Hírmorzsák 2013-12-12 (21:30)

A Raptors és a Knicks egy Lowry-cseréről tárgyalnak egymással (részletes info a lehetőségekről, pletykákról). Felton 2-3 hétre kiesett combhajlítója miatt, Shumpert térde is megsérült. Steve Blake könyökében elszakadt egy szalag, 6 hétig nem játszhat. A Memphis cserélné Z-Bo-t, Ryan Anderson a kiszemelt célpont. Eric Gordont még ebben a szezonban cserélni akarja a Pelicans. Austin Rivers elégedetlen a játékidejével. Avery Bradley 4 év, 24 milliót utasított vissza ősszel, évi 8 milliót akar. Kijöttek az első eredmények az All-Star szavazásról (Kobe a harmadik James és Durant mögött, Lin előzi Hardent). Majdnem 105.000 dollárért elkelt Jordan flu-game-n viselt cipője. Iguodalát sokkolta a Howard-csere. A Cavs visszahívta a D-Ligából Karaszevet, Simset és Felix-et is.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Toronto Raptors és a New York Knicks újabb cserére készülnek. A New York-iak új irányító után néznének, miután Raymond Felton egyébként sem nyújt túl jó teljesítményt idén, de a hírek szerint most 2-3 hétre kiesett, miután újra meghúzta a combhajlítóját. Annyi biztos, hogy a kiszemelt Kyle Lowry, azt viszont nem tudni pontosan, kik érkeznének érte cserébe. A Knicks lehetőségei igen limitáltak, miután Iman Shumpert és Tim Hardaway Jr. mellett nincs fiataljuk, és a 2018-as az első első körös draftjoguk, amit cserélhetnek.

Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint egyébként Shumpert neve fel is merült már a tárgyalásoknál, de Howard Beck (Bleacher Report) úgy tudja, hogy elég kicsi az esélye annak, hogy ő a cserébe bekerül, mert a Raptors nem tartja túl sokra. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Knicks már Andre Miller iránt is érdeklődött az előző hetekben, de figyelmüket most Lowry-ra irányították. Frank Isola (New York Daily News) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors és a Brooklyn Nets is érdeklődik a Raptors játékmestere iránt, aki amellett, hogy viszonylag jó játékot képes az asztalra pakolni, lejáró szerződésű is, úgyhogy értékes portéka a cserepiacon.

Szorosan kapcsolódik a témához, hogy Iman Shumpert térdsérülést szenvedett ma hajnalban, miután a Chicago Bulls elleni találkozón ütközött Mike Dunleavy-vel. A dobóhátvéd azonnal a bal térdéhez kapott - ezt a térdét műtötték másfél éve, amikor elszakadt az ACL-je. Az első hírek szerint csontzúzódása van, de azt nem tudni, hogy mennyi ideig lesz harcképtelen, egyáltalán kell-e mérkőzést kihagynia.

Van másik sérült is: a Los Angeles Lakers irányítója, Steve Blake a jobb könyökében szakított el egy ínszalagot, emiatt legalább 6 hetes kihagyásra kényszerül. A jelenleg Steve Nash nélkül játszó együttes így gyakorlatilag igazi egyes nélkül maradt.

Maradva a cserepletykáknál: Jared Zwerling (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies árulja Zach Randolph-ot, az első számú kiszemeltjük pedig Ryan Anderson. A fizetések miatt még kell játékos az esetleges cserébe, ez pedig Austin Rivers lehetne, aki a hírek szerint nagyon elégedetlen a kevés játékidejével. A Memphis állítólag szeretné, ha Ed Davis továbbfejlődne, emiatt (is) akarják mozdítani Randolph-ot.

Szintén Zwerlinghez és a Pelicanshez tartozik, hogy forrásai szerint Eric Gordont el szeretné cserélni az együttes, és még ebben a szezonban el is fogják.

Még mindig Zwerling: a Boston Celtics 4 éves, 24 millió dolláros szerződést ajánlott ősszel Avery Bradley-nek, de a dobóhátvéd nem fogadta el az ajánlatot, mert olyan kontraktust akar, amely legalább évi 8 millió dollárt biztosít számára. A Bostonnál egyébként nem túl nagy meglepetésre Courtney Lee, Gerald Wallace és Kris Humphries van eladósorban, de valószínűleg nincs túl nagy érdeklődés irántuk egyelőre.

Kijöttek az első eredmények az All-Star szavazásról. Kevin Durant és LeBron James állnak a legjobban, ők ketten jutottak eddig 600.000 voks fölé, Kobe Bryant a harmadik 501.000-rel. Az állás:

Keleti frontcourt: 1. LeBron James (Mia) 609,336, 2. Paul George (Ind) 489,335, 3. Carmelo Anthony (NYK) 424,211, 4. Roy Hibbert (Ind) 208,369, 5. Chris Bosh (Mia) 156,364.

Keleti backcourt: 1. Dwyane Wade (Mia) 396,279 2. Kyrie Irving (Cle) 365,712 3. Derrick Rose (Chi) 272,410 4. John Wall (Was) 124,851 5. Ray Allen (Mia) 99,464.

Nyugati frontcourt: 1. Kevin Durant (OKC) 607,407 2. Dwight Howard (Hou) 295,120 3. Blake Griffin (LAC) 292,925 4. Kevin Love (Min) 275,506 5. Tim Duncan (SA) 217,271.

Nyugati backcourt: 1. Kobe Bryant (LAL) 501,215 2. Chris Paul (LAC) 393,313 3. Stephen Curry (GSW) 327,449 4. Jeremy Lin (Hou) 240,404 5. James Harden (Hou) 198,667.

Újabb számok: Michael Jordan "flu-game"-en viselt cipője elkelt. Minden idők legjobb játékosa az 1997-es döntő ötödik meccsén hordta ezt a cipőt - ez volt az a találkozó, amikor lázasan is berámolt a Utah Jazznek 38 pontot. A Jazz egyik akkori lebdaszedője, Preston Truman kaparintotta meg az ereklyét, és most egy árverésen 104.765 dollárért sikerült értékesítenie.

A Golden State Warriors jelenleg sérült swingmanje, Andre Iguodala a Grantlandnek elmesélte, hogy teljesen ledöbbentette, amikor a Dwight Howard-féle cserébe ő is bekerült, és az sem érintette túl jól, hogy akkor derült ez ki, amikor a londoni olimpián játszott. A kosaras arról is mesélt, mennyire frusztrálta őt, hogy az elképesztően kritikus Philly-közönség előtt kellett játszania, illetve hogy a folyamatos keretváltozások, amik a Sixersnél voltak ottani pályafutása alatt, milyen rossz hatással voltak játékára.

A Cleveland Cavaliers visszahívta a D-Ligából Szergej Karaszevet, Henry Simset és Carrick Felix-et.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus