Hírmorzsák 2013-12-11 (22:00)

Rivers szerint 2-3 bajnoki címmel többet nyerhettek volna a Bostonnal, ha Garnett egészséges marad. Kidd "finoman" elküldte Franket melegebb éghajlatra. Rondo tagadja, hogy Anthony megpróbálta volna New Yorkba csábítani. LeBron szerint nincsenek rivalizálások a mai NBA-ben. Granger szombat hajnalban, Lin péntek hajnalban térhet vissza. Asik ügynököt váltott. Irving és Waiters között egyre jobb a viszont. Karaszev a D-Ligában. Pletykák (Armstrong-Warriors, Augustin-Bulls, CDR-Bobcats)

A Los Angeles Clippers ma a Boston Celticsszel játszik majd Bostonban. Doc Rivers, a Clippers jelenlegi vezetőedzője kicsit nosztalgiázott - állítása szerint ha Kevin Garnett nem sérült le 2009-ben, akkor két-három bajnoki címmel is többet tudtak volna nyerni a Celticsszel.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy Rajon Rondo tagadta középiskolai edzője azon állítását, miszerint Carmelo Anthony már megpróbálta volna meggyőzni, hogy 2015-ben igazoljon a New York Knickshez. Rondo szerint az emberek és a média sok mindent kitalálnak, ami aztán szárnyra kap és elterjed. Az irányító szerint az igazság az, hogy nem beszéltek Carmelóval, így természetesen a Knicks játékosa meg sem próbálta meggyőzni őt erről.

Ma hajnalban az Indiana Pacers legyőzte a Miami Heatet, LeBron Jamest pedig arról kérdezték, hogy van-e igazi rivalizálás köztük és a Pacers között. A liga legjobb játékosa szerint nincs, de az egész NBA-ből hiányzik ez már. A Celtics és a Lakers voltak riválisok LeBron megítélése szerint, hiszen 5-ből 4-szer ők csaptak össze egykoron a döntőkben, de a Pistons és a Bulls is nagyon sokat találkoztak egymással anno a 80-as évek végén, 90-es évek elején. James szerint kétszer találkoztak az Indianával a rájátszásban egymás után, és már mindenki szerint rivalizálás van köztük, de ez nem az.

Ha már szóba került a Pacers, akkor itt érdemes megemlíteni, hogy kiscsatáruk, Danny Granger valószínűleg szombat hajnalban tér vissza a parkettre, a Charlotte Bobcats elleni összecsapáson. Granger az Indianapolis Starnak azt is elmondta, hogy perclimiten lesz, de nem azért, mert egészségileg lenne valami baja, hanem azért, mert formába kell lendülnie, ezt az edzéseken nem tudja megtenni.

A Houston Rockets irányítója, Jeremy Lin egy nappal korábban, péntek hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen várható vissza jobb térdsérüléséből. A játékos saját elmondása szerint jól érzi magát, és nem lesz behatárolva, mennyit játszhat. Még a kondiját kell rendbe rakni, és nem is ugrik akkorát a jobb lábáról elrugaszkodva, mint korábban, de úgy gondolja, ez nem akkora probléma, tekintve hogy eddig sem ugrott olyan nagyon magasra.

A Rocketshez tartozik, hogy Ömer Asik nem nyugszik - most úgy tűnik, hogy nem sokára ügynököt vált, Andy Miller helyett Arn Tellem fogja képviselni érdekeit.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Dion Waiters és Kyrie Irving között kezd egyre jobb lenni a kapcsolat. A dobóhátvédről olyan hírek jöttek nemrég, hogy el akarják cserélni, de állítólag Dan Gilbert kedveli a játékát és azt szeretné, ha a csapatnál maradna. Waiters és Irving között akkor lett hűvösebb a viszony, amikor novemberben, egy csapatmegbeszélés alkalmával a dobóhátvéd azzal vádolta az irányítót és Tristan Thompsont, hogy csak egymás között játszanak.

A Cavaliersnél kell megemlíteni, hogy Szergej Karaszevet leküldték a D-Ligába, a Canton Charge együtteséhez.

David Aldridge (nba.com) egy forrására hivatkozva hozott nyilvánosságra részleteket a megromlott viszonyról Lawrence Frank és Jason Kidd között. Állítólag Frank szája soha nem állt be, és Kidd nem tudta érvényesíteni akaratát. Egyszer kifakadt segédedzőjére: "Ülj le, b*zdmeg. Én vagyok az edzője ennek a kib*szott csapatnak. Ha a kispadon vagy, meg se mozdulj." - szólt Kidd mondókája Frank felé.

Igazolások

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriors Hilton Armstronggal köt majd szerződést. A center jelenleg a Golden State D-Ligás csapatánál, a Santa Cruz Warriorsnél játszik. Armstrong idén az Indiana Pacers nyári ligás keretében volt, de utoljára a 2011-es alapszakaszban, az Atlanta Hawksnál lépett pályára az NBA-ben.

Szintén Wojnarowskitól származik az információ, hogy a Chicago Bulls a legesélyesebb a nemrég a Toronto Raptorstól kitett DJ Augustin leigazolására. Derrick Rose és Mike James sérült, Marquis Teague pedig gyenge produkciót nyújt irányító poszton.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Charlotte Bobcats Chris Douglas-Robertsre fog lecsapni nem sokára. A swingman a D-Ligában, a Texas Legendsnél pattogtatott eddig idén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus