Hírmorzsák 2013-12-17 (10:30)

Irving és Aldridge a hét játékosai. LeBron bal bokája megsérült. Van még esély, hogy Noel ebben a szezonban pályára lép. Monty Williams nem hisz a tankolásban. Thibodeau jól érzi magát a Bullsnál. A Chicago mindent megtesz, hogy Mirotic már jövőre őket erősítse. Prigioni eltörte a nagylábujját, két hetet kihagy, Kenyon Martinnak hasfalhúzódása van. Tylert leigazolja a Knicks. Granger most pénteken, a Rockets ellen tér vissza. Gasolt nem érdeklik a cserepletykák, már hozzászokott ezekhez. A Celtics nem adja Jeff Greent Asikért. A Bucks nem akar rövid távú megoldásokat, visszautasította már Asikot és Denget is. Amir Johnson és Valanciunas is csak aranyáron eladó. A Bobcats MKG-t is elérhetővé teszi, ha felépült. A Kings pass-first irányítót keres.

Kyrie Irving és LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Cleveland Cavaliers irányítója 2-1-es héthez segítette csapatát, ezalatt ő 29.0 pontot, 6.3 gólpasszt és 2.33 labdaszerzést átlagolt. A Portland TrailBlazers erőcsatára zsinórban másodjára, összesen már harmadjára nyerte meg idén a díjat. A Blazers 4-0-s hetet zárt (21-4-gyel vezetik nyugatot), Aldridge pedig 25.5 pontot, 14.8 pattanót, 3.3 gólpasszt és 1.5 blokkot rakott a közösbe találkozónként.

Szegény embert még az ág is húzza - a New York Knicks ma hajnali, Washington Wizards elleni veresége közben a Knicks irányítója, Pablo Prigioni eltörte a nagylábujját a jobb lábán, emiatt legalább két hetet kényszerül kihagyni. Annyi pozitívum van, hogy elvileg hajszálrepedéses törésről van szó, úgyhogy műteni egyáltalán nem kell a sérült testrészt.

Szintén nem túl jó hír a Knicksért szorítóknak, hogy Mike Woodson vezetőedző elmondása szerint Kenyon Martin most egy ideig biztosan nem lesz bevethető. A veterán magasembernek hasfalhúzódása van.

És még mindig ide tartozik, hogy a New York Post értesülései szerint a Knicks a közeljövőben leigazolja majd Jeremy Tylert. A centernek nem garantált szerződése volt a csapattal a szezon előtt, de lesérült, így elküldték. Nemrég tért vissza, a D-Ligában, az Erie Bayhawksnál játszott, és úgy tűnik, elég jól ahhoz, hogy a Knicks újra megpróbálkozzon vele.

Kis pontosítás: a tegnapi hírekkel ellentétben Danny Granger nem jövő pénteken, hanem ezen a pénteken - magyar idő szerint szombat hajnalban -, a Houston Rockets elleni derbin térhet vissza, legalábbis Frank Vogel elképzelései szerint.

A Pacers csütörtökön hajnalban találkozik a Miami Heattel, a meccset azonban kihagyhatja LeBron James, miután tegnap hajnalban, a Utah Jazz elleni találkozón megsérült bal bokája. A kosaras az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy fájni fog a lába, mert volt már ilyen szintű sérülése, és egyelőre nem tudja, hogy bevethető lesz-e az Indiana elleni keleti csúcsrangadóra. Valószínűleg két napig csak kezelni fogják, edzeni egyáltalán nem fog, de státusza day-to-day, csak a meccs előtt derül ki, pályára léphet-e.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel egy rádióinterjúban elmondta, van még esély arra, hogy esetleg idén is pályára léphet. A középjátékos azt nyilatkozta, hogy nagyon is aggódik az egészsége miatt, de folyamatosan konzultál az orvosokkal, azt pedig ők még nem mondták ki, hogy ebben a szezonban biztosan nem léphet pályára.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams a CBS Sportsnak adott interjújában elárulta, Anthony Davis sérülése ellenére sem állnak neki tankolni. A tréner elmondása szerint egyáltalán nem hisz ebben és azokban a csapatokban sem, akik feladják, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt tervezik. Mindenki kapja ezt követően is a fizetését, a szponzori pénzeket, úgyhogy szerinte amikor rosszul alakulnak a dolgok, akkor sem futhat el a problémák elöl senki. Williams szerint olyan játékosokat gyűjtöttek össze a Pelicansnél, akik nem is ilyen mentalitásúak.

A Chicago Bulls vezetőedzőjével, Tom Thibodeau-val kapcsolatban több pletyka is felmerült - főleg a New York Knickshez köthetően -, de a tréner teljesen jól érzi magát a Bullsnál. Elmondása szerint nagyszerű állása van jelenleg, olyan csapat van a keze alatt, amit imád, és csak a keret érdekli, a pletykák nem. Azt is hozzátette Thibodeau, hogy felkészült az újabb kihívásokra, amik idén érik őket.

Ugyancsak a Chicagóval kapcsolatos, hogy nem véletlenül találkoztak kétszer is a múlt héten Nikola Mirotic-csal és a Real Madriddal. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a csapat minden tőle telhetet megtesz azért, hogy a spanyol csatár már Amerikában kezdje meg a következő szezont, a nyáron szeretnének megegyezésre jutni vele és a spanyol sztárcsapattal is.

Bár idei játéka eddig is hagyott kívánni valót maga után, a Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) elárulta, egyáltalán nem zavarják a cserepletykák, hozzászokott már ezekhez az évek során.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint a Boston Celtics biztosan nem adja Jeff Greent Ömer Asikért, mert a vezetőség és a szakmai stáb is elégedett azzal, amit Green nyújt a csapat számára - pedig Jared Zwerling (Bleacher Report) értesülései szerint a Rocketsnek nagyon is tetszene Green.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint miután a Sacramento Kings a Rudy Gay-cserében elküldte Greivis Vasquezt, most szeretné megtalálni helyettesét egy olyan irányító személyében, akinek nem a pontszerzés az első gondolata, hanem a társak kiszolgálása. A Gay-cserét követően Isaiah Thomas mögött komoly űr keletkezett egyes poszton, ráadásul ő is inkább scorer és nem a passzolást helyezi feltétlenül előtérbe.

Ugyancsak Ford hozta le, hogy információi szerint a Milwaukee Bucks folyamatosan és határozottan utasítja el azokat a csereajánlatokat, amik rövid távon segítenék az együttest, és itt Luol Denget, valamint Ömer Asikot hozta fel példaként - valószínűleg ezzel a két emberrel már megkeresték őket. Egyre valószínűbb, hogy egy évet beáldoz a Bucks azért, hogy később jobb lehessen.

További Ford hírek: A Raptorsnál a csapatok leginkább Jonas Valancuiunas iránt érdeklődnek, de őt szinte lehetetlen megszerezni, Amir Johnsont pedig csak egy előkelő draftjogért adja Masai Ujiri. A Charlotte Bobcats szeretné minél inkább megerősíteni jelenlegi állományát, és állítólag Michael Kidd-Gilchristet is elérhetővé teszik, amint felépül sérüléséből a kiscsatár. A Cleveland Cavaliers nagyon aktív a piacon, szeretnék javítani keretüket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus