Hírmorzsák 2013-12-18 (21:15)

George mindent meg akar nyerni, de a saját stílusában, tudja, miben kell fejlődnie. LeBron játéka és Vogel jelenléte is kérdéses a ma esti Pacers-Heaten. Hardennek fáj a bokája, méghozzá a korábbiaknál jobban. Tyson Chandler ma este visszatér. Antetokounmpo hamarosan kezdő lehet a Bucksnál. A Portland a titokzatos ötödik csapat az Asik-sagában, de a Knicks is bepróbálkozott a törökért. A Kingsnek tetszik az Outlaw-Gay-Williams felállás. Xavier Henry próbálja helyre rakni karrierjét. A 10 legkeresettebb játékos és csapat a Google-ön. A Blazers illusztris társaságban a keletiek elleni mérlegével.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George a SLAM-nek nyilatkozott. A kiscsatár elmondta, mindent meg akar nyerni, amit csak lehet: MVP akar lenni, Év Védője, All-NBA első csapattag, aranyérmes az olimpián, bajnok és a Hírességek Csarnokának tagja. Azt is hozzátette később, hogy saját maga ikonjaként akarja abbahagyni a játékot, Paul George-ként, aki mindent megcsinált támadásban és védekezésben is. Úgy érzi, sok olyan tulajdonsága van, ami jellemző például LeBron Jamesre vagy volt Tracy McGrady-re, de a saját útját akarja járni, és olyas valaki akar lenni, aki különleges lesz az NBA-ben.

Úgy gondolja, jobb vezérré kell még válnia és kiegyensúlyozottabbnak kell lennie - ha olyan játékossá akar fejlődni, amilyet elképzelt magának, akkor sokkal konzisztensebb játékot kell nyújtania. Azzal zárta mondandóját, hogy szerinte LeBron szintjére érhet abban a tekintetben, hogy egy két lábon járó tripla-dupla gépnek tekintsék, és ennek megfelelően is tudjon teljesíteni.

A mai hajnali Pacers-Heat keleti szuperrangadó erősen tartalékos lehet. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint LeBron James játéka kérdéses, nem vett részt a reggeli dobóedzésen bokasérülése miatt. A túloldalon Frank Vogel vezetőedző hiányozhat majd, aki betegséggel küszködik.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden LeBronhoz hasonlóan a bokájával bajlódik. A sztár még hétfőn hajnalban, a Sacramento Kings ellen sérült le, és a Houston Chronicle-nek elárulta, nagyon fáj a bokája, a keddi edzésen is érezte még. Harden elmondása szerint nagyon sokszor volt már gondja ezzel a testrészével, de soha nem volt ilyen komoly a probléma.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson bejelentette, hogy Tyson Chandler visszatér az amerikai idő szerint ma esti, Milwaukee Bucks elleni találkozón. A center visszatérése azt jelenti, hogy Andrea Bargnani a kispadra szorul vissza.

Ha már a Bucks, akkor Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Milwaukee görög újonca, Giannis Antetokounmpo lassan, de biztosan a kezdőbe kerül, és erre akár már ma, a Knicks ellen is sor kerülhet.

Andrew Perna (RealGM) forrásai szerint a Portland TrailBlazers az ötödik csapat, akik Ömer Asikért mennek ma és valószínűleg maximum holnap - 19-éig el akarja cserélni a törököt a Houston Rockets, ez pedig holnap esedékes akkor. A Portland kitűnően kezdte az idényt, leginkább a csapatkémia megbomlásától tartanak, állítólag emiatt nem léptek még igazán akcióba. A New York Post forrásai szerint egyébként a Knicks is érdeklődött Asik iránt, és próbálták felmérni a terepet, hogy egy háromcsapatos cserében megszerezzék a törököt, de az újság információi szerint elég kevés esély van arra, hogy a Knicksnél kössön ki Asik.

A Rudy Gay-csere óta Travis Outlaw a Sacramento Kings első cseréje a kispadról, ráadásul az alapvetően kiscsatár poszton bevethető kosaras Ben McLemore helyére szokott érkezni. Michael Malone vezetőedző elmondta, hogy az tetszik neki nagyon, hogy magasak és atletikusak lesznek így Outlaw-val, Gay-jel és Derrick Williamsszel. Szerinte ők hárman el tudják váltani az embereiket, be tudnak segíteni egymásnak és támadásban bármelyikük képes megcsinálni a helyzetét. A trénernek tehát tetszik a felállás elöl és hátul is, és elmondása szerint a szezon további részében is fogják használni ezt a hármast egyszerre.

A Los Angeles Lakers hátvédje, Xavier Henry ma hajnalban visszatért korábbi csapatához, a Memphis Grizzlieshez. A 2010-es drafton még a 12. helyen választotta őt a Memphis, ám első évében folyamatosan térdsérüléssel bajlódott, aztán el is cserélték a New Orleans Hornetshez. Idén nyáron írt alá a Lakershez, és nagyon jó szezonja van eddig - 20.1 perc alatt 9.8 pontot átlagol, 44%-os triplamutatóval. Henry a Los Angeles Daily Newsnak elmondta, hogy megpróbálja sínre tenni karrierjét, és egy nagyszerű pályafutást összehozni. Hozzátette, tudja, ez nem megy egyik napról a másikra, és nem lehetnek túl nagy hullámvölgyei, kiegyensúlyozott produkciót kell nyújtania.

Napi statok

A Google-ön legtöbbet keresett 10 játékos névsora: 1. LeBron James 2. Jeremy Lin 3. Michael Jordan 4. Kobe Bryant 5. Dwight Howard 6. Derrick Rose 7. Kevin Durant 8. Blake Griffin 9. Ray Allen 10. Steve Nash.

A legtöbbet keresett 10 csapat névsora: 1. Miami Heat 2. New Orleans Pelicans 3. Golden State Warriors 4. San Antonio Spurs 5. Houston Rockets 6. Sacramento Kings 7. Indiana Pacers 8. Memphis Grizzlies 9. Detroit Pistons 10. Milwaukee Bucks

Az Elias Sports tájékoztatása szerint a Portland TrailBlazers ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni győzelmével mindössze a harmadik olyan csapat az 1976-77-es NBA-ABA összeolvadás óta, amely megnyerte szezonbeli első hét idegenbeli meccsét a keleti csapatok ellen. A másik kettő ilyen együttes a 2006-07-es Phoenix Suns volt 14 sikerrel, illetve az 1994-95-ös Utah Jazz 11 győzelemmel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus