Hírmorzsák 2013-12-09 (22:00)

Jordan Crawford és Aldridge a hét játékosai keleten és nyugaton. Pondexter fáradásos törtést szenvedett, valószínűleg a teljes szezonra kiesett. A Grizzlies vezetősége már megbánta, hogy Joergerre bízta a csapatot? A Thunder cserélné Lambet, Durantnek pedig elege van abból, hogy állandóan Paul George-ról hall. Pachulia egy hete eltörte a jobb lábát, december végéig harcképtelen. Tyson Chandler már edzett, de még kontakt nélkül. Carter-Williams továbbra sem tud játékra jelentkezni. Stephen Jackson közel a Clipperses szerződéshez. A Bucks és a Celtics is mennek Asikért. A Gay-cserét követően a Raptors Lowry-tól, a Kings pedig Thompsontól próbál szabadulni.

Jordan Crawford és LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Crawford vezetésével a Boston Celtics 3-0-ás héten van túl úgy, hogy a játékos 23.3 pontot átlagolt a három találkozón 61%-os pontossággal, emellett 6.7 gólpasszt és 3.0 pattanót is a közösbe tett mérkőzésenként. A Portland TrailBlazers 3-1-es hetet tudhat maga mögött, miközben erőcsatárul 26.3 pontot, 12.8 pattanót, 4.5 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést tudott felmutatni összecsapásonként.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Memphis Grizzliest újabb csapás érte - nyáron hosszabbított kiscsatáruk, Quincy Pondexter fáradásos törést szenvedett bal lábában, és valószínűleg a teljes hátralévő szezont ki kell hagynia.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) szerint a Grizzlies vezetősége már elkezdett azon gondolkodni, hogy vajon tényleg jó döntést hoztak-e akkor, amikor David Joergert nevezték ki nyáron vezetőedzőnek, de Spears azt is hozzátette, hogy állítólag a tréner pozíciója még biztonságban van. Sean Deveney (The Sporting News) nyilvánosságra hozott pár részletet a csapattal kapcsolatban - tavaly a rájátszás közben küldték el Barry Heckert. A csapat segédedzője összetűzésbe keveredett Joergerrel és Lionel Hollins, akkori vezetőedzővel is - Hecker azt állította, hogy Joerger már két éve Hollins posztjára pályázott.

Még egy hosszabb távú sérült van: a Milwaukee Bucks bejelentette, hogy a december végén vizsgálják majd újra Zaza Pachuliát, aki még december 4-én törte jobb lábát. A kosarasnak négy hetes gyóyulási időt jósoltak az orvosok, addig járógipszben lesz.

A sérülések mellett egy jó hír is: a New York Knicks twitteren jelezte, hogy centerük, Tyson Chandler már a teljes edzésen részt tudott venni, kivéve azokat a gyakorlatokat, amelyben ütközések, kontaktok vannak.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Stephen Jackson nagyon közel áll ahhoz, hogy aláírás kerüljön Los Angeles Clippersszel kötött szerződésére. A játékos twitteren azt írta: "a várakozásnak vége".

Sam Amicónak (FOX Sports Ohio) egy meg nem nevezett vezetőségi tag azt mondta, hogy a Boston Celtics és a Milwaukee Bucks sem zárható ki azon csapatok közül, akik Ömer Asikért mennek, ezt pedig több korábbi forrás is megerősítette már.

Szintén Amicóhoz tartozik, hogy információi szerint az Oklahoma City Thunder szívesen cserélné Jeremy Lambet egy tapasztaltabb, kiegyensúlyozott játékosra, aki jobban tudja őket segíteni a kispadról.

És ha már a Thunder, akkor itt érdemes megemlíteni, hogy Kevin Durantnek már nagyon elege van Paul George-ból. Csapattársa, Kendrick Perkins jelentette be az újságíróknak egy kérdésnél, ami a Pacers kiscsatárára vonatkozott, hogy erre nem válaszolhat, mert azt beszélték meg az öltözőben, hogy Durant kérésére George-dzsal kapcsolatban nem válaszolnak semmire, mert csapattársuk unja már az Indiana játékosával kapcsolatos dolgokat hallgatni folyamatosan.

A Philadelphia Sixers újonca, Michael Carter-Williams továbbra sem játékképes, úgyhogy a holnap hajnali találkozót is biztosan kihagyja. A kosaras múlt héten került kórházba bőrfertőzése miatt.

A nap híre természetesen Rudy Gay Sacramentóba cserélése volt. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy egyik csapatnak sem ez volt az utolsó cseréje idén. A Kings állítólag Jason Thompsont is próbálja mozdítani - a nemrég szerzett Derrick Williamst képzelik el a kezdő erőcsatár szerepkörébe, Gay mellé a kezdőbe. A Raptors eközben a kezdőcsapat egy másik tagjától, Kyle Lowry-tól próbál megszabadulni Gay "eladását" követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus