Hírmorzsák 2013-12-15 (14:00)

A Lakers gondolkodik egy Pau Gasol és Tyson Chandler köré épülő cserén, a Knicks csak úgy megy bele, ha távozik JR Smith is. Gasol és D'Antoni között újra elindult az üzengetés. A Knicks Lowry-ért nem szeretné adni Shumpertet, Amare szerződésétől szabadulnának meg vele. Összetűzésbe keveredett Woodson és JR Smith. Carmelo próbál pozitívan gondolkodni, nem érti, miért nem tudnak jól együttműködni. Napi stat: Chris Paul hatékonysága. A Suns beváltaná pár első körös draftjogát egy sztárért. Delfino jobb lábát megműtötték. A Jazz a D-Ligába küldte Gobert-t és Clarkot.

Beindultak a találgatások Pau Gasol körül is - Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers már érdeklődött a New York Knicksnél Iman Shumpert cserélhetősége miatt, és szívesen vennék át Tyson Chandlert is. Állítólag az eredeti szándékban a center még nem szerepelt, de már azon gondolkodnak, hogy felajánlják a spanyol magasembert Chandlerért. A hírek szerint a New York Knicks el is gondolkodik a középjátékos elcserélésén, amennyiben a csere része JR Smith is.

Mike D'Antoni múltkori, "keményebben kell játszanunk és kevesebbet gondolkodnunk, aggódnunk" szavai egyébként leginkább Gasolnak szóltak. A Los Angeles Lakers vezetőedzője szerint az egy dolog, hogy ha valaki nem úgy akarja csinálni a dolgokat, ahogy kérik tőle, de ezt vagy elfogadja, vagy nem. Ez viszont nem indok arra, hogy valaki ne játsszon teljes erőbedobással. D'Antoni szerint az klasszikus kifogás, hogy valaki nem tudja, mit is kellene csinálnia, de ilyet sosem hallott akkor, amikor például a fizetést kellett valakinek felvennie.

Frank Isola (New York Daily News) jelentette, hogy a New York nem nagyon szeretné Iman Shumpertet odaadni Kyle Lowry-ért cserébe, mert az a tervük, hogy megtartják egy későbbi cseréhez. Van arra is elképzelés, mire szeretnék használni Shumpertet - Amare Stoudemire vaskos, jövőre is ketyegő szerződésétől szabadulnának meg legszívesebben vele.

A Knicksnél egyébként áll a bál. Mike Woodson vezetőedző Isola forrásai szerint nagyon ki volt akadva JR Smith-re a Chicago Bulls elleni dobáskiválasztása miatt, ráadásul a játékos be is szólt valamit a trénernek a kispadon, amire Woodson állítólag úgy felelt, hogy "azok után, amit érted tettem, te így nem beszélhetsz velem". A vezetőedző a következő meccsre felkészülésképpen a videózásnál azokat az eseteket emelte ki, amikor Smith-nek passzolnia kellett volna dobás helyett, erre volt a válasz a múltkori egy mezőnykísérlet a dobóhátvédtől.

A csapat legnagyobb sztárja, Carmelo Anthony Jeff Zillgitt-nek (USA Today) elmondta, hogy próbál pozitív maradni, mindig csak a következő meccsre koncentrálni, de soha nem volt még ilyen rossz sorozatban része. Az okozza neki a legnagyobb meglepetést, hogy mennyire nem tudnak együttdolgozni, nem illenek össze a pályán. Teljesen ritmustalanul játszanak, és ez meglepő számára. Azt is hozzátette, hogy tapasztalt társaságról van szó, tudniuk kellene, hogyan kell meccseket nyerni a végjátékban. Amint erre megtalálják a megoldást, rendben lesznek.

A Boston Celtics ennél jóval jobb hangulatban lehet, miután tegnap az orvosok teljes zöld utat adtak Rajon Rondónak, az ACL szakadásából felépülő irányító most már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Ettől függetlenül Brad Stevens vezetőedző úgy gondolja, hogy ebben a hónapban még biztos nem fog pályára lépni a játékmester.

A Phoenix Suns nagyon komoly szereplője lehet a következő két hónapnak, miután Ryan McDonough GM bejelentette, hogy több 2014-es, első körös draftjogukat is áruba bocsájtanák, ha cserébe bizonyított sztárt kapnak - négy ilyen pickjük is lehet. McDonough szerint fontos azt megérteni mindenkinek, hogy ha meg is marad mind a négy draftjog, akkor sem biztos, hogy négy játékost fognak draftolni, és szerinte bárkinél jobb csomagot tudnak összerakni, amennyiben egy sztár csapata úgy dönt, hogy el akarja játékosát cserélni.

Carlos Delfino jobb lábát Buenos Airesben megműtötték - az argentin swingmannek feküdnie kell jó ideig, a lábára pedig 8 hétig nem helyezhet súlyt.

Napi stat: az utóbbi 40 évet tekintve Chris Paul lett a második játékos, aki 38 pont, 12 gólpasszig jutott egy meccsen, legalább 76.8%-os dobásmutatóval (11/14). A másik ilyen játékos Clyde Drexler volt 1990-ben.

A Utah Jazz Ian Clarkot és Rudy Gobert-t a D-Ligába, a Bakersfield Jam együtteséhez küldte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus