Hírmorzsák 2013-12-13 (21:00)

Pau Gasol szerint D'Antoni rendszere miatt gyenge, kevésbé agresszív idén is, gyakorlatilag oda sem figyel a tréner kritikáira, a Lakers pedig cserélné is Gasolt. Millsap a Rockets első számú kiszemeltje - korábban 2 első köröst és egy harmadikra csereopciót kértek az Asikért érdeklődő Bobcats-től. Dolan megvétózta a Knicks-Raptors cserét, nem akart még egyszer Ujirivel üzletelni. Újra összeültek a Knicksnél, de a Netsnek egyre jobb esélyei vannak Lowry megszerzésére. Kirilenkóról semmi hír nincs, hogyan halad felépülése, mikor játszhat újra. Gay önbizalma még nagyobb lett, hogy elcserélték a Kingshez, Iguodala-szerű játékos lehet belőle saját érzése szerint. Augustin hivatalosan is a Bullsé. Thomast visszahívta a Spurs a D-Ligából.

Még mielőtt a Los Angeles Lakers elutazott volna Oklahomába, az amerikai idő szerint ma esti meccsükre, Pau Gasol a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatot. A spanyol magasember továbbra is kitart amellett, hogy a Mike D'Antoni által használt támadási rendszer az, ami miatt gyengén teljesít. Gasol szerint nem kapja meg eleget a labdát a festékben, ott, ahol szereti, így nem tudja használni a képességeit, azt, amiben jó, emiatt pedig nem annyira agresszív, mint szokott lenni.

Gasol szerint az idei év nem túl ideális számára, bizonyos dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan ő szeretné, de tudja, hogy ez nem fog megváltozni egyhamar. A játékos szerint az is egyértelmű, mi az, ami nem stimmel, mindenki látja, hogy bizonyos játékosoknak milyen rendszer fekszik és milyen nem. Azt is hozzátette a spanyol, hogy nem foglalkozik Mike D'Antoni vezetőedző kritikáival a keménységére vonatkozóan. Gasol szerint a tréner néha túl sokat pörög, ezért nem nagyon figyel oda az ilyen megjegyzéseire.

A Sporting News információi szerint a Lakers már örömmel veszi a Gasol iránt érdeklődő csapatokat, nagyon könnyen elcserélhetik a spanyolt még a cserehatáridő lejárta előtt.

A liga ránk következő hetét nyugodtan nevezhetjük az Ömer Asik napoknak. A Houston Rockets török centerét december 19-éig akarja elcserélni Daryl Morey, és úgy tűnik, minden fronton beindultak a tárgyalások. A délelőtt már megszellőztetett Anderson Varejao-szál több forrás szerint a befutó lehet, bár Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a texasiak első számú kiszemeltje az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap. A játékos két éves, 19 millió dolláros szerződéssel rendelkezik, de állítólag a Hawks nem nagyon akarja mozdítani.

Közben Alan Hahn (MSG) által az is kitudódott, hogy a Rockets korábban két első köröst kért a csapatoktól Asikért cserébe, sőt, Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy a Charlotte Bobcats-től még azt is ki akarták csikarni, hogy emellett egy harmadik drafton joguk legyen kicserélni a saját pickjüket a Charlotte-éval.

Valószínűleg semmi nem lesz a New York Knicks - Toronto Raptors cseréből - Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint James Dolan tulajdonos megvétózta azt. Elvileg már megegyezés volt a két fél között, a Knicks vezetése kész lett volna odaadni Kyle Lowry-ért Metta World Peace-t, Raymond Feltont és egyet Iman Shumpert, Tim Hardaway Jr. és a 2018-as első körös draftjog közül, de a tulaj közbeszólt.

A hírek szerint Dolan nagyon nem szerette volna, ha Masai Ujiri még egyszer palira veszi, kifosztja őket, miután megtette ezt 2011-ben a Carmelo Anthony-féle cserélnél, és idén nyáron, Andrea Bargnani csapatváltásánál is. A forrás szerint két probléma van. Az egyik az, hogy Dolannek nem tetszik, hogy valaki kiszivárogtatja az információkat, a másik pedig az, hogy túl sokan szólhatnak bele egy-egy döntésbe a csapatnál.

Közben Adrian Wojnwarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Knicks vezetősége Dolannel kiegészülve újra összeült a Lowry-témában, ám a hírek szerint a Brooklyn Netsnek is egyre jobb esélyei vannak megszerezni az irányítót - tegnap Masai Ujiri a helyszínen megnézte a Fenerbahce Euroliga-meccsét, amelyen Bojan Bogdanovic, a vajkezű horvát kettes volt számára a legérdekesebb, ő lehet a Nets csomagjának legfontosabb ellenértéke a játékmesterért.

A másik New York-i csapatnál, a Brooklyn Netsnél továbbra sincs információ arról, hogy Andrej Kirilenko mikor térhet vissza. Jason Kidd vezetőedző azt nyilatkozta, hogy semmiféle új info nincs arról, mi van Kirilenkóval - ha 2013-ban pályára léphet, az nagyon jó dolog lenne, de az sem tragédia, ha ezt csak 2014-ben teszi meg. Az orosz csatár hátsérülés miatt 18 meccset hagyott ki idén, és ő is csak annyit tudott mondani, hogy reméli, minél hamarabb csatlakozhat társaihoz.

A Chicago Bulls hivatalosan is leigazolta DJ Augustint.

A Sacramento Kings új játékosa, Rudy Gay Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett. Elmondása szerint az önbizalma teljesen rendben van, sőt, még magabiztosabb lesz az ember, ha elcserélik, mert ez azt jelenti, hogy egy másik csapat meg akarta őt szerezni, azt akarta, hogy a jövőjének a része legyen. Annyi a dolga, hogy megtalálja a módját annak, hogyan lehet a lehető leghasznosabb.

Michael Malone vezetőedző hozzátette, hogy nem foglalkoztak Gay idei statisztikáival, mert DeMarcus Cousins személyében van egy olyan magasemberük, aki sokkal könnyebb helyzeteket teremt a társaknak a jelenlétével, úgyhogy reménykednek benne, hogy Gay visszatér Memphisben mutatott formájához. Gay egyébként Andre Iguodalát jelölte meg, mint lehetséges példát arra, milyen játékos is lehet belőle a Kingsnél.

A San Antonio Spurs visszahívta a D-Ligából, az Austin Torostól Malcolm Thomast.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus