Hírmorzsák 2013-12-15 (21:45)

Lint is cserélné a Rockets egy újabb maximum szerződés reményében? Rose nem akarja, hogy a Bulls újjáépítésbe kezdjen. A Heat Jordan Crawfordot próbálja megszerezni? Casey Gay-t dicsérte, szerinte jó játékos, csak egyszerűen nem illett a Raptorsba. Randolph-ot bántják a cserepletykák. Cuban nem elégedett Dalembert játékával. A Pacers megpróbálja megtartani Stephensont, Bird szerint náluk van a legjobb helye. 19 éve szigorították a legjobb triplaszázalékra vonatkozó díj elnyerésének feltételeit.

Nem csak Ömer Asik távozik a Houston Rocketstől? Alan Hahnnak (ESPN Radio) több GM is azt állította, a ligában úgy gondolják, hogy Jeremy Lint is megpróbálják elcserélni a texasiak, amennyiben találnak rá érdeklődőt, márpedig erre idei teljesítménye alapján van esély szerződése ellenére is - neki ugyanúgy 15 millió dollárt kell fizetni jövőre, mint Asiknak. Az ok egyszerű: ha a török centert sikerülne első körös draftjogokra, Lint pedig lejáró szerződésre váltani, akkor 2014 nyarán egy maximum közeli szerződést tudnának bekínálni akármelyik szabadügynöknek.

A New York Daily News is GM-ekkel beszélt, akik úgy gondolják, hogy a Miami Heat leginkább Jordan Crawfordot próbálja majd megszerezni a cserehatáridő lejárta előtt. A minimum szerződéssel rendelkező hátvéd élete szezonját futja, messze felülmúlva a várakozásokat, és kontraktusát is beleszámítva elég komoly csereértéke lehet, úgyhogy a floridaiaknak nem lesz egyszerű megszerezniük. Vagy draftjogot, méghozzá valószínűleg első köröst kell beáldozniuk vagy át kell venniük egy rosszabb szerződést Crawforddal együtt.

Még mindig Mitch Lawrence (New York Daily News) jelentette, hogy Derrick Rose több bizalmasának is elárulta, attól tart, hogy a Chicago Bulls elengedi majd több fontosabb játékosát, újjáépítésbe kezd, egy ilyen folyamatnak pedig nem szeretne a részese lenni. Egyértelmű tehát, Rose azt szeretné, hogy Luol Denget megtartsa az együttes a nyár folyamán is.

A Toronto Raptors sokkal jobban és inkább csapatként játszik, mióta elcserélték Rudy Gay-t, de Dwayne Casey vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ennek nincs köze a kiscsatár távozásához. Casey szerint ehhez nincs köze személyesen Gay-hez, csak jobban passzolnak a különböző darabkák. A tréner dicsérte a játékost, szerinte tehetséges kosaras, aki a nehéz pillanatokban is nagyon jól teljesít, de az más kérdés, hogyan illett a csapatba. Úgy gondolja, ha valamelyik gárdának csatárra van szüksége, akkor Gay az emberük.

A Memphis Grizzlies erőcsatára, Zach Randolph az nba.com-nak nyilatkozott a körülötte felmerült cserepletykákkal kapcsolatban - amit egyébként mind a Memphis, mind a pletykált partner, a Pelicans cáfolt azóta. Z-Bo elmondása szerint soha nem csinált abból titkot, hogy szeret a Grizzliesnél játszani, és szíve szerint onnan vonulna vissza. Megérti a pénzügyi helyzetet és azt is, hogy Memphis egy kis piac, az új kollektív szerződés miatt pedig nagyon behatároltak a lehetőségeik. Ettől függetlenül bántja, hogy ezek a pletykák most már évek óta felröppennek vele kapcsolatban, és rájött, hogy a hűség szó nem létezik, maximum az olyan, sikeres franchise-oknál, mint a Miami, a San Antonio vagy a Lakers.

Larry Bird, az Indiana Pacers elnöke Lance Stephensonnal kapcsolatban adott interjút. Elmondása szerint természetesen meg akarják tartani a dobóhátvédet, és szerinte a játékosnak Indianában van a legjobb helye. Aggódni fog érte, ha távozik a csapattól, mert szerinte nagyon jól beilleszkedett, a többiek pedig ismerik már a kis játékait, és tudják kezelni ezt. Úgy gondolja, jó és fair ajánlatot fognak tenni Stephensonnak, de hogy mi lesz, az csak a nyáron fog kiderülni. Ha nem sikerül mégsem megtartaniuk, akkor szereznek valaki mást.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Star-Telegramnak elmondta, nem elégedett nyáron igazolt centerük, Samuel Dalembert játékával. Szerinte jobban is játszhatna a kosaras, de azt is hozzátette Cuban, hogy szerinte az is közrejátszik gyengébb produktumában, hogy talán az első két éve óta először van olyan csapatnál, ahol azt várják tőle, hogy győzelemhez segítse a keretet. Emiatt a tulaj szerint egy új szituációban van Dalembert, és amint beleszokik ebbe, jobb lesz a teljesítménye is.

Egy kis érdekesség: 1994-ben ezen a napon, december 15-én jelentette be a liga, hogy felemelik 50-ről 82-re a szükséges hármaskísérletek számát ahhoz, hogy valaki elnyerhesse év végén a legjobb triplaszázalékkal rendelkező játékos díját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus