Hírmorzsák 2013-12-10 (10:00)

Kobe szerint nem lesz gond a csapaton belüli kémiával, az előszezonhoz hasonlította a következő pár hetét. Tyreke Evans bal bokaficam (1-2 hét), Al Harrington pedig térdműtét (4 hét) miatt játékképtelen. Beal állapota javul, elkezdhet többet edzeni. Stephen Jackson aláírt a Clippershez. A Toronto kirakta keretéből Augustint, így hivatalosan is végbement a Gay-csere - reakciók szakíróktól, GM-ektől. Casey kanadai pályafutásának is hamarosan vége lehet. Jerry Sloant mezvisszavonultatási ceremóniával tiszteli meg a Jazz január végén. Lehet, hogy hamarosan eltörlik a divíziókat? D-Liga hírek (Sims, Felix, Roberson).

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy szerinte visszatérésével egyáltalán nem bomlik meg az a kémia, ami kialakulni látszott a szezon eddigi szakaszában. Bryant azt is hozzátette, hogy a következő pár hét olyan lesz számára, mintha előszezon lenne. Elmondása szerint soha nem volt jó ebben a periódusban, de ilyenkor az a fontos, hogy megerősítse a lábát, megtalálja a játék ritmusát. Azt is tudja, hogy most nyilvánvalóan nagyobb a nyomás rajta, a közönség is kicsit jobban aggódik amiatt, hogy minél előbb formába lendüljön.

Sérülések nélkül ma sem úsztuk meg. A New Orleans Pelicans tovább fogyatkozik, miután 1-2 hétre elvesztették Tyreke Evanst bal bokaficam miatt. A sérülés még december 7-én hajnalban, az Oklahoma City Thunder elleni meccsen történt.

A Washington Wizards sem örülhet, hiszen cserejátékosuk, Al Harrington térdét tegnap kitisztították, így a következő 4 hétben játékképtelen lesz. A kosarast többször is meg kellett műteni az utóbbi időben, így nem meglepő, hogy egy ilyen "utólagos beavatkozásra" is szükség volt.

Van jó hír is a fővárosiakért szorítók számára: Bradley Beal MRI vizsgálata javulást mutatott jobb térdének állapotában. Ez alapján szépen gyógyul a dobóhátvéd fáradásos törése, így elkezdhet egyre többet edzeni. Beal idén 13 meccsen 20.6 pontot, 4.2 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt, igaz, 40.2 percet játszott találkozónként.

A tegnap már beharangozott Stephen Jackson - Los Angeles Clippers házasság megköttetett, a 35 éves veterán swingman nem garantált szerződést kapott Doc Riverséktől.

Szintén hivatalos lett a Rudy Gay-csere, miután mindenki átesett az orvosi vizsgálatokon, a Toronto Raptors pedig kirakta keretéből DJ Augustint - ezzel felszabadult egy hely a keretükben, amire szükségük volt, mivel a cserében négy játékos érkezett és csak három távozott. A Yahoo Sports forrásai szerint egyébként egyre elégedetlenebb volt egymással Gay és a Raptors. A kanadaiak biztosak voltak benne, hogy a játékos lehívja majd jövő évi, 19.3 milliós opcióját, de ez a Kingst állítólag nem érdekli, nem is kérdezték erről sem a Raptorst, sem Gay-t.

Több reakció is érkezett természetesen a cserére. Zach Lowe (Grantland) cikkében azt írta, hogy ismer olyan GM-et, aki 5 millió dollárt sem adna Gay-nek évente. Michael Grange-nek (SportsNet) az egyik ligaforrás elmondta, megdöbbentette, hogy a Kings bevállalta ezt a kockázatot, egy, a ligában dolgozó vezető pedig azt kérdezte, hogy a Sacramento vajon nem nézett Toronto-meccseket?! Lowe azt is megírta, hogy forrásai szerint Dwayne Casey vezetőedző hamarosan lapátra kerülhet, ha a csapat hasonlóan folytatja, leginkább a játék összképét tekintve.

A Utah Jazz bejelentette, hogy 2014. január 31-én, a Golden State Warriors elleni találkozó félidejében rendezett külön ünnepségen visszavonultatnak egy mezt Jerry Sloan tiszteletére. A trénerként 2009-ben a Hírességek Csarnokába választott legenda 23 évig (1988-2011) volt a Jazz vezetőedzője, a harmadik legtöbb győzelmet érte el (1221), a hatodik legjobb mutatója van azok között, akik legalább 500 sikert számlálnak (60.3%), hétszer nyert divíziót a Utah-val és kétszer ott volt a nagydöntőben is (1997, 1998).

Nagyot változhat az NBA rendszere, miután Adam Silver elmondta, hogy a liga versenyeztetésért felelős bizottsága meg fogja vizsgálni a közeljövőben, hogy szükségesek-e továbbra is a divíziók. David Stern, a jövő februárban leköszönő komisszár hozzátette, hogy a csoportok kevésbé érdeklik, az már inkább, hogy jó csapatok maradnak le a rájátszásról gyengébbek kárára.

A Cleveland Cavaliers visszahívta a D-Ligából, a Canton Charge-tól Carrick Felix-et és Henry Simst - mindketten két meccset játszottak a Charge-nál. Az Oklahoma City Thunder a Tulsa 66erstől rendelte vissza Andre Robersont, aki lent három találkozón 17.3 pontot, 11.7 pattanót és 3.3 labdaszerzést átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus