-nek elmondta, hogy nagyon kritikus magával szemben, F-re osztályozná ma hajnali teljesítményét, és amikor a formájáról kérdezték, akkor csak annyit mondott, hogy "lósz*r".

Elmondása szerint nagyon sok mindent nem sikerült megcsinálnia, amit előre eltervezett, főleg az eladott labdákkal vallott kudarcot, pedig a személyes elvárása az volt maga felé, hogy vigyázzon a játékszerre. Nagyon nem volt boldog emiatt. Nincs meg a játékának a ritmusa, nem érezte a passzsávokat és az ütemet, amikor valakinek passzolni lehetett volna, sőt, azt sem, hogy pontosan hova lehetett és kellett volna eljuttatni a labdát. Azt is hozzátette viszont, hogy ezt egy kezdésnek fogja fel, és az már jó dolog, hogy egyáltalán el tudott kezdeni játszani, mert azt is elmondta, hogy voltak kétségei, hogy ez még megtörténik bármikor is.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Los Angeles Clippers első számú jelöltje Stephen Jackson. A csapat komoly sérüléshullámmal küzd wingposztokon (Barnes, Redick, Bullock) és amíg ők nincsenek, addig Captain JAX-ben látják a megoldást Doc Riversék. Jackson utoljára áprilisban játszott a ligában, aztán kitette keretéből a San Antonio Spurs, azóta pedig Texasban edz egyedül, és várja az érdeklődőket. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint nem tudni, hogy ez mennyiben befolyásol egy esetleges későbbi Lamar Odom-igazolást, de a hírek szerint a Clippersnek a héten szüksége lesz valakire 2-3-as posztra.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Memphis Grizzlies vezetői nem ülnek tétlenül a csapat eddigi idei gyenge teljesítményét látva, és próbajátékra hívták Darius Morrist, Seth Curry-t és Reggie Williamst.

Bár tegnap a New York Knicks 41 pontos vereséget szenvedett a Madison Square Gardenben a Boston Celticstől, több játékosuk is úgy gondolja, hogy nem kell túlmisztifikálni ezt a találkozót. Raymond Felton szerint ez egyáltalán nem jelent visszalépést, küzdöttek is szerintem a meccsen, de a Celtics mindent bedobott. Iman Shumpert azt is hozzátette, hogy szerinte teljesen másképp alakult volna az összecsapás összképe, ha az elején értékesítenek pár olyan dobást, amit egyébként szoktak. Carmelo Anthony kicsit kritikusabb volt, szerinte megalázó volt ez a mérkőzés.

A Detroit Pistons idén kiválóan teljesítő hatodik embere, Rodney Stuckey bal térdének sérülése miatt hagyta ki a ma hajnali, Miami Heat elleni összecsapást. Státusza day-to-day, szóval valószínűleg nem komoly a probléma, és ezt mondta Maurice Cheeks vezetőedző is.

Ha már a bajnok: centerük, Chris Andersen tegnap azt nyilatkozta a Bleacher Reportnak, hogy még 3-4 szezont szeretne az NBA-ben játszani, mielőtt visszavonulna, és úgy érzi, elég frissek ehhez a lábai. Andersen azt is hozzátette, hogy ehhez valószínűleg annak is köze van, hogy 2006 és 2008 között el volt tiltva, ez pedig segített kicsit megnyújtani karrierjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus