Hírmorzsák 2013-12-18 (11:00)

Rondóról tárgyalt volna a Kings és a Celtics? A két csapat tagad. Asikért öt csapat van versenyben, az egyik kiléte nem ismert, a Celtics és a Sixers tűnik a legesélyesebbnek. McHale visszatért a Houston kispadjára. Tony Parker sípcsontsérülés miatt két meccset biztosan kihagy. Dion Waiters állítólag cserét kért, ő is tagad. Carmelo szerint Woodson állása biztonságban van, kitartanak edzőjük mellett. Chris Smith-t felhívta a D-Ligából a Knicks. A Wizards nem akar szezon közben váltani, GM-jük és edzőjük szerződése is lejár. Ajinca visszatér az NBA-be, a Pelicans játékosa lesz.

A Latino Post úgy értesült korábban, hogy a Boston Celtics és a Sacramento Kings egy Rajon Rondo köré épülő cseréről egyeztettek, amelyben a Celtics az irányítóért Isaiah Thomast, Ben McLemore-t, Jason Thompsont, Marcus Thorntont és két első körös draftjogot kapna. A tegnap este folyamán aztán Sam Amicknek (USA Today) mindkét csapat cáfolta, hogy egyáltalán tárgyaltak volna ilyesmiről.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az Atlanta Hawks, a Philadelphia Sixers, a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers azok a csapatok, akik különböző cserékkel próbálják megszerezni Ömer Asikot. Wojnarowski egyik forrása szerint van egy ötödik, egyelőre homályban lévő csapat, amelyik a surranópályán lecsaphat a törökre.

Az ESPN úgy tudja, hogy a Celtics és a Sixers a legesélyesebb a török középjátékos megszerzésére, de mindkét csapat csak hármas cserében szerezné meg Asikot - Thaddeus Young/Jeff Green egy harmadik csapatnál kötne ki -, mivel állítólag a Houston leginkább capspace-t akar a nyárra, hogy hosszabbítani tudjanak Chandler Parsonsszal.

A Rocketshez tartozik, hogy Kevin McHale vezetőedző visszatért a kispadra, miután az előző héten édesanyja halála miatt nem ő irányította az együttest.

Közben a Cleveland és a Philadelphia másik fronton is fókuszba került, Jared Zwerling (Bleacher Report) forrásai szerint ugyanis Dion Waiters cserét kért a Cavstől, és nagyon szívesen játszana a Philly-ben, mivel állítólag úgy gondolja, a legjobb játékosuk lenne azonnal. Waiters a Cleveland.com-nak elmondta, hogy ez a pletyka sem igaz vele kapcsolatban, egyáltalán nem kért vagy mondott ilyet.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker lesérült csapata tegnap hajnali, Los Angeles Clippers elleni veresége alkalmával. A francia kosaras jobb sípcsontjával vannak gondok, emiatt sem holnap hajnalban a Suns, sem egy nappal később a Warriors ellen nem léphet pályára. Amint visszatért a gárda San Antonióba, megvizsgálják, és ezután derül ki, hogy játszhat-e vasárnap hajnalban, a Thunder ellen.

Tegnap hajnalban a New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson újabb komoly hibát vétett a Washington Wizards elleni mérkőzés végén, ezzel még inkább veszélybe került állása. Carmelo Anthony a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy amennyire ő tudja, Woodson helye biztos, nem hallott semmit, ami ennek ellenkezőjére engedne következtetni. Szerinte nincs miről beszélni, ő az edzőjük, vele dolgoznak és kitartanak mellette. Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a menedzsment felsőbb köreiben meccsről-meccsre vizsgálják a tréner munkáját.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy felhívták a D-Ligából Chris Smith-t.

Ha már szóba került a Washington Wizards, akkor itt kell megemlíteni, hogy Marc Stein (ESPN) úgy tudja, a csapat tulajdonosa, Ted Leonsis nem tervez év közben változtatást a szakmai stábban, hiába kezdték a vártnál talán gyengébben az idényt. Randy Wittman vezetőedző és a Ernie Grünfeld GM szerződése is lejár a szezon végén, inkább csak a nyáron nevezne ki új embereket helyükre, ha szükséges.

Van visszaút az NBA-be, ezt most Alexis Ajinca bizonyítja, aki az Euroligában is szereplő, francia Strasbourg együttesétől a New Orleans Pelicanshez szerződik a közeljövőben Ken Berger (CBS Sports) információi alapján. Állítólag a két csapat már megegyezett az 575.000 dolláros kivásárlási árban, és a center két éves, teljesen garantált szerződést fog kapni a Pelicanstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus