Hírmorzsák 2013-12-14 (18:45)

Bryant 10 kilót próbál leadni, nem aggódik a Lakers jelenlegi teljesítménye miatt, és szerinte Gasolnak is fogynia kellene. A Bulls tegnap találkozott Mirotic-csal. Jermaine O'Neal két hónapot hagy "csak" ki. Varejaót nem adja a Cavs Asikért, de három csapatos cserébe szívesen beszállnak, a Bucks és a Pelicans kiesett. Állítólag a Philly ajánlata már az asztalon van Asikért, csütörtök estig mindenképpen döntés lesz. A Nets nem ad Lowry-ért se első körös draftjogot, se Bogdanovicot. JR Smith magára vállalta az irányítói feladatokat, kevés sikerrel. D'Antoni szerint keményebben kell játszaniuk, és kevesebbet aggódniuk. Augustint keresték mások is, nem tudott nemet mondani a Bullsnak. A Pelicans elküldte Childresst. Jenkinst visszahívta a D-Ligából a Hawks.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant 102 kiló volt, mikor visszatért Achilles-sérüléséből, és most azon dolgozik, hogy az utóbbi pár szezonban hozott versenysúlyára, 90-91 kiló környékére fogyjon vissza. Bryant az ESPN-nek elárulta, hogy szerinte csapattársának, Pau Gasolnak is fogynia kellene. Kobe elmondása szerint megosztotta ezt már a spanyollal is, elmesélte neki, mennyi mindenben segített számára, hogy súlyt vesztett. Azt tanácsolta Gasolnak, hogy próbálja ki ő maga is, nézze meg, segít-e neki.

Mike D'Antoni vezetőedző ehhez annyit tett hozzá, hogy ez Gasolon, illetve az erőnléti edzőkön múlik, ő ebbe nem szól bele. A tréner szerint az, hogy a magasember idén nyáron nem csinált szinte semmit, meglátszik mostani játékán, de minél több meccsen van túl, annál inkább fog ez a kihagyás miatti teljesítmény visszaesés eltűnni. D'Antoni szerint az a fontos, hogy mindenkinek keményebben kell játszania, és kevesebbet aggódnia a dolgok miatt. Gasol egyébként ugyanúgy 11-12 kiló pluszban van tavalyi súlyához képest, mint Bryant.

Bryant az Oklahoma City Thunder elleni vereséget követően az ESPN-nek elmondta, hogy őszintén szólva egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy 0-3-mal állnak visszatérése óta, néztek már ki sokkal rosszabbul is összességében, például a tavalyi év nagy részében. Szerinte a szívük a helyén van, látott nagyon pozitív dolgokat is a csapatjátékban, csak meg kell tanulniuk hosszabb periódusokban is jól teljesíteni, és akkor rendben lesznek.

Egy jó hír: a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers és Jermaine O'Neal is azt nyilatkozták, hogy nagyjából 2 hónapot kell kihagynia a magasembernek csuklóműtétjét követően, de még idén visszatér a pályára.

Az Ömer Asik-pletykákhoz tartozik, hogy az Akron Beacon Journal forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnek nem kell a török center Anderson Varejaóért. Andrew Bynum egyre jobb formába lendül, Asiknak jövőre 15 millió dollárt kellene fizetniük, a brazil pedig sokkal jobban kell most nekik, mivel mindkét magasember poszton bevethető. A hírek szerint amennyiben harmadik csapat kell Asik elcseréléséhez, ott viszont szívesen beszállna a Cavs is. Az is biztos, hogy a New Orleans Pelicans és a Milwaukee Bucks kiestek a lehetséges célpontok közül.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint egyébként az Asik-történet a végső fázisába ért. A rivális csapatok vezetői úgy tudják, hogy már egy megegyezés van is a Rocketsnél, és a legtöbben a Philadelphia Sixersre tippelnek - ők többek között Thaddeus Youngot adnák a centerért. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) úgy tudja, hogy csütörtökig tart az "árverés" Asikra, utána döntenek Daryl Morey-ék - ez egyébként a december 19-ei dátum, amit már olyan sokszor hallhattunk a törökkel kapcsolatban.

Howard Beck (Bleacher Report) forrásai szerint a Brooklyn Nets szeretné megszerezni Kyle Lowry-t, de nem hajlandóak érte sem későbbi első körös draftjogot, sem Bojan Bogdanovicot feladni. A Nets a nyár folyamán több első körös picket is elvesztett már a Boston Celticsszel kötött cserében, a vajkezű horvát kettes pedig a 2011-es draft 31. választottja volt.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith mindössze két ponttal és egy mezőnykísérlettel zárta a ma hajnali, Boston Celtics elleni találkozót. A találkozó után Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta a kosaras, hogy direkt úgy indult neki a találkozónak, hogy a többieket minél jobb teljesítményhez akarja segíteni, mert jelenleg nagyobb szükségük van helyzeteket mások számára kidolgozó játékosokra, mint pontszerzőkre. Feláldozta a dobásait azért, hogy a többieket hozza lendületbe. Azt nem tudja, hogy ez-e a legjobb megoldás, de meg kellett próbálnia ezt is.

A Chicago Bulls új irányítója, DJ Augustin a RealGM-nek adott nyilatkozatában elmondta, keresték más csapatok is, de a Bullsnak nem tudott nemet mondani - az ügynöke és ő is úgy érezték, ez egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagynia. Augustin 12 perc alatt 0 ponttal, 1 gólpasszal és 1 labdalopással mutatkozott be. Elmondása szerint a Bulls nagyszerű együttes, nagyszerű történelemmel, ennek pedig nem tudott ellenállni. Ellenfélként mindig utált a Chicago ellen játszani, mert ahogy ma hajnalban is, úgy mindig is nagy küzdők voltak, a végsőkig harcoltak, és szerinte mindig az ilyen stílusú csapatok győznek.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy a Hoopshype forrásai szerint a csapat vezetői tegnap Madridban találkoztak Nikola Mirotic-csal. A montenegrói születésű, spanyol állampolgár csatárt a 2011-es draft 23. helyén választotta ki a Chicago, és a hírek szerint ma is lesz egy meetingje az együttes elöljáróival. A Bulls próbálja felmérni, mi Mirotic szándéka, mikor és mennyi pénzért tenné át székhelyét Amerikába, úgyhogy ezek a találkozók komoly befolyással lehetnek a gárda jövőbeli terveire, például arra is, hogy Carlos Boozerre használnak-e amnesztiát a nyáron.

A New Orleans Pelicans kitette a keretéből Josh Childresst. A swingman 4 meccsen lépett idén pályára, ezeken összesen 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát jegyzett 24 perc játék alatt.

Az Atlanta Hawks visszahívta a D-Ligából John Jenkinst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus