Hírmorzsák 2013-12-16 (11:30)

Rondo már az edzősködésre készül, Riverstől sokat tanult. A Celtics lehet a sötét ló az Asik-cserénél? Redick gyorsabban gyógyul a vártnál, január közepén visszatérhet. Drummond az egy évvel ezelőtti iskolai tragédiára emlékezik cipőin. Boeheim szerint Anthony nem véletlenül ment New Yorkba, de a bajnoki cím lehetősége lesz a legfontosabb számára. Brown büszke a Sixersre most is, hogy nem megy nekik annyira. Meyers Leonard és Orton 1-1 meccses eltiltást kaptak.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo a Boston Globe-nak elmondta, még nagyon sok van játékoskarrierjéből, 10-11 évet még szeretne játszani, de az edzősködés már ott motoszkál agyában, erre pedig már most el kell kezdenie készülni. Úgy gondolja, természetes, hogy az edzői pálya felé kacsintgat, mivel játéka mellett szavakkal is irányítja a társakat, és mindig tudja, mi történik a pályán, ki az, aki formában van, ki nincs.

A játékos elmondása szerint Doc Riverst hét évig figyelte, és mindent nagyon megnézett - hogy volt trénere hogyan kezelt bizonyos játékosokat, hogyan kezelt bizonyos helyzeteket, egy négyes vereség-, vagy éppen egy tízes győzelmi sorozatot.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy az ESPN szerint őket is nagyon figyelni kell Ömer Asik ügyénél. A lap szerint Brandon Bass és Jeff Green is jól illik Dwight Howard mellé, ráadásul a Bostonnak van 1-2 első körös draftjoga, amit be tud dobni egy ilyen cserébe. Az ESPN azt is kiemelte, hogy Daryl Morey-nak és Kevin McHale-nek is van közös múltjuk a Celtics GM-jével, Danny Ainge-dzsel.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, JJ Redick valamivel gyorsabban gyógyul a vártnál. Az előzetes várakozások szerint a november legvégén lesérülő kosaras két hónapos kihagyásra szorul, de Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint január 15-én, tehát 6 hétnyi kényszerpihenő után újra pályára léphet majd Redick, ha minden az eddigieknek megfelelően alakul a továbbiakban.

A New York Knicks sztárjáról, Carmelo Anthony-ról egyetemi edzője, a Syracuse legendája, Jim Boeheim nyilatkozott a SNY.com-nak. A tréner szerint Carmelo nem véletlenül ment New Yorkba, szereti a várost és ott is akar lenni. Azt is hozzátette Boeheim, hogy szerinte manapság a játékosok már azt a helyet keresik leginkább, ahol a legnagyobb esélyük van a győzelemre, nem a pénz vagy a biztonság dönt. Az elit játékosok a leginkább bajnokesélyes csapatokba akarnak igazolni.

A Philadelphia Sixers - Portland TrailBlazers meccsen történtek miatt Meyers Leonard és Daniel Orton is 1-1 meccses eltiltást kaptak. Vasárnap hajnalban 139-105-re nyert a vendég Blazers, ennek a találkozónak a negyedik negyedében Leonard előbb földre vitte Ortont, majd az egy könyökössel próbált elégtételt venni, emiatt kapták a büntetést.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Philadelphia Inquirernek nyilatkozott. Elmondása szerint nagyon kevésszer érzi az ember megalázottnak magát, és csapata általában agresszíven és stílusosan játszik, úgyhogy attól függetlenül, hogy a jó kezdés után nagyon visszaestek eredményekben, büszke játékosaira.

Andre Drummond emlékezik: mind a 26 ember nevét a cipőjére írja, akik meghaltak az egy évvel ezelőtti iskolai lövöldözésben (egy 20 éves férfi 20 6-7 éves gyereket és 6 tanárt lőtt le után 2012 decemberében). A cipőket ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus