Hírmorzsák 2013-12-19 (11:30)

A Boston a legesélyesebb Asikra (Bass, Lee, 1st), de az első körösön megy a vita (további részletek). A Celtics Rondót most biztosan nem cserélné, maximum a drafton. A Lakers is érdeklődött Asik iránt, de inkább bíznak Gasolban. Farmar még egy hétig biztosan nem játszik, de nem akar irányítót igazolni a Lakers. Deng felkészült rá, hogy elcserélik, de nem érdeklik a pletykák. Lowry-t és DeRozant erősen árulja a Raptors. A Cavsnél nem elégedettek az eddigi teljesítménnyel, Evan Turner és Jeff Green a két kinézett célpont. Jordan Hamiltont egy meccsre eltiltották. LeBron bokasérülése ellenére játszott ma hajnalban, nem kis részben a keleti konferencia első helye miatt. Thaddeus Young ideges, elege van a tapasztalatlan csapattársaiból. MWP még öt évet akar játszani a ligában.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) tegnap esti információi szerint a Boston Celtics a legesélyesebb Ömer Asik megszerzésére. A Yahoo Sports úgy tudja, hogy a Boston Brandon Basst, Courtney Lee-t és egy első körös draftjogot küldene Texasba a török centerért cserébe, és nincs harmadik csapat az üzletben. Érdekesség, hogy a két, jelenleg még a Celticsben játszó kosaras játszott már együtt Dwight Howarddal Orlandóban.

Az üzlet jelenleg ott áll a hírek szerint, hogy nem tudják eldönteni, melyik első körös kerüljön bele a Celtics részéről, Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint a Boston nem akar idei 1st-öt adni. Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Celtics a jövő évi Clippers első köröst adná, amelyet Doc Riversért kaptak, míg a Rockets természetesen idei picket akar.

Wojnarowski hozta le azt is tegnap, hogy egyre kevesebb esélye van annak, hogy az Atlanta Hawks vagy a Cleveland Cavaliers szerzi meg Asikot. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Portland TrailBlazers a közelében nem volt annak, hogy ajánlatot tegyen a törökért, úgyhogy gyakorlatilag a Boston és a Philadelphia Sixers maradt, mint lehetséges célpontok - legalábbis jelen állás szerint.

A korábban már említett Deveney információi szerint bár a Celtics aktív a cserepiacon, de Rajon Rondo elcserélése szóba sem került egyelőre náluk, és ha ez meg is történik, akkor sem a júniusi draft előtt fog. Deveney információi szerint az irányító nem kért cserét, de még csak jelét sem adta annak, hogy szívesen venné, ha más csapatba küldenék.

A Boston állítólag meg akarja nézni, hogy milyen játékra képes a játékmester ACL-szakadását követően, és csak egy kiemelkedően jó ajánlat tántoríthatja el őket jelenlegi szándékuktól, hogy megtartsák Rondót. Az sem mellékes, hogy Brad Stevens vezetőedző is egyre jobb kapcsolatot próbál játékosával kialakítani, és azt szeretné, ha nagyon hosszú távon együtt dolgozhatnának.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Los Angeles Lakers is érdeklődött Asik iránt, de a beszélgetések állítólag nem mélyültek el soha olyan szintre, hogy egyáltalán felmerüljön a csere lehetősége. Az aranysárga-lilák állítólag abban bíznak, hogy kitart Pau Gasol elmúlt meccseken mutatott jobb játéka, és hogy Mike D'Antoni vezetőedzővel is jobban együtt tud majd dolgozni. Gasol neve nem véletlenül merült fel: a 2011-es, Chris Paul-féle cserében Houstonba került volna a spanyol.

A Lakershez tartozik, hogy Jordan Farmar még egy hetet biztosan kihagy a combhajlító-szakadása miatt, de karácsonykor újra megvizsgálják. A Los Angeles-i együttes ennek ellenére továbbra sem szeretne irányítót igazolni Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint a Chicago Bulls egyre több megkeresést kap Luol Denggel kapcsolatban, és az angol kiscsatár kezdi elfogadni, hogy valószínűleg el fogják cserélni. Deng elmondta, hogy vannak olyan játékosok, akik sokat gondolkodnának ezen, vagy zavarná őket a játékban, de őt nem érdeklik a cserepletykák. Ő Chicagóban akar maradni, mindig is ezt akarta, de elég érett már ahhoz, hogy ne aggódjon olyan dolgok miatt, amire nincs befolyása.

Ha holnap reggel felhívják és azt mondják neki, hogy mennie kell, akkor ez van, nem tud mit tenni. Deng tudja, hogy a vezetőségben dolgozóknak is van feladata, munkája - el kell dönteniük, mi a legjobb a csapatnak. Az angol távozása szinte biztos, mivel állítólag nagyjából évi 5 millió dollár volt a különbség az általa várt és a Bulls által ajánlott új szerződés között.

Bill Ingramnek (Hoopsworld) több forrás is megerősítette, hogy a Toronto Raptors erősen árulja Kyle Lowry-t és DeMar DeRozant is, de mindkettejük ára meglepően magas egyelőre.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert nagyon nem elégedett csapata 50% alatti produkciójával, és zölt utat adott a GM-nek, Chris Grantnek, hogy cseréket, változtatásokat hajtson végre. Az Akron Beacon Journal forrásai szerint Evan Turner és Jeff Green neve merül fel leginkább az együttesnél, mint azok a játékosok, akiket meg szeretnének szerezni.

A liga egy meccsre eltiltotta a Denver Nuggets swingmanjét, Jordan Hamiltont, amiért megütötte az Oklahoma City Thunder centerét, Steven Adamset.

A Miami Heat sztárja, LeBron James játszott ma hajnalban, bokasérülése ellenére is. James a találkozót követően a Miami Heraldnak elárulta, közel sem volt 100%-os, de ahhoz elég jó állapotban volt, hogy hasznos legyen a csapata számára. Ha úgy érezte volna, hogy csak hátráltatja a többieket, akkor inkább kiüli a meccset. Azt is bevallotta LeBron, hogy volt extra motivációja, hogy pályára lépjen, mivel nagyon szoros a verseny a keleti konferencia első helyéért, ők pedig hátrányban vannak jelenleg ebben a "meccsben".

A Philadelphia Sixers csatára, Thaddeus Young a Bucks Country Courier Timesnak elárulta, hogy kezd elege lenni kicsit abból, hogy milyen tapasztalatlanok csapattársai. Young szerint páran egyszerűen nem tudják, hogyan kell játszani, és mikor velük kell teljesíteni, akkor nagyon ideges és frusztrált lesz, mert nem ehhez szokott hozzá. Ő négy-öt éves profi karrierrel rendelkező csapattársakkal játszott eddig együtt, most pedig első- vagy másodévesekkel van körülvéve, akik mind le akarják tenni a nevüket a ligában.

A New York Knicks kiscsatára, Metta World Peace Gery Woelfelnek (Racine Journal Times) elárulta, hogy még egyáltalán nem gondolkodik a visszavonuláson, 5 évet szeretne még játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus